Iar a trecut prea mult timp de cand nu am mai facut meniul saptamanal si asta se simte in casa. Nu stiu de ce nu am perseverat cu acest obicei, uneori chiar nu ma pot aduna sa il fac, alteori mi-e lene sa fac lista si alteori l-am scris si nu l-am respectat.
Una peste alta, nici asta nu e treaba simpla. Macar ma straduiesc, uneori imi iese mai bine, alteori nu prea 🙂 Poate unii isi amintesc ca intr-o vreme eram serioasa cu meniurile, iar unul din meniurile saptamanale de 55 lei se citeste si acum.
Saptamana aceasta am cateva noutati combinate cu retete mai usoare sau facute de mai multe ori. Eu as face mereu feluri noi de mancare, dar acestea se pregatesc mai incet. Cum nu am intodeauna timp sa stau cu cartea/revista/blogurile in bucatarie, caut un echilibru intre retetele testate si cele noi pentru mine.
Sambata dimineata am avut chef de retete mai elaborate, asa ca am incercat ouale Benedict. Ne-au placut si le mai facem.
Meniu saptamanal de iarna
Luni
ciorbă de cartofi cu afumatura
burritos
Marti
ciorba de cartofi cu afumatura
friptura de pui cu sos de rosii; salata de varza
Miercuri
mancare rapida de fasole
salata de cruditati
Joi
supa crema de ciuperci(de post)
pilaf cu carnati si legume
Vineri
supa crema de ciuperci(de post)
tocanita cu cartofi si ardei
Sambata si duminica
salata-saseasca-cu-pipote-si-inimi
macrou prajit cu usturoi si mamaliguta
Dimineata: cereale, branza, iaurt, unt, lapte, gem de cirese, masline, castraveti, avocado, pate de soia. Pentru pachetul lui Mihnea facem sandvisuri cu sunca si salata verde, iar duminica mai fac oua Benedict.
Desert şi gustări dintre mese: fructe proaspete (mere, portocale, pomelo, ananas), stafide, nuci, alune, iaurt grecesc si sambata tarta cu fructe.
Lista de cumparaturi pentru meniul saptamanal de iarna
Carne, mezeluri, lactate:
400 g carne tocata de vita, 4 pulpe de pui, 1 kg macrou, 600 g pipote si inimi, 4 carnati afumati, 400 g sunca presata, 1 pachet de unt, 200 g cascaval, 500 g branza, 2 l lapte, 4 iaurturi mici, 15 oua.
Legume, fructe, verdeata:
500 g legume congelate, 500 g ciuperci, 3 kg cartofi, 400 g fasole boabe, 6 ardei, 1,5 kg rosii (din care 500 g cherry), 1 kg ceapa, 1 kg morcovi, 1 telina medie, 1 varza, 1 castravete mare, 1 leg. ceapa verde, 1 buc patrunjel, usturoi (2 capatani), 3 avocado, 2 kg mere, 2 kg portocale, 1 kg lamai, 2 pomelo, 1 ananas proaspat, 3 leg. patrunjel, 1 salata verde.
Conserve, cereale, paine, condimente:
1 conserva mica de porumb, 1 cutie de rosii cuburi, 1 sticla suc de rosii, 300 g masline, cate 100 g fulgi de ovaz, orz, grau, 100 g stafide, 100 g alune, gem de fructe de padure, esenta de vanilie, 4 lipii, 6 chifle, paine feliata, franzela, piper, boia dulce, cimbru, busuioc, maghiran, mustar. Orez, malai si ulei am in casa.
Pret total
Pana la acest moment am cumparat o mare parte din lista si am cheltuit 190 lei. Dintre produsele luate, unele erau la reduse. Ca sa vedeti cat sunt de harnică va spun ca am adunat reducerile, adica am stat si am adunat de pe bon 2 lei si ceva cu 48 de bani si cu 4 lei si nu stiu cat….
Rezultatul a iesit vreo 20 de lei, ceea ce nu e cine stie ce, dar nici de dat degeaba.
V-am scris si detaliul acesta mai mult ca sa vedeti ce am mai muncit la meniul acesta 🙂 🙂 🙂 si sa ma laudati dis-dimineat.
Ceea ce mai trebuie cumparat din lista ar totaliza in jur de 50 de lei si cateva din ingrediente le mai am prin casa, deci nu le cumpar acum.
Ceea ce inseamna ca un pret total al listei se situeaza intre 240 şi 280 lei, functie de magazin, reduceri si stocul propriu din camara.
O saptamana frumoasa si organizata sa aveti!
Daca v-a placut articolul, poate vreti sa il distribuiti 🙂
Multumesc ca treceti pe aici, ca ma cititi si reveniti!
wow, f. elaborat meniul! ai muncit ceva la articol – des chapeaux!
