Blog

  • Două vorbe şi un blog sprinţar

    Două vorbe şi un blog sprinţar

    Nu sunt disparuta, doar ca nu am avut timp de scris.
    Insa indiferent de timp, la citit nu renunt niciodata in totalitate 🙂
    Asa ca astazi voi scrie putin, doar cat sa fac un lucru pe care il intentionez de multa vreme. Vreau sa va dau altceva de citit, si anume un blog pe care intru cu multa placere, de trei luni incoace…
    Am cunoscut-o personal pe autoarea lui si tot ce va spun este ca imi place la fel de tare ca ceea ce scrie. Este firesc, de altfel, intrucat citesti bloguri cu care rezonezi si asta inseamna ca iti place si omul care le scrie.
    Doar un exemplu:
    „Mai multe persoane, cu de toate și cu motive de fericire, mi-au spus că nu înțeleg ce este viața… 🙂 Nici eu.

    Uneori și eu mă las pradă ideii că nimic nu are rost, sens… Atunci îmi aduc aminte de sfatul ca, la greu,….”

    Click pe link daca vrei sa vezi cum te invata Bianca sa-simti-ca-esti-viu/.

    Ati inteles ca autoarea se numeste Bianca. Este sugubeata, are un umor fin si elegant, idei nastrusnice si simpatice (a hranit toata iarna lilieci ) iar textele ei sclipesc de istetime, originalitate si profunzime.

    Ce sa va mai spun, m-am mai indragostit de-un blog si nu stiu ce sa ma fac cu voi, fetelor, ca prea scrieti mult si interesant!
    Iar omul mai trebuie sa si traiasca, nu sa citeasca toata ziua bloguri 🙂
    Greu am ales doar cateva articole pe care sa vi le arat. Daca nu apare link-stiti ca am mereu aceasta problema- cautati voi pe blogul ei ce va tenteaza dintre acestea:
    – despre blandete: despresufletulmeu.wordpress.com/2017/03/15/blandetea-se-invata-pentru-a-fi-oferita/
    – https://despresufletulmeu.wordpress.com/2017/01/21/21-ianuarie-ziua-imbratisarii/
    Va sugerez si articolele populare, in mod special cele despre invatatura sau orice categorie va tenteaza.
    Lectura placuta si la buna revedere!
  • Meniu de martie

    Meniu de martie

    Am incercat sa ne organizam putin in weekendul ce s-a incheiat si a mai iesit un meniu saptamanal  🙂

    Am programat un meniu amestecat, in care introduc retete de post incepand de miercuri, macar cateva zile sa reusim si noi.

    Cam ciudata varianta aceasta amestecata, dar am vrea sa nu ne spovedim in ultima saptamana si macar cateva zile sa tinem post. Poate reusim sa ajungem sambata, asa am vrea.

    Am avut o saptamana cam grea, Mihnea s-a inbolnavit si azi este  a noua zi in care nu a iesit din casa. Primele au fost cu febra si slabiciuni, cu medicamente si mixturi, dormit putin si griji (la noi, el era linistit).

    Mai avem ceva si saptamana aceasta, dar greul a fost depasit. Doar ca mai trebuie sa stea in casa, poate vineri iese macar o jumatate de ora. Sambata e sigur!

    Ieri am plecat la cumparaturi cu gandul sa ajungem pana la Billa. Ne-a stat in gat gandul ca baiatul e singur in casa, asa ca ne-am razgandit si ne-am facut cumparaturile la doi pasi de casa. Cand am revenit s-a mirat ce rapizi am fost 🙂

    Meniu de martie

    Luni

    ciorbă de loboda cu afumatura

    pulpe de pui la cuptor, salata de verdeturi

    Marti

    ciorba de loboda cu afumatura

    salata cu verdeturi, castraveti si piept de pui

    Miercuri

    ciorba de fasole boabe

    cartofi la cuptor cu usturoi

    Joi

    ciorba de fasole boabe

    pilaf de orez cu legume, salata de varza

    Vineri

    mancare de mazare

    salata verde cu ridichi, rosii si ceapa

    Sambata si duminica

    chiftelute de legume, piure de cartofi, salata de vinete

    placinta cu ciuperci si tofu

    Dimineata: lapte, branza, oua fierte, masline, gem de caise castraveti, fulgi de cereale(mix), tofu, pate de soia. Mihnea mai sta acasa o saptamana, asa ca nu avem pachet pentru scoala.

    Desert şi gustări dintre mese: fructe proaspete (mere, grapefruit, pomelo, banane), mere coapte nuci, alune, iaurt cu banane, compot de prune.

    Lista de cumparaturi pentru meniul de martie

    Carne, mezeluri, lactate:

    1 piept de pui, 500 g pulpe de pui, 300 g kaizer afumat, 500 g branza telemea, 1 l lapte, 3 iaurturi mici, 10 oua, 2 cutii tofu.

    Legume, fructe, verdeata:

    500 g ciuperci, 3 kg cartofi, 2 pungi legume congelate, 1 punga vinete congelate, 1 varza mica, 2 castraveti, 1 kg rosii, 3 kg mere, 1 pomelo, 3 lamai, 2 kg banane, 3 leg. patrunjel, 3 legaturi marar, 3 buc. salata verde, 4 legaturi loboda, 3 legaturi ridichi, 5 legaturi ceapa verde.

    Conserve, cereale, paine, condimente:

    2 cutii mazare Bonduelle, 1 cutie pate de soia, 1 borcan bulion,  300 g masline, 200 g fulgi de cereale(mix), 1 punga de alune,  paine feliata(tigrata de la Mega Imaje-buuuna 🙂 ) , 1 pachet aluat foietaj, bors.

    Avem in casa: orez, fasole boabe, ceapa uscata, usturoi, morcovi, pastarnac, telina, gem de caise, compot de prune.

    Pret total

    Cumparaturile facute pana ieri au fost 180 lei.

    Estimez ca valoarea cumparaturilor pe care mai urmeaza sa le facem, ajunge la aproximativ 50 de lei. 

    Aceasta inseamna ca pretul total al listei ar fi in jur de 230 de lei.

    O saptamana frumoasa sa aveti!


    Daca v-a placut articolul, poate doriti sa il distribuiti 🙂 Cu multumiri pentru tot!

  • La multi ani, draga Iuli!

    La multi ani, draga Iuli!

    Cu vreo 200 de ani in urma, am citit o recenzie a unui spectacol de teatru. Glumesc, sunt doar 5 ani. Cat despre piesa de teatru, pot sa va spun ca nu sunt o impatimita, nu ca nu mi-ar placea, ci doar ca timpul are o problema cu mine 🙂

    Era „Sinucigasul”, pe care in mod cu totul exceptional o vazusem si eu. M-a cucerit articolul citit. Era bine scris, foarte logic, cursiv si incitant. Iar din punctul meu de vedere, sclipea ceva in textul acela. Sclipea un suflet de om foarte special.

    Inutil sa va spun ca am revenit pe acel blog (credeati ca scriu despre altceva?) cat de mult am putut. Aproape 4 ani si aproape in fiecare zi.

