Iar a trecut prea mult timp de cand nu am mai facut meniul saptamanal si asta se simte in casa. Nu stiu de ce nu am perseverat cu acest obicei, uneori chiar nu ma pot aduna sa il fac, alteori mi-e lene sa fac lista si alteori l-am scris si nu l-am respectat.

Una peste alta, nici asta nu e treaba simpla. Macar ma straduiesc, uneori imi iese mai bine, alteori nu prea 🙂 Poate unii isi amintesc ca intr-o vreme eram serioasa cu meniurile, iar unul din meniurile saptamanale de 55 lei se citeste si acum.

Saptamana aceasta am cateva noutati combinate cu retete mai usoare sau facute de mai multe ori. Eu as face mereu feluri noi de mancare, dar acestea se pregatesc mai incet. Cum nu am intodeauna timp sa stau cu cartea/revista/blogurile in bucatarie, caut un echilibru intre retetele testate si cele noi pentru mine.

Sambata dimineata am avut chef de retete mai elaborate, asa ca am incercat ouale Benedict. Ne-au placut si le mai facem.

Meniu saptamanal de iarna

Luni

ciorbă de cartofi cu afumatura

burritos

Marti

ciorba de cartofi cu afumatura

friptura de pui cu sos de rosii; salata de varza

Miercuri

mancare rapida de fasole

salata de cruditati

Joi

supa crema de ciuperci(de post)

pilaf cu carnati si legume

Vineri

supa crema de ciuperci(de post)

tocanita cu cartofi si ardei

Sambata si duminica

salata-saseasca-cu-pipote-si-inimi

macrou prajit cu usturoi si mamaliguta

tarta cu fructe.

 

Dimineata: cereale, branza, iaurt, unt, lapte, gem de cirese, masline, castraveti, avocado, pate de soia. Pentru pachetul lui Mihnea facem sandvisuri cu sunca si salata verde, iar duminica mai fac oua Benedict.

Desert şi gustări dintre mese: fructe proaspete (mere, portocale, pomelo, ananas), stafide, nuci, alune, iaurt grecesc si sambata tarta cu fructe.

Lista de cumparaturi pentru meniul saptamanal de iarna

Carne, mezeluri, lactate:

400 g carne tocata de vita, 4 pulpe de pui, 1 kg macrou, 600 g pipote si inimi, 4 carnati afumati, 400 g sunca presata, 1 pachet de unt, 200 g cascaval, 500 g branza, 2 l lapte, 4 iaurturi mici, 15 oua.

Legume, fructe, verdeata:

500 g legume congelate, 500 g ciuperci, 3 kg cartofi, 400 g fasole boabe, 6 ardei, 1,5 kg rosii (din care 500 g cherry), 1 kg ceapa, 1 kg morcovi, 1 telina medie, 1 varza, 1 castravete mare, 1 leg. ceapa verde, 1 buc patrunjel, usturoi (2 capatani), 3 avocado, 2 kg mere, 2 kg portocale, 1 kg lamai, 2 pomelo, 1 ananas proaspat, 3 leg. patrunjel, 1 salata verde.

Conserve, cereale, paine, condimente:

1 conserva mica de porumb, 1 cutie de rosii cuburi, 1 sticla suc de rosii, 300 g masline, cate 100 g fulgi de ovaz, orz, grau, 100 g stafide, 100 g alune, gem de fructe de padure, esenta de vanilie, 4 lipii, 6 chifle, paine feliata, franzela, piper, boia dulce, cimbru, busuioc, maghiran, mustar. Orez, malai si ulei am in casa.

Pret total

Pana la acest moment am cumparat o mare parte din lista si am cheltuit 190 lei. Dintre produsele luate, unele erau la reduse. Ca sa vedeti cat sunt de harnică va spun ca am adunat reducerile, adica am stat si am adunat de pe bon 2 lei si ceva cu 48 de bani si cu 4 lei si nu stiu cat….

Rezultatul a iesit vreo 20 de lei, ceea ce nu e cine stie ce, dar nici de dat degeaba.

V-am scris si detaliul acesta mai mult ca sa vedeti ce am mai muncit la meniul acesta 🙂 🙂 🙂  si sa ma laudati dis-dimineat.

Ceea ce mai trebuie cumparat din lista ar totaliza in jur de 50 de lei si cateva din ingrediente le mai am prin casa, deci nu le cumpar acum.

Ceea ce inseamna ca un pret total al listei se situeaza intre 240 şi 280 lei, functie de magazin, reduceri si stocul propriu din camara.

O saptamana frumoasa si organizata sa aveti!


Daca v-a placut articolul, poate vreti sa il distribuiti 🙂

Multumesc ca treceti pe aici, ca ma cititi si reveniti!