Meniul meu pt 3 pers. 3 mese pe zi (inclusiv pachete), pe sectiuni ar fi:
0,8kg de curcan
juma de kg de carne porc pt hamburger (probabil raman backup solution)
500gr somon (probabil raman backup solution)
10 oua
300 gr branza
2l lapte
2 iaurturi mari (2kg)
2 borcane compot de visine
2 conserve ton si 2 porumb
5 kg barabule
1 punga de malai
1 kg faina (pt paine)
2 salate verzi
3 castraveti uriasi
4 kg porto si mandarino-clementine
2 avocado
2 kg mere
1 telina radacina si 1 pastarnac imense
2 kg sfecla rosie
3 cepe
1 kg morcovi
4 ardei grasi imensi
4 andive
3 fire de praz
Am facut si totalul, ai vaaaaazut?
Pe cuvant ca intr-una din saptamani voi incerca sa merg fix pe lista pe care ai scris-o. Nu stiu daca va ajunge la noi, dar incerc.
Sunt curioasa daca imi ajunge si ce am programat acum, am un mic mancacios in casa. E in crestere, dragu lu’ mama :)Ai vazut ca am trecut si sunca si carnaciori, mi-au fost solicitate expres si de data asta am fost de acord. Echilibrata lista ta, cum spuneam…IMI PLACE
Eu am lipsit in weekend, asa ca azi e zi de omleta cu salata 🙂 Si o sa pun de o mancare de fasole uscata pentru maine. O zi cu carnati prajiti si o zi fara. Pe urma mai vedem. Nu reusesc sa programez mai departe de doua zile. Am si spanac de placinta, doar sa am timp sa o fac.
Bravo voua, fete constiincioase !
Dintre fete, unele sunt mai constiicioase ca altele 🙂 Sunt atatea saptamani in care nici eu nu mai reusesc sa il fac, ca inteleg foarte bine ce zici. Unde mai pun ca am destule facute pe blog si as putea sa le mai si repet pe acelea…Ai deja stabilite trei zile, pentru un week-end in deplasare, stai chiar bine 🙂
Mihaela esti de admirat cata rabdare ai sa calculez totul. Si cat de organizata esti in ce priveste lista si meniul saptamanal 🙂
Eu nu am reusit performanta asta asa ca trag doar cu ochiul la tine 🙂
Eu am o problema pana sa ma apuc de-o treaba, ca dupa aceea fac la adunări… Acuma, redevenind serioasa, nici nu mai stiu de cand nu am mai scris un meniu pe blog. Stai sa vedem cat reusesc sa il respect, dar sunt sanse sa iasă ceva ca am cumparat ingredientele si atunci din ele fac mâncarea ☺☺☺ Ma bucur sa te vad si multumesc pentru vizita si comentariu!
Wow, ce elaborat e meniul tau. Săptămâna viitoare incerc și eu să-l fac așa și am sa iau și cateva idei de la tine. Mulțumesc!
Ce mai faci tuuuu, Dana? Succes, vin sa il vad si eu, ma bucur daca te-am inspirat!
Mihaela, felicitări! E admirabil obiceiul de a alcătui meniul atât de minuțios. Eu nu am reușit asta niciodată. Sunt încântată când reușesc să schițez în linii mari meniul unei săptămâni! ☺
Zi frumoasă, draga mea!
Multumesc, draga mea Zina! Si mie mi s-a parut ca de data aceasta am obosit si am muncit cam mult la el. Dar de fapt oboseala mi-a venit din faptul ca am facut totul deodata si am mai si scris atata 🙂 Daca ne gandim bine si descompunem activitatile, le facem pe toate. Diferenta vine ca le poti face deodata sau pe rand intr-o saptamana. Pentru ca toate gatim, deci ne hotaram ce anume si cumparam ingredientele pentru mancarea respectiva. Doar ca acest lucru se face pe parcursul unei intregi saptamani. Avantajul meniul facut dinainte este ca te organizezi mai bine si gatesti mai echilibrat.
Asa te-am cunoscut, cu meniuri saptamanale.Important ca ai multe cititoare si care vor sa te urmeze.E destula munca si la intocmit si la executat.Esti un bun exemplu pentru cei tineri.La mine”nu se mai invata cal batran in buestru”.Ai progresat mult impreuna cu inteaga familie.Mihnea este un adevarat barbat.Sa auzim numai de bine ,draga mea!
Da, atunci ne-am cunoscut, pe vremea cand postam multe meniuri. Multumesc pentru prietenia de atatia ani si salutari multe printesei care a crescut mult si ea! Frumoasa si cu multe activitati, mereu ii umpleti programul cu lucruri intersante de facut. Sanatate multa si imbratisari va trimit!
Greu reusesc sa raspund la bloguri dupa telefon.Imi place postarea.Asa te -am cunoscut.Calculata si foarte ordonata cam in toate.Esti un bun exemplu pentru tineri si nu numai.Progresul este evident in tot.Sa auzim numai de bine !
Multumesc, draga mea Flori! Intrase in moderare primul comentariu.
Interesant.
Multumesc, Irina!