Mi-am aruncat eu asa un ochi prin blog si am constatat ca lipseste un meniu de toamna. Avem si de vara si de iarna, deci sa completam anotimpurile, zic  😛

Si cum in aceasta perioada nu ne-ar strica un pic de economie( nu strica ea niciodata, dar mi se intampla sa mai si obosesc). Acuma chiar nu ne-ar strica, dupa vacante, inceput de an scolar si altele despre care o sa va mai povestesc eu. O sa scriu aici ce intentionez, dar nu fac calcule de data aceasta pentru ca nu am cumparat decat o parte din lista de ingrediente. Las socotelile pe alta data 🙂

Variantele de economisire la care voi apela sunt aceleasi ca si cele din iarna:

  • alimente mai ieftine: cartofi, orez, paste, fasole boabe
  • alimente de sezon: varza, dovleac, sfecla, praz, nuci, mere, pere, struguri, ceva prune cat mai sunt
  • oferte si promotii din magazinele pe care le frecventez
  • mers la piata pentru fructe si legume proaspete. Si nu numai, ca mai sunt si altele la pret bun in piata, cum ar fi lactatele noastre si carnea.

Mi-ar placea sa folosesc si lista de alimente sanatoase, dar sa aleg din ea ce este si  convenabil la pret, adica legumele si fructele de sezon. Am impresia ca deja am pus prea multe criterii, deci cu lista de alimente sanatoase, mai domol de data asta, ca ma incurc deja.

Asadar, pentru incalzire, un meniu simplu de toamna:

LUNI
  ciorba de perisoare
piept de pui la gratar cu salata de crudităţi
MARŢI
ciorba de perisoare
salata de sfecla

MIERCURI

paste cu sos de rosii si ciuperci

salată de varză

JOI

ciorba de sfecla
macrou prajit cu mamaliga

VINERI
ciorba de sfecla

salată de cartofi cu masline, castraveti murati si ceapa

SAMBATA

pulpe de pui la cuptor

salata de varza, telina si morcovi

tarta cu struguri

Pentru dimineaţă voi lua brânză, caşcaval, smântână, iaurt, cereale, ouă, castraveti.
 O săptămână frumoasă să aveţi!