Jamie Oliver este convins că mâncarea sănătoasă şi proaspătă poate să schimbe vieţi. Prin proiectul global Food Revolution Day militează pentru educaţia de zi cu zi în favoarea  alimentaţiei sănătoase, cu scopul de a combate obezitatea infantilă şi bolile cronice.

Sâmbăta trecută, cu bucurie am fost cu toţi ai casei la ediţia 2017 a acestui oportun eveniment, atelier de gătit sănătos pentru copii şi părinţi.

A fost cea mai mare dintre ediţiile din România. Peste 300 de participanţi, copii şi părinţi, s-au reunit într-o locaţie de poveste. Coordonaţi de cei 18 Ambasadori Food Revolution, copiii au pregătit o reţetă uşoară, atractivă şi sănătoasă, propusă de Jamie.

Băiatul nostru a fost la „masa dovleceilor”, la care s-a asamblat în borcan o delicioasă salată marocană. Am apucat să gust şi eu o lingură…,De reţinut, repetat şi merge si la pachet. Adica la borcan-pachet  🙂 Bine ar fi dacă în loc de sandvişuri, s-ar mai duce la şcoală cu un borcan de salată. Chiar ar fi bine să o şi pregătească, astfel mami şi tati ar mai delega una din grijile zilnice 🙂  🙂 🙂

Reţeta conţine cuşcuş, boabe de rodie, castravete, salată, morcov ras, felii de portocală, boabe de năut, frunze de mentă şi coriandru. Toate puse in straturi în borcanul cu capac. Deasupra se mai adaugă cubuleţe de branză feta sau mozzarela şi se presară seminţe de susan, fistic mărunţit şi chimion.

Se prepară un sos din iaurt amestecat cu zeamă de lămâie şi puţin ulei de măsline şi se toarnă peste ingredientele din borcan. Nu este obligatoriu să fie pus la sfârşit, poate fi şi între straturile interioare. Îmi pare o reţetă bună de luat la şcoală şi serviciu. În acest caz componenta lichida se adaugă la momentul servirii, deci trebuie transportată în alt vas.

Aceasta este una din cele 8 reţete propuse la Food Revolution Day.

Va spuneam in revolutie in alimentatie că mai vreau reţete noi, informaţii şi ingrediente. Am primit! Una din ele a facut-o Mihnea şi nu e singura pe care o am. Mă gândesc să încerc şi sparanghelul (e reţeta într-o fotografie), chiar nu l-am gustat vreodată.

Sper ca fotografiile să redea ceva din atmosfera plăcută a evenimentului şi din emoţia micilor bucătari iscusiţi!

 

Noi, părinţii, ne-am învârtit în jurul pricepuţilor noştri, fotografiind şi socializând între noi. Ne-am simţit bine şi ne-am bucurat să vedem copiii testând şi pregătind reţete fresch. Sunt sigură că şi în mintea copiilor evenimentul a avut un impact pozitiv. Sigur au înţeles că pot mânca sănătos şi gustos în acelaşi timp. Au văzut şi că nu e aşa greu să bucătăreşti 🙂

O parte din sponsorii şi partenerii evenimentului: Kudos!, BEKO, ALPRO, SHERATON HOTEL, Solaris, Costa D’Oro, Rio Mare, Cassa Azzura, Fuchs, Quixx, Raw Vegan Bistro, Green Sugar, Sloop, Puro&Bio, Noorish, Eisberg, Republica Bio, Bioloi, DGASPC sector 6, Parenting PR, Mozaic Media, Verita Internaţional School, Magic FM, Totul despre mame, Pagină de Psihologie, A list Magazine.

Închei cu recomandările pentru o viaţă sănătoasă, transmise de echipa ambasadorilor Food Revolution: