Meniu economic de iarnă III

Meniul săptămânal trebuia postat ieri, dar am avut motive întemeiate să îl amân pentru azi.

Sunt bucuroasă să raportez că săptămâna trecută am reuşit să ne încadrăm în suma de 180 lei pe care o planificasem. Nu am mai ajuns în Piaţa Obor, datorită unor activităţi apărute pe nepusă masă, dar ne-am descurcat cu câteva produse cumpărate din mica piaţă de lângă casă.

De asemenea, şi în week-end am fost cam aglomeraţi, deci nu am făcut cumpărăturile dinainte. Totuşi am notat ofertele interesante de la Billa pentru săptămâna aceasta (de fapt, doar azi mai sunt valabile că de mâine intră următoarea ofertă):

– carne tocată de porc – 12,49 lei/kg (reducere de 16%);
– portocale – 2,39 lei/kg (reducere de 27%);
– spată de porc fără os – 15,49 lei/kg (reducere de 12%);
– file de pangasius – 10,99 lei/kg punga de 600 g  (reducere de 35%);
– ulei Floriol – 5,89 lei/l  (redus de la 6,39 lei/l );
– aluat pentru foietaj Morăriţa 2 x 400 g – 5, 99 lei (reducere de 21%);

Sper să ajung să iau ceva din ele şi sper să merg şi la piaţă la Obor, unde voi cumpăra legumele  şi fructele. Carne voi lua doar dacă găsesc la preţ mai mic decât ce este la Billa. Aproape sigur însă, voi lua brânză şi alte produse lactate, că nu sunt niciunde mai ieftine ca la piaţă.
Concluzia este că nu voi putea să vă spun preţurile exacte, căci nu am cumpărăturile făcute. Din experienţă, ştiu că socoteala de-acasă nu se potriveşte cu cea din târg, dar vă spun că plec cu bani fixi, şi anume 160 lei, ca să nu am cum depăşi suma. Soţul meu va pleca câteva zile din Bucureşti şi de aceea am diminuat puţin suma. Vă povestesc cum a fost, data viitoare.

Meniul va fi următorul:

LUNI
prânz
  paste cu sos de roşii şi carne tocată
salată de crudităţi

MARŢI

prânz 

chifteluţe marinate cu piure de cartofi

MIERCURI

prânz
paste cu ciuperci şi salată de varză

JOI

prânz
ciorbă de fasole boabe
pizza cu şuncă şi ciuperci

VINERI

prânz 

ciorbă de fasole boabe
salată orientală fără ou
salată de crudităţi
SÂMBĂTĂ

dimineaţă
omletă cu caşcaval

prânz

şniţel de porc cu cartofi prăjiţi
salată verde

plăcintă cu mere

     

DUMINICĂ
inspiraţie de moment 
Pentru dimineaţă voi lua brânză, caşcaval, smântână, iaurt, cereale, ouă.
O săptămână frumoasă să aveţi!

Sursă imagine: Savit Keawtavee/FreeDigitalPhotos.net

Mihaela Dămăceanu

Comentarii

12 răspunsuri la „Meniu economic de iarnă III”

  1. Avatar Maria

    Citind meniul tau cel mai mult mi s-a facut pofta de ciorba de fasole si salata orientala ! N-am mai facut demult aceste preparate delicioase si consistente…

  2. Avatar alicee

    Hai sa iti scriu si eu meniul meu desi la costuri nu ma prea pricep fiinca nu imi fac niciodata "totalul"

    Azi ciorba de fasole boabe cu afumatura + capsuni
    Maine spanac cu ochi + banana
    Poimaine legume (vinete+ardei+morcovi) usor caliti cu bucatele de carne de porc marinate
    Vineri supa de persioare si salata de thon (salata verde+ceapa+ou+thon conserva in suc propriu+putina maioneza)
    Sambata: peste cu mudei si legume
    Duminica e zi libera la gatit, cumpar probabil mancare chineazasca sau pizza 🙂

  3. Avatar Mihaela Damaceanu

    Ciorbă de fasole nici eu nu am mai făcut de nu mai ştiu când. Sper să am succes cu ea, indiferent ce metode am aplicat, tot ne balonează. Dar de gustoasă, este foarte… şi am zis să mai încerc întrucât este un fel de mâncare de post foarte consistent.

  4. Avatar Mihaela Damaceanu

    Eu îl fac că sunt tare preocupată de economii şi am şi un motiv în plus, scriind totul pe blog. Şi mai sper că fiind conştiincioasă voi ajunge să mai pun în aplicare sfaturile tale bune din postarea despre cum se poate călători ieftin. Şi chiar dacă nu faci totalurile acasă, am reţinut o mulţime de informaţii preţioase despre preţul mâncării în Londra şi sincer am fost pozitiv impresionată de suma ce ţi-a rezultat.

