Meniu de noiembrie si post

Sunt putin in intarziere, dar vreau sa incercam un meniu usurel de noiembrie, post si putin timp disponibil. Postul va fi pentru noi, lui Mihnea ii fac si cate ceva de dulce. Alt Meniu saptamanal de post.

Vreau sa fac mai multa salata, nu mancam suficiente fructe, asa ca ma straduiesc sa compensam cu salate. Acum doua, trei saptamani, am introdus la greu guliile. In cea mai simpla varianta posibila, adica çea de salata. O curatam, o dam pe razatoarea mare, adaugam un strop de ulei, otet, sare, piper si oregano si obtinem o salata delicioasa. Simpla si foarte rapida, a avut succes maxim.

Saptamana trecuta, dar si inainte, am tot facut salata de sfecla rosie. Aproape la fel de usoara, doar ca mai necesita fierbere/coacere. Desi merge si cruda dar in combinatie cu alte radacinoase. Lui Mihnea nu ii place foarte mult, dar tot o voi pastra in meniu.

Meniu de noiembrie in post

Luni

ciorba de cartofi

salata cu cartofi fierti, sfecla murata, ceapa si ton

Marti

ciorba de cartofi

mancare de mazare

salata de gulii

Miercuri

mancare de mazare

salata de radacinoase crude

Mere coapte

Joi

ciorba de fasole

paste cu sos de rosii si ciuperci

Vineri

ciorba de fasole

tocanita de legume cu mamaliguta

Sambata

macrou la cuptor si garnitura de cartofi natur

salata de gulii

Duminica

salata de vinete

file de cod in crusta de verdeturi cu sote de broccoli si conopida

placinta cu mere

Pentru dimineata si desert: tofu, pate de post, cereale cu piure de banane, pasta de masline, hummus, compot de prune, fructe proaspete si uscate, nuci, migdale, alune.

 

 

Comentarii

6 răspunsuri la „Meniu de noiembrie si post”

  1. Avatar Dani

    Incearca sa pui si cuburi de mere ( stropite cu zeama de lamaie din belsug ) la salata de sfecla fiarta sau coapta. Si o mana de miez de nuca. Poate asa o sa-i placa mai mult lui Mihnea.
    Ti-am mai spus, ca ai toata admiratia mea pentru organizare. As vrea sa iti calc pe urme 🙂

    1. Avatar Mihaela
      Mihaela

      Iar tu ai toata admiratia mea referitor la organizarea din gradina 🙂 Multumesc pentru idee, cu mar sunt sanse mai mari sa-l ademenesc. Nucile nu ii plac foarte tare, dar mie imi pare foarte interesanta aceasta combinatie, sigur o voi incerca!

  2. Avatar o femeie

    Si eu te admir pt or ganizare: super tare esti cu meniul pe zile si in fiecare zi altceva – eu fac in mare si apoi gatesc dupa chef (adica meniul de joi vine marti etc), unele le fac pt 3 zile.
    Si admir si ca tineti post cu totii. In casa la mine doar eu tin postul (si cand nu am ce manca adecvat nu mananc).

    Ai incercat sa calculezi si pretul pe saptamana?

    Noi mancam des salate, in fiecare zi avem chestii crude. La sfecla doar eu o consum in casa, asa ca am decis sa o consum cruda si mi se pare super buna. Cu nuca si mar nu am incercat dar ia sa dau o sansa – multumim Dani de inspiratie.
    Gulia noi o mancam ca pe mar: tai bucati si presar sare (nu mereu) si o rontaim asa 2-3 gulii pe saptamana (la fel rontzai si conopida).

    Tot pt chestii crude poti incerca o supa gaspacho. Eu o fac vara – dupa gust.

    1. Avatar Mihaela
      Mihaela

      Multumesc, o femeie1 Nu sunt eu chiar asa de organizata pe cat pare, sunt multe aspecte care nu imi ies cum as vrea si la care multe se pot imbunatati. De admirat, stii ca si eu am acelasi sentiment in ceea ce te priveste, ia sa facem noi un schimb de experiente si iesim amandoua in castig:) Nu sunt chiar in fiecare zi mancaruri total diferite, am ciorbele cate doua si la fel si mazarea. A fost o vreme cand am avut chiar asa cum spui tu, dar acuma zic sa mai usurez putin lucrurile si mai las unele si pentru doua zile. Am incercat si sa fac preturile, am avut meniurile acelea de 55 lei/pers. Tot imi zic sa mai fac asta si tot mereu ma mai iau cu altele si ramane treaba neterminata 🙂
      Sfecla cruda o mai pun si eu in salatele de cruditati, alaturi de alte radacinoase. Dar nu mi se intampla mereu, uneori nu o am in casa. Gulia o mancam si eu ca pe mar, dar baietii casei nu se prea se dadeau in vant(poate ca si din cauza ca nu le-o puneam sub nas) si mi-a venit ideea aceasta care a fost foarte bine primita! Gaspacho vreau si eu sa fac, de vreo doua veri tot vreau…

  3. Avatar o femeie

    sa ne scrii despre incercari, da? 🙂

    1. Avatar Mihaela
      Mihaela

      Da, sigur ca da! Am mai studiat aseara ceva retete su sfecla si vreau sa le incerc si pe acelea. Dar tot cea indicata de Dani ramane cea mai interesanta!

Răspunde-i lui Dani Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.