    O perioada lunga din cei 4 ani, am revenit de mai multe ori intr-o zi. Prima data se intampla la 7 dimineata, maximum 7 si 10 minute.

    Blogul avea mare succes. Imi amintesc si acum un comentariu citit acolo, scris de Vienela. Nu pot pune ghilimele pentru ca memoria nu imi permite citarea exacta, dar scria ceva de genul:

    Esti foarte tare, Iuliana! Este ora 7 dimineata si tu ai deja 7 comentarii.

    Nu stiu daca am retinut cu exactitate numarul comentariilor. Era pe acolo, plus-minus ceva. Dar nu conteaza cifra exacta, conteaza ca acest comentariu ilustra efervescenta de pe blog.

    Intre timp, Iuliana a inchis blogul acela. A trecut prin ceva schimbari si framantari. Intai l-a chemat „petalacalatoare” si era pe blogspot. Apoi l-a mutat pe wordpress, si dupa aceea l-a redenumit „jurnal de bucate aromate”. Intr-un final, l-a inchis pentru ca ceva devenise prea mult pentru ea.

    Cu mintea mea analitica (mi-a placut asta, multumesc Cristina 🙂 ) vreau sa va explic de ce era atata efervescenta.

    Vedeti voi, blogurile sunt ca si oamenii care le scriu. Iuliana este un om minunat si acest lucru atrage cititori. Unii dintre ei aspira la prietenie, motiv pentru care se tot duc pe acolo 🙂

    Scrierea Iulianei este vesela si sprintara. Iata un citat:

    „Tocmai am primit o scrisoare de la ANAF prin care imi aduc la cunostinta ca in urma nu stiu caror recalculari au sa-mi dea inapoi fix 5 ron. Ei, mie! Si cica sa ma duc sa ii ridic de la caserie. O sa ma duc.
    Deci iata cum statul roman iti ia, iti ia, iti ia, iti ia, iti ia, iti ia, iti ia, iti ia, dar din cand in cand iti mai da si inapoi! Lucky me!
    Dupa cum se poate observa, transmite mesaje simpatice, amuzante si intelepte, ce mai, un om tare frumos.
    Este un suflet senin, cald si luminos. Foarte echibrata si profunda. Si harnica, pe deasupra. Toate aceste calitati, plus darul scrisului, m-au chemat pe blogul ei aproape zi de zi, cum spuneam.
    Poate ca ne-a apropiat si maturitatea, care vine cu un echilibru in opinii. Imi amintesc de tinerete si de tot patosul cu care imi sustineam parerile. Pe atunci (cu masura, chiar si acum) mi se parea ca trebuie sa iti expui parerile, si era vorba mai mult de cele negative. Ca trebuie sa le sustii si sa spui ce nu iti place. Ca daca nu faci asa, esti un las fara curajul opiniei.
    Cu timpul am invatat sa nu mai vad chiar atata alb si negru. Am invatat ca opiniile personale difera mult in functie de circumstante si mai sunt si in continua schimbare. Astfel am ajuns sa iubesc mai mult echilibrul, sa il caut si in viata mea, dar si in mintile si judecatile altora. De aceea nu mai sunt asa vehementa cum eram odata 🙂
    M-am apropiat mult de Iuliana pentru ca la ea am gasit foarte multe puncte de vedere comune. Asa se citesc oamenii, cu cat te regasesti mai mult in randurile lui, cu atat ii citesti mai des.
    La un moment dat ajunsesem sa radem de cat de tare ne asemanam in gandire. Eram de acord cu 99,99% din opiniile impartasite pe blog. „Ar fi fost chiar culmea sa nu fim noi doua de acord :)”  a fost odata un comentariu…
    Plus ca ii vizitezi blogul pentru darul ei inascut, acela de a te destinde cu texte si foto ca acestea:
    „Zile magice de vacanta. Cu trezit fara ceas, cu leneveala in pijamale, cu ciocolata calda, cu lingurite de ciocolata si o carte simpatica.
    Totul e per-fect! ♥”
    Am spus mai sus ca a inchis „jurnalul de bucate aromate”, alias petala… Din fericire nu a renuntat la blogging. Dimpotriva face blogging cu foarte mult succes. De ce nu ma mir se intelege din randurile de mai sus. Doar ca s-a dedicat in intregime artei culinare. Ce va spuneam despre harnicie? Fotografiile din articol sunt de pe unul din cele mai bune bloguri culinare de la noi si nu-mi incap in piele de atata mandrie.
    Personal, imi lipseste putin jurnalul, chiar daca stiu bine ce si cum…Dar ma bucur ca in ultima vreme fiecare reteta are la inceput o mica poveste, randuri in care gasesc ceva din Iuliana jurnalului. Pare o varianta ce impaca cumva cele doua bloguri.
    Astazi este ziua ei, de aceea am vrut sa scriu o urare speciala. In stilul caracteristic, iar am scriiiis….Dar nu imi ies mie texte prea scurte, nu pot exprima concis sentimente si trairi. Cum sa va fi spus eu in doua randuri cat imi este de draga fata aceasta, cum am stat noi la povesti de nenumarate ori (toate scrise), cum am fost aproape mereu de acord si cum ne-am apropiat asa de mult, de parca eram surori. Si cum nu pot sa pricep de ce nu reusim sa ne intalnim odata!!!
    Scrisul acesta prea mult vine si cu dezavantaje, dar reusesti mai bine sa transmiti ce simti. Nu complet, ca uneori simtirea te copleseste si cand recitesti iti pare ca ai transmis o prea mica parte din ea. Gata, gata 🙂
    Va trimit doar pe blogul Iulianei, sa vedeti voi ce retete frumoase, ce fotografii elegante, rafinate si delicate. Sa vedeti doar ce crap-la-cuptor-inmiresmat-cu-usturoi-si-grapefruit.
    Ca tot se mananca peste, azi in zi de sarbatoare.
    La multi ani, suflet de primavara ce esti! Te voi citi pana tarziu in anii iernii, caci randurile tale imprastie in jur seninul si limpezimea cerului azuriu, caldura razelor perfect domoale a zilelor de martie, speranta coltului de iarba ce tocmai mijeste in lume, forta mugurilor plesnind pe ramuri si frumusetea florilor ce invaluie copacii!
    Mi-as dori sa bem o bere pe malul Amstel-ului, dar pana atunci hai la un ceai 🙂 Si mai pune cate o poza cu tine pe Facebook, ca am scotocit ieri…. pana la Sinaia si Amsterdam si cand am gasit una, nu mi-a dat voie, hihi 🙂
    Toate fotografiile sunt de pe http://bucate-aromate.ro/ si de pe pagina de Facebook a Iulianei si imi cer scuze ca nu apar linkurile, trebuie sa schimb tema asta 🙂
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––-
    Daca va plac articolele mele, va rog sa le distribuiti. Si mereu vreau sa va multumesc pentru ca treceti pe aici. Si cand uit sa scriu asta, sa stiti ca a fost doar graba la publicare!
  • 9 motive sa mergeti la SanThe Fitoceainarie

    9 motive sa mergeti la SanThe Fitoceainarie

    Ati visat vreodata sa aveti o casuta de printese? Sau macar o camera cu trandafiri roz?