    Ai un meniu foarte echilibrat şi văd că ne-am nimerit săptămâna aceasta cu fasolea. Mi-ai mai dat o idee cu salata de ton, pe care nu am mai făcut-o demult. Căpşunele le mai aştept o ţâră, că nu mai este chiar….aşa de mult până apar ale noastre. Duminica şi noi o avem tot cu liber, dar doar la inspiraţie.
    O zi frumoasă, Alicee!

  5. Avatar CARMEN

    Noi ieri am mancat chiftelute cu cartofi piure, iar pentru azi avem cordon bleu cu cartofi fierti si prajiti cu ceapa si rozmarin.
    Pana la lasarea Postului, in Bavaria in perioada Fasching (Carnaval) se mananca la desert gogosi. Hmmmmm… simple, umplute cu dulceata sau cremuri, pudrate cu zahar sau glazurate, sunt o minunatie! Avem in oras mai multe cofiserii care isi fac concurenta, dar dupa parerea mea, lantul Wolf este cel mai profesional! Nu poti trece pe langa magazinele lor fara sa nu cumperi gogosi!
    Te pup. O saptamana minunata draga mea!

  6. Avatar Mihaela Damaceanu

    Draga mea, nu am aservit prânzul deşi ar fi fost cazul. Aşadar, nici nu ştiu să-ţi spun după ce îmi plouă în gură acum: cordon bleu cu cartofi cu rozmarin sau gogoşi. Oare nu ar fi frumos să aştept eu băiatul cu nişte gogoşi cu dulceaţă???

    Sunt acasă, ca să ştiţi şi nici la piaţă nu am ajuns încă, că scriu comentarii pe bloguri şi citesc frumuseţi. Dar mi-e o foame şi o poftă, de nu pot să vă mai spun!

    Dar mă duc la chifteluţe şi las ideile tale aromate şi parfumate cu petale de trandafir, că pe mine la gemul acela m-a dus mintea cu toate că nu am văzut ăână acum gogoşi cu gem de trandafir. Şi le planific în meniul pentru săptămâna viitoare. Ba nu, duminică ar fi cel mai bine! Pup, draga mea!

  7. Avatar Floarea bunica

    Imi place cand vad pe-aici despre cumparaturi si mancaruri.Nu prea duc eu lipsa de inspiratie,dar voi sunteti mai calculate si sunteti la curent cu noutatle.Nici eu nu prea fierb fasole ,dar am mancat la Fagaras o ciorba … parca era o crema .Trebuie pusa la muiat de seara,iar la fiert se schimba apa de 3 ori,pana sa se puna zarzavatul..O sa incerc,ca am timp acum,dar mi se pare tare migaloasa acesta ciorba.O saptamana buna!

  8. Avatar mihaela

    ma mai bucur de 4 luni de libertate inainte de a ma apuca de meniul saptamanal 🙂

  9. Avatar alicee

    Am inceput de cateva luni un fel de dieta (stil de viata) mai sanatos. Cand eram la Londra eram tare stramtorata cu banii si tineam in caiet notite ca sa nu sar peste buget. Cheltuiam 30-40 lire pe saptamana, fiind singura, pentru Londra nu e mult. E drept ca deseori mai mancam cate o masa la prieteni si in weekend mergeam la ei la gratar (in zilele in care nu ploua 🙂 ).
    Faza e ca eu la Londra mancam putina carne, 1 kg pe saptamana, iar carnea era cea mai scumpa (5-7 lire kg). De fapt dupa cum observi si in dieta mea de acum, nu prea am carne, nu mancam nici inainte prea multa insa iubeam cartofii si pastele care acum pe cat posibil le-am inlocuit cu legume.

  10. Avatar Mihaela Damaceanu

    Mulţumesc, Flori, pentru sfaturi şi aprecieri! Apa am schimbat-o întotdeauna, dar nu am lăsat-o aşa de mult la înmuiat. O să încerc şi aşa, că este tare gustoasă, păcat că nu te lasă în pace după ce o mănânci. Ca o cremă, zici? Interesant!

  11. Avatar Mihaela Damaceanu

    4 luuuuuni? Asta da pauză!

  12. Avatar Mihaela Damaceanu

    Păi da, mie mi s-a părut extrem de bine să te ăncadrezi în această sumă, în Londra, pe care o lume întreagă o ştie de oraş foarte scump. Chiar scumpă carnea, dar se pare că ne apropiem şi noi de preţul acesta. Săptămâna trecută mă uitam în Mega Image şi am văzut ceafă la preţ de 29 lei/kg.
    Da, am observat că ai puţină carne şi am observat şi cât este de diversificat.
    Şi noi încercăm să mai reducem carnea, la început prin cele două zile de post. De obicei, mai am o zi de peşte, dar acum am sărit.

Răspunde-i lui mihaela Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.