Aveam o datorie mai veche să postez reţeta salatei cu pipote şi inimi, ce a stârnit interesul atunci când am scris ultimul meniu pentru două săptămâni. Abia acum i-a venit rândul, dar tot e bine, nu-i aşa?

Dar mai întâi să vă povestesc ceva!

Cu vreo 15 ani în urmă, proaspăt angajată la actualul loc de muncă, aveam două colege tare simpatice. Una dintre ele era o doamnă foarte serioasă, elegantă, cultivată şi rafinată. Cealaltă era mai simpluţă şi avea obiceiul de a întrerupe oamenii când vorbeau.

Ambele erau pricepute în ale bucătăriei şi încercau mereu  reţete noi. O rugasem pe prima dintre ele să-mi spună reţeta mâncării de pui cu tarhon. Când era cam pe la mijloc, cealaltă o întrerupe pentru a spune cum ar putea ea să îmbunătăţească reţeta. Adică… ar mai merge şi alte ingrediente, şi evident începe să le înşire.

Iritată peste măsură, Anca (prima colegă) îi reproşează că nu există dată în care să spună cum se face o mâncare, fără a fi întreruptă pentru „îmbunătăţiri”. A doua colegă a înghiţit în sec şi a tăcut mirată, nepărând că s-ar fi gândit vreodată că este enervant să întrerupi  oamenii 😉

Micul incident a trecut uşor, dar nimic nu s-a schimbat. Colega noastră a continuat să facă acelaşi lucru şi să se uite ciudat la cei care erau deranjaţi de îmbunătăţirile ei.

Motivul pentru care am relatat această mică discuţie, este că m-am amuzat singurică în timp ce făceam salata săsească de pipote şi inimi. Am zâmbit amintindu-mi de ele când am făcut şi eu fix acelaşi lucru. Am găsit reţeta salatei cu pipote şi inimi într-un număr al revistei Cărticica Practică şi bineînţeles că am modificat-o 🙂
Dooooar puţin…
Am adăugat morcov şi gulie, am făcut maioneză clasică, am mărit cantitatea unor ingrediente, şi deci, vă prezint varianta proprie, evident „îmbunătăţită” 🙂  🙂

Ingrediente şi preparare salata de pipote si inimi:


– 600 g de pipote şi inimi ( în reţeta originală erau 10 bucăţi din fiecare, ceea ce mi s-a părut prea puţin);
– 2 bucăţi de ţelină de mărime medie;
– 1 morcov;
– 1 jumătate de gulie (că era deja în casă şi am zis că merge si ea);
– 2 ouă pentru maioneză;
– 100 ml ulei;
– zeama de la o lămâie;
– 2 linguri de iaurt;
– 2 linguriţe de muştar;
– usturoi;
– o legătură de pătrunjel;
– sare, piper.

Modalitatea de preparare:

1. Spălăm şi curăţăm toate legumele.

2. Spălăm, curăţăm, fierbem pipotele cu inimioarele şi le tăiem în bucăţi de aproximativ 2 cm.

3. Facem o mică cantitate de maioneză dintr-un gălbenuş fiert şi unul crud.

4. Dăm pe răzătoarea mare rădăcinoasele.

5. Amestecăm pipotele şi inimile tocate cu rădăcinoasele, maioneza, iaurtul, muştarul, usturoiul presat, sarea, piperul şi pătrunjelul.

 

6. Punem în boluri şi lăsăm puţin la frigider.

Şi gata!

Au devorat-o băieţii mei! În ziua în care am pregătit-o prima oară, am făcut şi o prăjitură cu piersici, despre care eram aproape sigură că va avea mare succes. Şi când colo, surpriza a venit din faptul că au apreciat mai mult salata săsească de pipote şi inimi. Deja am făcut de două ori şi aseară mi-au spus din nou că vor. Cantitate dublă!

Poftă bună!

Mihaela Dămăceanu

P.S. Să aveţi un week-end minunat, eu voi fi puţin pe drumuri, până duminică seara.


Va multumesc că îmi sunteţi alături si vă rog să răspândiţi reţeta, dacă vă place!

Iar dacă ce gasiţi aici vă e de folos, vă place sau vă emoţionează/pune pe gânduri, vă puteţi abona la blog (în căsuţa de abonare din dreapta sus) sau puteţi da un like paginii de Facebook a Blogului de familie.