    Hocus pocus preparatus, imi iau bagheta si va teleportez intr-un astfel de loc 😉

    Am aflat de fitoceainaria SanThe vara trecuta, dintr-un frumos articol al doamnei Irina Tudor Dumitrescu. Publicat in revista Femeia de azi, cu titlul irezistibil „Ceainicul roz din Mosii Vechi”, articolul a reusit sa ma convinga sa fac o vizita ispititorului loc.

    L-am gasit putin cam greu, aceasta fiind singura sugestie pe care o am pentru SanThe: o firma mai mare, mai vizibila si pozitionata mai jos. Spun aceasta deoarece trec des prin zona si nu am remarcat firma ceainariei.

    Si nici nu mi-am putut imagina ca in spatele perdelelor albe si dese se gaseste o oaza de calm si frumos.

    De cum am intrat, starea interioara s-a schimbat. Problemele, grijile si stresul au ramas afara, printre sine de tramvai si zgomotul orasului aglomerat.

    Daca aveti drum prin centru (cine nu are?) si macar o juma’ de ceas la dispozitie, iata motivele pentru care insist sa deschideti usa fitoceainariei SanThe:

    1. Decor romantic in alb si roz. Trandafiri desenati pe draperii, orhidee mari, pline de flori. Masute albe din lemn, cu picior pe centru si tislaifare roz. Ceainice intens colorate, cu desen elaborat. Etajere inalte, cu rafturi incarcate de cutii si cutiute,  mici obiecte de decor, cu sclipiri si cu lipici la degete. Da, unele se si vand. Ba chiar este si o mica biblioteca cu carti, imi venea sa intreb daca le pot lua cu imprumut. Deasupra unei canapele mari, un perete intreg este plin de tablouri mici. Ramele sunt albe, passepartout-ul este roz si gazduieste  macrameurile bunicii Cosminei (aflati mai jos cine e Cosmina 😕 ). Una peste alta, un decor de vis.
    2. Gama de produse mai mare decat crezi. Multe ceaiuri, ca de aceea este ceainarie 🙂   Dar  si salate, prajituri, torturi, suc natural de portocale. Evident, nici cafeaua nu lipseste  😉
    3. Locatia centrala si usor accesibila dar nu pe o artera mare si aglomerata. Lipscani, 104. Venind dinspre Piata Unirii spre Universitate, chiar inainte de Biserica Sf. Gheorghe o luati la dreapta pe Lipscani. Mergeti pana in capatul stradutei. Exact acolo unde tramvaiele 21, 5 si care or mai fi, vireaza la stanga pe Calea Mosilor, voi va opriti. Ridicati privirea spre cer si dreapta, iar privirea se va opri intr-o o mica tablita ovala ce indica fitoceainaria. Sau rotiti privirea total dreapta si pe coltul cladirii respective observati ferestre cu perdele elegant drapate si netransparente 🙂 Acolo este, are o usa micuta.
    4. Pretul este bun si unic. Fiecare produs costa 8 lei, fie ceai/cafea, fie salata, fie dulce. Doar salata mare, care inseamna o intreaga masa a unei doamne 🙂 , costa 2 x 8 lei.
    5. Cafea in asteptare. Acest concept preluat de la italieni, presupune sa faci o fapta buna, platind o cafea pentru un nevoias. Numarul cafelelor in asteptare este afisat pe o tablita si acestea sunt oferite oamenilor sarmani. Am intrebat daca putem plati doar cafea sau merge si alt produs. Desigur ca se poate si desigur ca preferata acestor consumatori este salata. E logic ca cea mai mare nevoie a omului e hrana, nu cafeaua. Dar aceasta este denumirea sub care s-a raspandit conceptul.
    6. Santhe este un proiect social conceput si aplicat de Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti. Prin acest proiect finantat de Primarie si majoritar din fonduri europene, au fost instruite persoane defavorizate. Din lotul celor ce au urmat cursuri specializate pentru munca in ceainarie, au fost alesi cei carora li s-a oferit un loc de munca in SanThe. Articolul doamnei Irina Dumitrescu prezinta emotionant situatia unora dintre ei.
    7. Fitoceainaria colaboreaza cu o unitate de catering infiintata tot ca proiect social, cea care furnizeaza prajiturile si torturile. Tot persoane defavorizate lucreaza si acolo. Vedeti mai jos ce torturi au fost scoliti sa faca.
    8. Aproape in fiecare seara se organizeaza evenimente. Unele sunt organizate de Andreea Burdalescu, despre care puteti afla mai multe aici sau pe blogul personal andreeadragomir.blogspot.ro, Ma bucur ca am scris acest articol mai tarziu decat imi propusesem pentru ca astfel o pot recomanda si pe Andreea, pe care am cunoscut-o la primul eveniment Digital Parents Talks.
    9. Locul acesta este raiul orhideelor. Albe si roz, cum altfel? Le puteti vedea pe indelete in pozele de mai jos.

    Nu va las inca sa vedeti poze, doar o vorba vreau sa va mai spun 🙂

    Tin neaparat sa transmit calde felicitari doamnei Cosmina Simiean Nicolescu, director general in DGAS pentru toate proiectele acestea extraordinare. I-am vazut fotografiile in articolul despre care am tot zis. Pe cat de intimidant suna functia aceea, pe atat de apropiata pare Cosmina. Si ceea ce reuseste sa faca aceasta energica doamna imi pare o mica minune.

    Nu vreau sa exagerez in cuvinte, dar sa reusesti sa imbini atat de armonios rigoarea unui proiect finantat din fonduri europene, cu nobletea scopului acestui proiect, reusind in acelasi timp sa faci o afacere care sa raspunda unei nevoi…, nu e chiar putin lucru.

    Sa mai iti iasa si un cadru plin de romantism, sa faci si cursuri despre ceaiuri si organizare de evenimente… Merita felicitari, asa-i?

    Daca vorbele mele nu v-au convins pana acum, iaca apelez si la niste poze 🙂

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA


    Daca va plac articolele mele, e liber la distribuire pe retele. Cu multumiri!

  • Ganduri la 5 ani de blogging

    Ganduri la 5 ani de blogging

    Daca e sa ma intreb cand au trecut, as raspunde ca de fiecare data ca nu stiu. Daca e sa ma intreb cum au trecut, as spune ca repede, frumos si cu o mare mirare ca am rezistat atata.

    Nici macar nu mai retin ce imi propusesem pentru blog, ca erau multe nobile intentii si dorinte. Dar nu erau legate de acest blog, el fiind deschis de sotul meu pentru desenele lui Mihnea. Am scris aici povestea deschiderii acestui blog.

    Pe cel pe care il visam inainte am renuntat sa il mai fac intrucat mi-am dat seama ca nu am timp sa tin doua bloguri.

    Initial am fost grozav de entuziasmata ca in sfarsit am gasit curajul sa imi public gandurile. Viata este o trecere prin lume, cu mintea plina de idei si cuvinte. Imi pare bine ca le-am insirat in paginile blogului, chiar daca foarte rar imi recitesc postarile.

    Dar stiu ca sunt acolo si am de unde sa le iau cand ma loveste nostalgia si analiza. Ca nu le-am pierdut definitiv, cum s-a intamplat cu toate cele nescrise.

