Reţeta de file de macrou la cuptor este una din cele mai uşoare si rapide reţete posibile, cu condiţia să iei din magazin peştele deja curăţat şi tăiat 🙂 .

De mult timp nu am mai scris o reţetă pe blog şi asta pentru că nu am mai făcut vreuna mai dificilă, mai elaborată sau deosebită.

Însă sâmbătă m-am gândit că multă lume vrea reţete uşoare şi rapide, aşa cum şi mie mi se întâmplă de sute de ori. În viteza în care trăim, reţetele rapide câştigă din ce în ce mai mulţi adepţi.

De aceea am făcut (tot cu viteză) câteva fotografii şi mi-am zis că nu strică să vă reamintesc de o reţetă pe cât de uşoară, pe atât de sănătoasă.

Şi nu e musai să fie macrou, orice file de peşte merge foarte frumos 🙂 . Pornisem să cumpăr cod, dar m-am razgândit în magazin.

Ingrediente

  • 600 de grame de file de macrou;
  • o lămâie mică;
  • o roşie mai măricică;
  • oregano;
  • sare, piper, ulei;
  • foaie de copt.

Mod de preparare file de macrou la cuptor

  1. Spălăm bine cele trei ingrediente de bază, le lăsăm puţin la scurs şi absorbim cu şerveţelul apa de pe bucăţile de peşte.
  2. Tăiem o bucată de hărtie de copt şi o aşezăm în tavă.
  3. Feliem subţire lămâia şi roşia.
  4. Punem bucăţile de macrou peste hârtia din tavă, aşezăm frumos feliuţe de lămâie şi de roşie, stropim cu puţin ulei şi presărăm sare, piper şi oregano.
  5. Lăsăm macroul la cuptor(la foc mediu) pentru aproximativ 20 de minute, până se rumeneşte frumos.

Timpul total de pregătire nu depăşeşte 10 minute, iar timpul de coacere este 20, aşa cum am spus mai sus.

Noi l-am servit simplu de data aceasta, aveam încă un fel suficient de consistent. Merge foarte bine cu cartofi fierţi sau broccoli la tigaie, garnituri care de asemenea sunt uşor de făcut. În total, un fel principal de mâncare ce se poate prepara cu tot cu garnitura, în 30-40 de minute.

Un mod mai elegant de prezentare ar fi să punem peştele „în papiotă”.

Se taie foi de hârtie de copt într-un număr egal cu cel al bucăţilor de peşte, se aşază peştele pe fiecare hârtie şi se asezonează cu ce ne place. Apoi se leagă fiecare capăt al hârtiilor cu aţă, obţinând o formă similară unei bărcuţe. Forma obţinută menţine peştele permanent în suc şi se pătrunde mai bine cu aromele condimentelor. Am făcut şi eu o dată, dar nu ştiu de ce nu am şi pozat.

Arată frumos, dar trebuie să nu fii în mare grabă şi foame, că atunci nu mai ai chef de legat capete de bărci 🙂

Poftă bună la un peştişor la cuptor, azi, mâine sau poimâine!