Motivul pentru care nu am scris astăzi postarea obişnuită despre reduceri este un articol citit ieri.
Citesc multe articole pe teme financiare, dar trebuie să recunosc că acesta m-a pus pe gânduri în mod deosebit. Aşa cum se menţionează şi în articol şi eu sunt sigură că oamenii se vor împărţi în două categorii: cei ce vor spune că nu se poate aplica şi ceilalţi ce vor încerca să extragă din el o învăţătură. Desigur că pentru a fi aplicat, fiecare şi-l adaptează la propriile condiţii şi circumstanţe, la acelaşi lucru mă gândesc şi eu.


Dar să vă spun ce m-a impresionat atâta! Este vorba de un sistem de alocare a banilor ce mi s-a părut inedit şi foarte bun. Nu că nu aş mai fi văzut niciuna din idei şi în alte locori, că doar nu inventăm roata acum, dar modul în care cele cunoscute au fost combinate şi altele pe care le-a inclus, mie mi-a dat foarte mult de gândit. Sunt acolo două componente, pe care niciodată nu le-am considerat importante şi mai ales nu le-am aplicat. Dacă îl veţi citi, poate vi se va părea utopic, dar eu mă gândesc la el de ieri şi la nivel de logică, lucrurile se leagă atât de bine, încât nu cred că aplicarea acestui sistem ar rămâne fără urmări importante în îmbunătăţirea situaţiei financiare şi a calităţii vieţii.

Articolul se numeşte „Cum să ai casă şi maşină în 5 ani de zile” şi este vorba de o strategie financiară financiară expusă de miliardarul asiatic Li Ka-Shing pentru cineva care porneşte aproape de la zero. Ei, nu ştiu dacă chiar s-ar ajunge la ceea ce este în titlu, dar nu îmi vine să cred, la nivel teoretic , că aplicarea comportamentului descris acolo, ar putea rămâne fără urmări bune.

Şi pentru că săptămâna aceasta chiar am fost preocupată de aspectele financiare, m-am dus şi am recitit şi studiat seria despre independenţă financiară, scrisă de Iulia anul trecut, care de asemenea a avut un impact puternic asupra mea.

Merită citite ambele, de la Iulia în mod special cele două articole intitulate Calea cea lungă spre independenţa financiară, acordaţi-le timp de gândire şi de analiză. Dacă vă preocupă subiectele, sigur este de învăţat din ele.

Şi mai cred că toţi avem nevoie de un sistem financiar şi că acesta se poate mereu îmbunătăţi.

Week-end plăcut şi mi-ar plăcea să vă aud opiniile!

Mihaela Dămăceanu