    Nostalgia si analiza m-au lovit fix azi, cand m-am apucat sa caut o poza-doua pentru articol. Mai ales cand am vazut ca odata eram slabuta 🙂  sau cand am vazut acest colaj din concediu:

    Legat de entuziasm imi amintesc cu cata ardoare indemnam oamenii sa-si faca blog. Vedeam doar bucuria si eram total cufundata in idee.

    Intre timp mi-a mai trecut 🙂 Insa cu siguranta scrisul si blogul aduc avantaje, cateva dintre ele fiind:

    1. Pastrarea unor momente. Sigur ca nu toate sunt  memorabile, dar ai un album de amintiri pe care oricand il poti rasfoi, retraind intens emotii si stari.
    2. Ordonarea mintii si clarificarea unora dintre intrebari/ stari este principalul avantaj direct si personal al scrierii, chiar in momentul desfasurarii ei.
    3. Interactiunea cu mai multa lume si crearea unei comunitati. Nu sunt un om caruia sa ii lipseasca  comunicarea si prietenii, dar blogul iti ofera sansa multiplicarii prieteniilor si imbogatirii sufletesti prin interactiune si schimb de idei.
    4. Posibilitatea unei surse suplimentare de venit daca esti dispus/interesat sa inveti, sa muncesti foarte mult si sa il tratezi ca pe o afacere. La acest capitol stau foarte modest, am avut niste incercari, insa rezultatele mele sunt modeste.

    Trecand din nou la entuziasm, va mai aduceti aminte starea de tremur sufletesc ce a insotit prima apasare pe butonul „publica”?

    Cat eram de emotionati, de mandri si de speriati?

    Apoi omul se rodeaza si trece prin diferite faze. Fara pretentia de adevar universal valabil, ale mele au fost:

    • minunatia si mirarea inceputului. Esti emotionat, mandru de curajul tau, nu-ti mai incapi in piele de fericire ca ai idei si te mai si citeste cineva. Nu prea multi, dar nici nu conteaza foarte tare 🙂 Conteaza ca ai putina interactiune si ceva feedback. Ele te ajuta sa continui, te incarca sufleteste si iti mangaie orgoliul 🙂
    • etapa scufundarii totale in blog este  faza in care esti captivat. Parca nu-ti mai ajunge niciodata ce faci si cat faci, te prinde un val care cere mereu mai mult, mai bine, mai frumos. Te uiti la statistici, esti multumit sau nu, ai tot face doar blog si parca nimic altceva nu mai conteaza;
    • faza de oboseala si autocritica este aceea in care devii pretentios cu tine si cu ceea ce produci, prin urmare nu prea ai mai face nimic. Apare neincrederea, iei pauze lungi si dese si te tot intrebi pentru ce faci tu lucrurile acestea si cat o sa o mai tii asa, cu ore dedicate blogului in detrimentul familiei. Observi in jur ca nu esti singurul si te intristezi cand se inchid bloguri sau cand prietenii tai scriu din ce in ce mai putin.
    • faza de revenire sau de abandon este cea in care incerci sa gasesti un echilibru intre blog si preocuparile tale, intre perfectionism si ideea de renuntare. Sau pur si simplu nu mai scrii.

    Cum spuneam, sunt starile prin care am trecut eu, nu spun ca toti trecem prin ele. Mai exista una prin care eu nu am trecut, nu stiu cum sa o descriu: cea a blogului de succes, cu trafic serios, cu munca foarte multa si cu venituri proportionale cu efortul.

    Glumeam in articolul trecut si va propuneam un exercitiu de imaginatie legat de cum vom fi noi peste 10 ani. Eu ma vedeam o babuta cu blog:)

    Nu stiu daca se va intampla, sansele reale sunt extrem de mici, dar ca sa continui si mai ales ca sa prezint un tablou oarecum complet si obiectiv al acestei activitati, ar fi cazul sa trec si observatiile mai putin placute, mai trecute cu vederea, despre care preferam sa nu prea vorbim si mai ales scriem.Ceva cam ca acest tanc al lui Mihnea, desenat la 7 ani si postat la inceputul blogului.

     

    Cateva dintre adevarurile usor dureroare, usor neplacute ale vietii de blogger:

    • sunt multe surprize in activitatea aceasta, majoritatea pornind de la faptul ca de multe ori ceea ce crezi sau doresti…nu se si intampla. Uneori muncesti foarte mult, faci documentare, citesti, scrii articole lungi si foarte serioase. Surpriza putin dureroasa este ca ele trec ca si cand nici nu ar exista, in timp ce altele scrise dintr-o suflare, dintr-o idee si pornire..se citesc, prind bine, se distribuie si au multe comentarii.
    • oamenii nu se omoara sa te citeasca. Nimanui nu ii lipsesc scrierile si gandurile tale. Viata este destul de intensa si de plina de ganduri si treburi personale pentru fiecare dintre noi si nimeni nu iti simta lipsa. Nimeni nu este indispensabil altcuiva, cu atat mai putin un blogger. E bine de inteles si de acceptat acest lucru.
    • ca sa ai cititori trebuie sa te zbati, sa ii cauti, sa le iesi in cale si sa ii imbii la tine. Uneori acest lucru este obositor si enervant 🙂 Cel mai indicat ca sa fii citit este sa scrii pentru cititori, nu pentru tine. Dar apar conflicte interioare, ca tu vrei sa ai si un fel din jurnal din blogul tau, nu asta am spus mai sus si nu asta spunem atatia dintre noi?
    • oamenii nu sunt fideli blogurilor si cu atat mai putin blogului tau. Dintre toate observatiile, pe aceasta am acceptat-o cel mai usor. Mi-este atat de clar ca toti ne schimbam, ne transformam, cautam altceva, avem pretentii mereu mai mari, avem interese si preocupari care se schimba in functie de perioada vietii, incat nu vad motiv de tristete in acceptarea acestei realitati. Dar am vazut in mai multe locuri oameni suferind din aceasta cauza.
    • in general, comentatorii de pe bloguri sunt tot bloggeri. Remarcati ca am zis „in general”. Asta inseamna ca exista exceptii, dar acestea sunt putine. Se intampla pe putine bloguri in mod constant. La restul dintre noi, comentariile cititorilor nebloggeri sunt doar la articolele populare. Si aceasta face parte din realitatea care uneori doare 😥

    Acestea fiind spuse si tinand cont de complexitatea vietii si a bloggingului, eu m-am bucurat de FIECARE comentariu si de fiecare secunda pe care cineva a petrecut-o aici.

    MULTUMESC VOUA, BLOGGERI SAU NEBLOGGERI!


    Daca va plac articolele blogului, v-as fi recunoscatoare daca le-ati distribui. Multumesc!

  • Babute in blugi sau cum vom fi peste 10 ani

    Babute in blugi sau cum vom fi peste 10 ani

    Intrebarea aceasta mi s-a agatat in minte de cand am citit undeva ca ar trebui sa te apuci de o treaba daca si peste 10 ani te vezi facand acelasi lucru.

