Atat am fost de impresionata, ca nici nu am putut scrie pe aici despre subiect. A trecut ceva timp de cand Iulia a povestit cum a ajutat pe cineva sa se lase de fumat.

Am scris un comentariu cam trist acolo si am fost foarte miscata de faptul ca atatea fete pe care nu le cunosc au sarit sa imi dea sfaturi, sa imi povesteasca, sa ma convinga.

In vreo douazeci si cinci de ani de  fumat, este lesne de inteles ca  multa lume a incercat sa ma convinga. Dar erau oameni din familie, prieteni, oameni apropiati mie. Si daca de Iulia m-am apropiat prin blogging, nu credeam vreodata ca atata lume sa incerce sa ma ajute. Si eu, eu ce am facut? Aproape m-a luat plansul. De multumire catre fete, dar si de ciuda pe mine. Cum oare imi pot scoate din cap ideea ca renuntarea la fumat este un lucru extrem de greu, poate unul dintre cele mai grele din ce mai am eu de facut pe aici, pe lumea aceasta?

Nu stiu, inca nu stiu cum te lasi de fumat si inca pocnesc de ciuda. Dar am vrut sa scriu aici, sa scot ciuda aceasta din mine, sa caut solutii scriind, ca nu o data mi s-a intamplat sa le gasesc asa. Spuneam in cuvantul anului si lista de dorinte ca am una secreta. Aceasta era, a venit timpul sa o pomenesc.

Pasul unu va fi sa citesc despre cum te lasi de fumat. Pana nu voi mai putea, pana voi gasi ceva ce ma va atinge si ma va invata.

Pasul doi va fi sa incerc sa aplic ceva din ele.

Si pasul trei va fi Champix.

Si sper ca pasul patru va fi un articol la Iulia, in care sa povestesc fetelor cum am reusit. Sper!!!! Sper din tot sufletul!

Pentru ca Iulia nu s-a lasat si mi-a raspuns printr-un articol. Mie si celorlalti dependenti. Si apoi a scris si despre programul-gratuit-pentru-cei-care-doresc-sa-renunte-la-fumat/. Si culmea este ca stiam si de Champix si de programul Stop fumat. Dar uitasem de ele, ce sa vezi!

Daca scriu si citesc degeaba pe aici, sa nu radeti! Ca sunt si eu un om. Cu sau fara vointa cand vine vorba de nenorocirea aceasta de dependenta.

O  saptamana frumoasa, fete dragi!

Afara este o minunata zi de primavara!