Ma uit la tine si nu-mi vine sa cred. Nu-mi vine sa cred ca esti mai inalt ca mine, ca nu mai esti puiul mamii mic. Mai ieri…fix in miezul zilei de 7 a celei mai frumoase luni din an, intrai in viata cu un tipat. O mogaldeata rosie, cu ochi negrisori si curiosi.

Ai fost un botz de vointa inca de cand erai in burta si-mi dadeai picioare de ma indoiai. Te potoleau vorbele blande si mangaierile. Ai venit ca o explozie de forta, daruita poate de verdele sclipitor de mai.

Nici nu stiu cand s-au dus 12 ani. Parca ieri mergeai nesigur pe varfuri, leganandu-te ca un bobocel de rata. Parca ieri imi tremura sufletul sa nu-ti lovesti capsorul de colturile mobilei si zambeam cand poceai cuvintele si ne cereai mininitza, ca asa numeai mamaliga, si astazi preferata ta. Parca ieri priveam in parcuri cum suflai in papadii si te uitai cu incantare la puful alburiu ce se ridica in zare. Mai ieri sedeam cu tati pe-o banca, tremurand amandoi in prima zi de gradinita. Mai ieri deseneai din trei linii, o pasare ce ne-a umplut sufletul de mirare.

Mai ieri mergeai la scoala si aveai si prima serbare.

Si tot intr-o ieri ai inceput sa te joci cu o culoare. Te-a trimis Dumnezeu pe lume sa ne umpli vietile de dragoste si de culoare!

Culoare la propriu si la figurat. Mi-as dori ca dragul de culoare si de viata care razbate din ea, sa te insoteasca in tot drumul tau! Chiar daca uneori ma satur de atata culoare pe care o tot sterg din casa, de pe birou, planseta, pereti, parchet, covor, gresie, faianta…imi doresc sa imi rada mereu sufletul cand iti vad panzele terminate.

Si tot asa, din mirare-n mirare, din grija-n incantare, au zburat zilele…si te-ai facut mai mare. Mare, zici tu, mic zicem noi. Si cu toata supararea ca-ti spun mic, tu vei fi mereu micul nostru, puiul nostru, indiferent cat vei fi de mare si cat vei fi de tare 🙂

Iar noi vom fi mereu aici, alaturi de tine, veghind, rugandu-ne si incercand sa iti dam raspunsurile pe care le stim.

Ce-ti dorim astazi, la cei muuuulti ani ai tai?

Intai si-ntai sa iti dea Dumnezeu sanatate, ca este bunul cel mai de pret.

Apoi sa cresti frumos si sa ajungi puternic si drept ca bradul mandru al muntelui.

Sa-ti fie sufletul curat si pur ca delicata floare de cires. Sa-ti gasesti pasiunea si sa arzi pentru ea. Credinta, speranta si increderea sa-ti insoteasca pasii si sa-ti lumineze calea. Sa gasesti iubirea si sa nu o pierzi niciodata. Sa traiesti in prezent, sa te bucuri de fiecare clipa si sa porti cu tine optimismul lunii mai. Sa cauti frumosul din jur, sa il gasesti si sa-l pastrezi in forma care-i va placea sufletul tau. Sa il porti cu tine mereu si sa il pui pe panza, in culori! Credinta, culoarea, frumosul si bucuria sa nu te paraseasca niciodata, indiferent de drumul pe care vei merge in viata ta.

Sa-ti urmezi visul si sa te avanti ca vulturul dupa el!

La multi ani, bulgaras de soare, explozie de culoare, minune de copil!