    Trecuse ceva vreme de cand ma apucasem de blog, el fiind cea mai de durata activitate extraprofesionala. Si daca ma gandesc ca in invatamant am stat 7 ani, pot sa zic ca blogul asta e tare in felul lui, intrucat repede-repede implineste 5 anisori 🙂

    Uneori ma intreb cum de lucrez in institutia asta de o groaza de ani, semnificativ mai multi de 10. E un serviciu bun, asta este una din explicatii. Dar tot imi doresc sa mai schimb ceva. De dragul schimbarii, ca va spuneam ca imi place.

    Si uite asa ajung iar la blog, intrucat peste 10 ani ma vad bloggerita. Nu ma vad nici la serviciul acesta(chiar ar fi exagerat de mult timp intr-un singur loc), nu ma vad nici in invatamant-cu toate ca m-am gandit.

    Nu mai vreau nici economist calculand toata ziua si nici chimist, desi imi plac transformarile, atat in viata cat si in eprubeta.

    Cel mai mult mi-ar placea o combinatie intre calcule, randamente, transformari, scris si calatorii.

    Deeeci, cum ma vad peste 10 ani?

     

    O babuta simpatica in blue-jeansi rupti. Pana acum nu mi-am luat din aceia rupti, sper sa pot sa o fac 🙂

    Nu o iau de dimineata cu blugii. Intai imi pun treningul si adidasii ca sa ies la alergat. Cica ti se limpezesc ideile cand faci sport, nu stiu unde am auzit asta 🙂

    Voi avea grija sa nu uit castile. Din ele se va scurge in urechi Jethro Tull, Yes, Cargo, Phoenix, Bucovina si voi tine si pasul cu vremurile, ascultand nu stiu ce hituri ale zilei. Dar sper sa se termine cu rap-ul pana atunci.

    Revin de la alergat si dau un telefon. Va fi catre sora-mea sau o prietena. Dupa telefonul diminetii, programul se diferentiaza pe zile.

    Doua zile imi iau blugii rupti si merg in oras la intalniri cu oamenii. Sau merg in piete cu flori si legume proaspete. Intru (de amorul artei) intr-un magazin de decoratiuni. Culeg idei si mai pun o floare in cos. Sau fac o poza cu un decor roz sau doar armonios. Iau o cutie de bomboane si un mic chilipir cu aroma de departare.

    In celelalte trei zile stau la calculator. Nu ma plictisesc, sa stiti! Oamenii aceia cu care am vorbit ieri mi-au data atatea subiecte de meditatie si de scris. Atatea idei, atatea poze si atatea frumuseti. Nu poti sa le tii pentru tine, ca nu esti egoist.

    Le imparti cu oamenii, ca esti blogger 🙂

    Cam asa ceva mi-as dori peste 10 ani. Nu as vrea sa mai vin la nici la acelasi serviciu, nici la altul. Nu pentru ca nu as avea un serviciu bun, ci pentru ca am stat prea mult in acelasi loc.

    Nu stiu ce va iesi din visul acesta, nu stiu daca va iesi. Dar daca as putea rezista si trece peste perioadele in care imi vine sa renunt, daca as continua si evolua…jobul meu de peste 10 ani ar fi  bloggingul. Pana la urma, asa cum au trecut 5 fara sa prea ii simt, tot asa ar putea trece si 10.

    Nu-i asa ca nu suna rau?

    Nu credeti ca as fi o babuta blogger simpatica?

    Doamne ajuta!

    Si mie, si voua cu visele voastre pentru peste 10 ani.

    Apropo, ale voastre care sunt?


    Daca v-a placut articolul, v-as fi recunoscatoare daca ati distribui! Multumesc si astept sa ne asociem in visuri si activitati!

    Sursa fotografii: Pinterest

  • Azi, de ziua noastra

    Azi, de ziua noastra

    In zile ca aceasta apar in mine doua stari contradictorii. Pe de o parte este bucuria unei sarbatori, pe cealalta este o senzatie de saturatie la auzul si vederea unuia si aceluiasi subiect.

    La prima ora mi-am primit pupicii de rigoare si m-am pornit spre serviciu, cufundata in tot felul de ganduri fara legatura cu 8 Martie.

    Nu intentionam sa scriu ceva aici, vroiam sa-mi sun mama si doamnele mele dragi si sa fac de urgenta o lucrare pe care am mutat-o de prea multe ori, din stanga in dreapta biroului.

    Si, dintr-o data, in leganarea tramvaiului m-au invaluit multe ganduri de multumire si pretuire.

    Am simtit ca nu pot trece peste ele, ca daca nu le scriu, le uit…

    M-am simtit deodata ca o mica combinatie de elemente, de fapt de oameni. Se spune ca suntem un fel de suma a persoanelor cu care petrecem timp. Una imperfecta, cu siguranta, dar tot o suma ne numim.

    Venim pe lume cu o zestre de insusiri si inclinatii despre care nu stim nimic si nu intelegem de unde vin. O forta superioara si extraordinara ne aduce undeva, la cineva, si ne da in grija lor.

    Nici mama nu stie cum si de unde venim si mai ales, cum va gasi forta si caldura sa ne calauzeasca, sa ne ingrijeasca si sa ne creasca.

    Insa e dat pe lume sa o gaseasca, si chiar se intampla fara mare efort. Ne invaluie cu dragoste, cu grija, cu caldura, cu atentie si creste oameni din botul acela de suflet si carne.

    Oameni care cresc, care pleaca, care uita.

    Si apoi vine o zi- de preferat sa fie mai multe, cand botul crescut mare vrea sa transmita ce simte. Nu-i e chiar simplu si usor, cuvintele intense se transmit greu chiar si in scris.

    O zi in care botul de suflet multumeste mamei pentru tot. Pentru zilele si noptile pline de munca, atentie, grija si dragoste. Pentru fiecare clipa in care dragostea ei i-a fost lumina in viata. Pentru fiecare farfurie pusa-n fata cu drag si cu bucurie. Pentru fiecare sfat, gand si act al carui unic rost era binele lui.

    Pentru fiecare zi in care a trudit din greu ca el sa simta doar binele din viata. Pentru toata lumina, pentru toata calauzirea si pentru ca sufletul ei parea ca nu mai stie altceva decat binele sufletului lui.

    Multumesc, mama, pentru tot ce ai scos din mine. Pentru fiecare poveste pe care mi-ai citit-o, pentru fiecare pilda pe care mi-ai spus-o, pentru tot ceea ce m-ai invatat.

    Pentru ca m-ai invatat sa pretuiesc cinstea, dreptatea si bunatatea. Pentru ca m-ai invatat sa traiesc in curatenie in jur si inauntru. Pentru ca te-ai strauduit sa ma inveti sa potolesc demonii din mine.

    Iarta-ma pentru fiecare lacrima ce ti-a curs pentru mine. Pentru fiecare mica lupta in care vroiam sa iti arat ca stiu si ca pot. Pentru fiecare rid pe care ti l-am brazdat pe chip, pentru fiecare suparare pe care ti-am pricinuit-o cu voie sau fara voie.

    Apoi plecam la scoala si in lume, iar de aici incolo, avem si noi un cuvant de spus. De aici incolo, ne alegem oamenii care ne plac. Admiram si ne apropiem de cei ce ne transmit emotional ceva, de cei ce pot avea un rol in formarea noastra.

    Avem multi profesori in jur, dar ii iubim doar pe cei care ne plac. Ei sunt aceia ce ne vor ramane modele, faruri la care mintea noastra se va intoarce de multe ori in cautare de raspunsuri.

    Ne alegem prietenii ce ne plac, oameni de la care mai invatam ceva. Nu e nimeni perfect pe lume, dar fiecare prieten din jurul nostru ne ajuta cu ceva. Nu ma refer la ceva fizic, ci la evolutia noastra emotionala si spirituala. La fiecare prieten iti place ceva, deci el este invatatorul tau in acel ceva.

    Nu sunt prea lamurita daca ii alegem noi sau ei ies cu scop in drumul nostru, fix acela de a ne fi calauzitori intr-o mica lectie pe care trebuie sa o mai primim.

    Nu doar azi ar trebui sa trimit multumiri, dar azi le trimit mai usor.

    Multumesc mamei pentru tot ce am putut exprima mai sus si pentru ce a ramas nespus.

    Multumesc surorii mele pentru tot ce am invatat mai bine, straduindu-ma sa o invat pe ea si pentru tot ce ma invata acum pentru ca ramasese inca de invatat.

    Multumesc matusilor, verisoarelor si fiecarei doamne din familia mea. Pentru ca sunteti, pentru ati fost mereu langa noi, ne-ati sprijinit, invatat si ajutat intotdeauna.

    Multumesc fiecarui doamne de la catedra, pentru stiinta si logica pe care s-au straduit sa le aduca in mintea mea. Dar si mai mult le multumesc celor care pe langa stiinta, au gasit cateva minute sa ne transmita si ceva din alambicata stiinta a trairii.

    Multumesc fiecareia din prietenele mele, imi sunteti mai dragi decat pot exprima acum si aici. Pentru fiecare noapte petrecuta-n intrebari si incercari de raspunsuri, pentru fiecare umar mereu aproape, pentru fiecare gand si fiecare moment de sustinere.

    Multumesc tuturor colegelor si doamnelor deosebite alaturi de care lucrez. Faptul ca sunt atat de multi ani de cand ma asez dimineata la acelasi birou mult plimbat, vi se datoreaza intr-o mare masura. Jobul acesta a fost unul minunat, iar daca si astazi este unul bun, se intampla datorita colegelor. Nu-i deloc – dar chiar deloc putin lucru sa vii in fiecare zi printre atatia oameni de mare calitate.

    Multumesc tuturor bloggeritelor pe care le citesc pentru toata inspiratia pe care mi-o transmit dimineata, la pranz si seara. Pentru toate frumoasele schimburi de idei, informatii si sentimente. Pentru modelele ce sunteti, pentru munca de pret pe care o faceti, pentru curajul de a arata celorlalti bucati din sufletele vostre.

    Si nu in ultimul rand, multumesc fiecareia din cititoarele mele. Unele dintre voi stiti de cate ori am vrut sa renunt. Viata, timpul, treburile si neincrederea m-au tras de multe ori de langa blog.

    Daca nu erati voi sa cititi, daca nu vedeam si mai ales simteam ca aceste cuvinte au undeva un ecou, astazi scriam intr-un jurnal. Sau mai probabil nici acolo.

    Multumesc doamne frumoase si dragi!

    O particica din fiecare din voi este si in mine, asa cum o particica din mine este intotdeauna si pentru voi.

    La multi ani, frumoase doamne!

    Sa primim multe flori si mai ales multe ganduri frumoase!


    Daca va plac randurile, gandurile si ideile blogului, v-as fi recunoscatoare daca le-ati distribui.

  • Miniorganizare si multe flori

    Miniorganizare si multe flori

    Saptamana trecuta nu am mai publicat meniul pentru simplul motiv ca nu am apucat sa il fac 🙂 Sambata fusesem la evenimentul organizat de Digital Parents Talks si duminica am fost sa fac cumparaturile, fara lista.

    Mi-am zis ca voi lua ce imi face cu ochiul in magazin si mai departe ma organizez acasa. Am luat doi pui mari, asa cum ma sfatuise o femeie in comentariul de la ultimul meniu pe care l-am scris (articolul catre care am pus link este excelent, cititi-l ca avem de invatat). Apoi am cumparat tot felul de legume congelate si radacinoase pentru salate.

    Am portionat puii si i-am pus in congelator. Am consumat doar pulpele si ieri am facut o ciorbica din spate si aripi. Asta a fost toata carnea  consumata in cursul saptamanii, au ramas pieptii pe care ii voi gati astazi cu fasole verde la tigaie. Cu usturoi, evident.

    Mi-a mai ramas si o punga de ciuperci, fac pentru miercuri o tocanita cu mamaliga. Vom avea post tot miercurea si vinerea, nu reusesc sa tin niciodata tot postul si nu mai vreau sa ma necajesc din cauza aceasta. Sper ca odata sa imi iasa, dar nu ma mai necajesc acum cu ceva ce nu reusesc sa fac. Cand voi reusi, o sa ma bucur, momentan aleg doar sa nu ma mai supar.

    Nu a fost prea organizata bucatareala mea in saptamana trecuta si probabil nici aceasta nu va fi, ca iar nu am lista si lucrurile stabilite complet. Nu ma necajesc nici pentru asta, fac si eu cat pot si ma bucur de ceea ce imi iese 🙂

    Apropo de ce iese, ma mai gandeam si la faptul ca in toata  saptamana trecuta am scris un singur articol, acela despre cum ne descurcam cu haterii.

    Daca l-ati citit, ati vazut ca nu este un articol despre ura, ci unul care te orienteaza ce sa faci cand ai parte de ei. Intalnirea a fost placuta, in ciuda subiectului cu care nu iti doresti sa te intalnesti 🙂

    Aveam in plan sa mai public un articol scris mai demult. L-am recitit si am renuntat la el. Am constatat ca scriu articole luuuungi, motiv pentru care uneori imi vine greu sa mai scriu. Am senzatia ca urmeaza o treaba ce va dura prea mult, uneori ideile nu sunt prea bine structurate. In final, nici mie nu mai imi place ce iese 🙂

    Mai bine nu le public, si gata. Ma gandesc ca toata lumea are ciorne prin blog, asta este, uneori scriem doar de dragul exercitiului.

    In concluzie, saptamana a fost cam lipsita de organizare.

    Dar a fost plina de flori. Casa noastra a avut vaze cu flori peste tot, prin fiecare camera.

    Intr-o parte imi zambeau niste orhidee, in alta lalele roz. O camera era parfumata de zambile si acolo unde stau cel mai mult stralucea puternic galbenul unui maaare buchet de narcise.

    Amuzant este ca unele erau luate pentru Mihnea, ca sa ofere fiecarei fete cate un fir de floare. A refuzat, mi s-a parut ca este chiar putin stresat, asa ca a dus doar martisoare. Ciudat mi s-a parut, nu ma gandisem ca ar fi inconfortabil pentru el.

    Initial am insistat ca ideea mea este foarte frumoasa, dar simtind rezistenta lui, am ales sa ne bucuram noi de flori 🙂

    Toata saptamana le-am ingrijit cu drag si am avut un inceput de primavara memorabil!

    O saptamana frumoasa si o primavara plina de flori si bucurii sa avem cu totii!

    P.S. Orhideele din poze, sunt cele de de la serviciu, ca iar s-au umplut de flori.

  • Cum ne descurcam cu haterii

    Cum ne descurcam cu haterii

    V-am povestit cu putin timp in urma despre Digital Parents Talks.

    Fetele sunt foarte simpatice si imi doresc sa particip la intalnirile lor cat de mult imi permite timpul. In primul rand imi doresc sa le revad si in al doilea rand am posbilitatea de a invata multe lucruri utile despre blogging.

    Sambata trecuta au organizat a patra editie a intalnirilor grupului. Tema aleasa a fost „Hateri si crize de imagine.” De cand scriu pe blog, am avut parte de un singur episod dificil pe care l-am gestionat cum am stiut eu mai bine avand in vedere ca eram la inceput.

    Insa Internetul e plin de hateri si nu strica sa stii cum sa te comporti pentru a diminua impactul emotional negativ ce apare la comentariile lor.

    Primul lucru ce merita precizat este ca blogurile mici nu se lovesc prea tare de ei. Haterii au o problema mare cu oamenii de succes. Dar daca se intampla sa abordezi un subiect sensibil pot aparea si pe un blog mic. Sau asa cum am patit eu, a venit fara sa inteleg de ce.

    Ca si data trecuta, nu m-as mai fi lasat dusa. Cu regret am luat-o din loc dupa trei ore, iar fetele tot mai discutau.

    Oricat as incerca sa fac o sinteza a discutiilor, e greu sa redau totul, asa ca ma voi opri la cateva dintre idei.

    Evenimentul a fost organizat de Parenting PR, speakerii simpatici si cu umor au fost Ioana Agachi – psihoterapeut, Ana Maria Diiceanu – GMP PR si Bianca Severin – Philips.

    Sponsori: PhilipsAvent, Ilbah, Mamapan si Profructa.

    Ioana Agachi, ne-a facut sa intelegem din start ca oricine poate fi hater intr-un anumit moment si intr-o anumita masura. Asta deoarece este imposibil  ca vreun om sa fie intotdeauna de acord cu toti si toate si sa nu isi exprime vreodata dezacordul fata de o persoana sau idee.

    Insa haterii adevarati, cei care merita aceasta denumire 🙂 sunt mai mult de atat. Doua definitii de dictionar sunt urmatoarele:

    HATER = persoana căreia îi displace puternic o

    altă persoană sau un lucru specific; persoană
    negativistă sau critică;Oxford Dictionary
    HATER = o persoana care nu se poate bucura
    pentru succesul altuia, astfel încât devine un
    scop pentru ea expunerea defectelor
    persoanei de succes;Urban Dictionary
    Dupa cum se vede, a fi hater implica mai mult decat un dezacord cu o idee sau persoana 🙂
    Haterul URASTE. Scuzati pleonasmul  🙂 Si de cele mai multe ori uraste o persoana care are succes. Probabil uraste mai multe. Uraste locul, jobul, oamenii, uraste chiar si viata care lui nu ii ofera succesul pe care il doreste si il merita.
    Si atunci isi consuma energia imprastiind rautati si injurii asupra altora. El are timp si energie pentru asta. Cauta argumente, scotoceste dupa detalii, dupa idei pe care le-ai exprimat alta data, le scoate din context si iti da cu ele in cap 🙂
    Ghinionul tau sa fi scris vreodata ceva ce poate fi in contradictie cu ce spui acum. Ca te-ai ars 🙂
    Un hater adevarat va gasi ce ai scris mai demult si va folosi impotriva ta acea opinie. Ca si cand oamenii nu se pot schimba si nu au acest drept.
    In concluzie, Ioana ne-a prezentat caracteristicile haterului:
    • sunt subiectivi si emotionali:
    • au o tendinta obsesiva de a cauta informatii despre obiectul urii lor;
    • sunt rezistenti la orice informatie pozitiva despre obiectul urii lor
    • au tendinta de a se concentra, de a utiliza si a-si aminti doar informatiile care le confirma preconceptiile.
    Foarte important de inteles ca motivele comportamentului lor nu au legatura cu tine. Tu doar ai avut curajul sa spui ceva, sa te expui si sa muncesti mult ca sa devii cunoscut sau sa treci razant prin cercul lor de lectura.
    Motivele tin de interiorul lor si pot fi dintre urmatoarele:
    • dorinta lor de atentie;
    • asteptarile prea mari;
    • monotonia din viata lor;
    • nesiguranta interioara.
    Ce sa nu faci cand te pricopsesti cu hateri:
    • Nu te justifica;
    • Nu incerca sa ii convingi aducand argumente;
    • Nu deveni emotional;
    • Nu scrie despre ei, nu le dedica postari.

    Referitor la ultima idee, acesta este motivul pentru care am spus mai sus ca m-am descurcat cum am putut cu haterul meu.

    Eram destul de la inceput cu blogul cand am trecut prin asta. Dimineti la rand am primit cate doua – trei mesaje in care nu numai ca desfiinta ce scriam eu si ma intreba cine ar citi prostiile astea, dar imi si dadea peste nas folosindu-se de o situatie cu niste chiriasi mai vechi ai familiei sotului.

    Intrucat erau scrise cu jigniri si rautate, intr-o zi m-am enervat rau si i-am raspuns intr-un articol. Coreland cateva date din statistici, ne facusem o idee despre cine ar putea fi. I-am transmis ca banuim cine este si in situatia in care nu se potoleste va fi cautata de sotul meu si va avea o discutie directa cu el.

    Din acea zi au incetat comentariile si m-am bucurat ca nu am mai trecut prin asa ceva. Aceasta situatie contrazice ideea de a nu le dedica articole, dar la noi a mers si pentru ca aveam cateva indicii asupra identitatii comentatorului, cum altfel decat ANONIM.

    In rest, e bine de stiut si de acceptat ca haterul va avea intotdeauna mai mult timp decat ai tu. Ca o polemica argumentata va fi pierdere de vreme si energie pentru tine. Ca el va jubila cand ii vei raspunde si se va hrani cu aceasta lupta.

    Pentru el va fi o victorie faptul ca tu ii raspunzi. O victorie pe care o va savura si va cauta permanent argumente noi, astfel incat sa prelungeasca lupta. De aceea nu este deloc indicat sa intram in polemica cu el.

    Imi amintesc cat este de greu sa fii jignit degeaba. Tu vorbesti politicos intotdeauna si exprimi o opinie pe care incerci sa o argumentezi prin experienta ta de viata. El nu este de acord si te jigneste. Sau te jigneste oricum, nici nu conteaza ce spui.

    Ce ar fi de facut, cum ar trebui sa gestionam momentul?

    Iei o pauza inainte de a raspunde, respiri adanc si incerci sa intelegi de ce s-a starnit in tine atata emotie. Vorbesti cu un prieten si te ventilezi. Te intrebi care vor fi consecintele in cazul unui raspuns si iti creezi un fel de protocol.

    Poti alege sa nu ii raspunzi deloc, sa ii raspunzi „multumesc pentru feedback” sau sa ii stergi comentariul.

    Personal nu as fi optat pentru ultima varianta. Dar s-a recomandat si aceasta varianta si acum imi pare in regula. Pana la urma de ce sa tolerezi jigniri pe blogul tau si ce ai de castigat cu asta? Poti formula reguli in care sa scrii clar ce nu permiti pe blog si ai tot dreptul sa stergi ce doresti, este casa ta si regulile sunt ale tale.

    Tot in ideea intelegerii si acceptarii realitatii in lumea blogurilor-si nu numai, e bine de retinut si urmatoarea constatare:

    Oricine ai fi, orice ai face, orice audiență ai: 30 %
    te vor plăcea, 30 % nu te vor plăcea, 30 % vor fi
    indiferenți. (James Altucher – Choose Yourself)

    Transmit multumiri calde Anei Nicolescu,  Laviniei Pavel, speakerilor si sponsorilor pentru o dimineata placuta in ciuda vremii ploioase, pentru o organizare frumoasa, pentru ca reusesc sa ne adune si sa aduca oameni ce ne ajuta sa invatam si sa evoluam nu doar in blogging, ci si ca oameni.

    Ca si data trecuta, atmosfera a fost destinsa si calda, prezentarile interesante si antrenante. Iar nu am putut ramane pana la sfarsit si iar mi-a fost ciuda ca trebuie sa plec 🙂

    Asadar, in ciuda subiectului si a ploii, noi ne-am simtit bine si sper ca se vede acest lucru din pozele de mai jos, selectate cu greu de la Parenting PR. Greu sa aleg doar cateva, as fi imprumutat mai multe.

     

    A venit primavara, fete dragi!

    Sa avem o primavara frumoasa, cu flori multe in suflet si in gradini! Fara hateri pe blog si pe langa!


    Daca v-a placut articolul, va rog sa il distribuiti. Multumesc!

     

  • Meniu simplu de iarna, lista si pret

    Meniu simplu de iarna, lista si pret

    Dupa o pauza cam lunga de intocmit meniuri, saptamana trecuta am reusit sa reiau bunul obicei si am postat un meniu saptamanal de iarna cu lista de cumparaturi.

    E destula treaba sa il faci, de fapt treaba este mai multa la intocmirea listei, mai ales atunci cand introduci si retete pe care nu le-ai mai facut.

    Daca reusesti sa faci lista si sa cumperi ceea ce ai trecut acolo, meniul se respecta intr-o mare proportie. Asa am constatat de multe ori, inclusiv in saptamana ce a trecut. Nu e greu sa te tii de el atata vreme cat ai in casa ingredientele pentru retete. Ca mai inversezi zile sau mai scapi cate una nefacuta, nu e problema.

    Nu e problema nici daca nu faci meniul, ca pana la urma de gatit tot gatim si de cumparat tot cumparam. Ideea este sa obtinem un avantaj sau mai multe atunci cand il facem.

    Momentan, avantajul este la organizare si timp. Dar daca scrii meniurile pe blog, acest avantaj nu mai este ca dureaza ceva sa le scriu. Ar fi mai util daca le-as repeta la un interval de timp. Pentru ca atunci nu mai muncesc de atatea ori. 

    Asta nu e o idee rea, bine ca m-am prins 🙂

    Meniul ce urmeaza este unul simplu, nu mai incerc retete noi ca am ceva treburi saptamana aceasta si nu dispun de mult timp.

    Si m-am dus in vizita la draga mea Iuliana, de unde am imprumutat o poza si o reteta. Multumesc, Iuli!

    Meniu simplu de iarna

    Luni

    ciorbă cu perisoare

    ficatei de pui la tigaie si garnitura de fasole verde

    orez cu lapte

    Marti

    ciorba cu perisoare

    salata de telina, morcovi si piept de pui

    Miercuri

    tagliatelle cu ciuperci si porumb

    salata de varza rosie

    Joi

    ciorba de curcan

    salata de cartofi cu ton si masline

    Vineri

    mancare de mazare

    salata a la russe cu maioneza de post

    Sambata si duminica

    ciorba de curcan

    chiftelute cu piure de cartofi

    placinta cu branza

    Dimineata: pate de ficat, branza cottage, iaurt, lapte, oua fierte, masline, castraveti, fulgi de ovaz, tofu. Pentru pachetul lui Mihnea facem sandvisuri cu muschi file, crema de branza si castravete/salata verde. Sambata omleta cu sunca si salata verde.

    Desert şi gustări dintre mese: fructe proaspete (mere, portocale, pomelo), stafide, nuci, alune, iaurt cu fructe, compot de ananas, orez cu lapte.

    Lista de cumparaturi pentru meniul simplu de iarna

    Carne, mezeluri, lactate:

    1,2 kg carne tocata amestec, 400 g piept de pui, 600 g ficatei de pui, 600 g pulpe de curcan, 400 g muschi file, 1 cutie crema de branza, 1 kg branza telemea, 250 g branza de vaci, 1 cutie mare smantana, 3 cutii branza cottage, 2 l lapte, 4 iaurturi mici, 4 iaurturi cu fructe, 10 oua.

    Legume, fructe, verdeata:

    500 g fasole verde congelata, 500 g ciuperci, 3 kg cartofi, 1 kg ceapa, 1 kg morcovi, 2 radacini telina, 1 varza rosie, 2 castraveti, 1 buc patrunjel, 1 pastarnac, 1 dovlecel, usturoi (2 capatani), 3 kg mere, 2 kg portocale, 0,5 kg lamai, 2 pomelo, 2 leg. patrunjel, 2 legaturi marar, 1 salata verde.

    Conserve, cereale, paine, condimente:

    2 cutii mazare Bonduelle, 2 cutii mici de pate de ficat, 2 conserve mici ton, 1 conserva mica de porumb, 1 borcan bulion, 1 cutie rosii cuburi, 300 g masline, 200 g fulgi de ovaz, 1 compot ananas, 100 g stafide, 100 g alune, chifle, paine feliata, franzela, tagliatelle, foi de placinta, bors, orez, ulei, pufuleti.

    Pret total

    Iarasi am cumparat o parte considerabila din lista si am cheltuit 230 lei. Am studiat inainte reducerile si am incercat sa creionez meniul tinand cont de ele, dar in magazin nu le-am mai gasit pe toate si am luat la preturile obisnuite sau urmeaza sa iau din alta parte.

    Ceea ce mai este de cumparat, ar ajunge la valoarea aproximativa  de 50 de lei. 

    Rezulta ca un pret total al listei se situeaza cam la 280 de lei.

    Mi se parea ca ar fi trebuit sa mai scada putin fata de saptamana trecuta, mai ales ca am stat sa studiez ofertele. Dar nu am reusit.

    O saptamana frumoasa, fete dragi!

    foto si reteta de tagliatelle: bucate-aromate.ro


    Daca v-a placut articolul, poate doriti sa il distribuiti 🙂 si multumiri pentru tot!