|
Sursa: Google |
In urma cu doua saptamani imi propusesem sa reiau meniul saptamanal. Rezultatul nu este un motiv de mandrie, intrucat cele propuse a fi facute intr-o saptamana, au fost facute in doua… Dar nu este nici motiv de a renunta, caci la inceput lucrurile nu merg snur. Continui, sperand ca cele pe care mi le propun acum, sa le fac macar intr-o saptamana jumate. Glumesc, nu asta imi doresc, dar nici nu ma stresez inutil. Vreau sa subliniez faptul ca unul din primele imbolduri ce apar este cel de a renunta.
Dar nu vreau sa renunt la meniul saptamanal!
Din experientele trecute stiu si pasii necesari pentru a reusi sa te tii de el:
– programezi mancaruri usoare;
– faci lista de cumparaturi;
– mergi la piata si nu cumperi decat cele de pe lista.
Va voi tine la curent cu rezultatele, sper ca de data aceasta sa fiu mult mai aproape de reusita!
Luni
pilaf cu urzici
salata de varza rosie
Marti
mancare de cartofi cu masline
salată verde cu ceapa si ridichi
Miercuri
ciorba de loboda
salata cu paste, ridichi, ceapa si salata verde
Joi
ciorba de loboda
mancare de linte rosie
salata de cruditati: morcovi, telina, sfecla rosie, ceapa
Vineri
salată verde cu ridichi, ceapa, spanac si leurda
Sambata
ardei umpluti cu orez si ciuperci
placinta cu mere
Pentru duminica folosesc inspiratia de moment, iar desertul va fi din fructe proaspete si uscate, nuci, alune si stafide. Dimineata voi mai face
micul dejun din arpacas si fructe, ca aproape am uitat de el. In rest, cereale de secara, orz si ovaz, combinate cu nuci, stafide, curmale, seminte de dovleac si floarea soarelui. Toate aromate cu scortisoara si inmuiate în piure de banane, suc proaspat de portocale/
compot de prune. Pentru Mihnea voi face si cate o omleta sau oua fierte la micul dejun, iar pentru noi voi lua tofu. Tot pentru Mihnea voi mai completa cu peste si pui fript.
Mihaela Dămăceanu
Similare
o saptamana gustoasa si tie 🙂
Multumesc asemeneaa, Coco!
Din cate se pare o sa aveti o saptamana tare gustoasa,iar mie mi-ai facut pofta cu urzicutele tale,eu pe aici nu gasesc inca.Toate cele bune!
Eu nu prea tin post,dar urzici si loboda sunt preferatele mele primavara.Te admir pentru perseverenta.
Si cumnata mea imi spunea ca in Olanda nu gaseste. Uite ca avem si noi un avantaj…
Urzici am luat pentru a doua oara si loboda doar o data. Eu am pe locul unu in topul preferintelor, spanacul. Dar toate sunt bune acum, si mai ales foarte sanatoase. Este pacat sa treaca primavara si sa nu le consumam.
O saptamana superba sa aveti voi toti! Pupici, Liuba x
N-am reusit sa-mi dau seama pana acum daca un meniu vegetarian de post o fi mai scump decat unul normal.. Dar pot sa spun ca am facut ieri o supa crema de urzici …. o nebunie 🙂
Multumesc la fel, draga Liuba!
Cred ca depinde foarte mult de ce anume cumperi si cand. Eu spre exemplu, in anii trecuti, nu cumparam totul imediat ce aparea, mai asteptam sa se mai umple piata. Anul acesta am luat urzici imediat ce le-am vazut. Nu sunt deloc ieftine, de aceea le-am si combinat cu orez, caci altfel raman o manuta de urzici, trei linguri pe membru de familie…Si am luat o sacosica cu 10 lei. Nu stiu daca era o jumatate de kg. Daca esti in miezul verii, ca atunci cand am facut prima oara meniurile de 55 lei/persoana, se schimba in bine lucrurile. Dar de facut cumparaturile din piata, ca la Mega…
Imi place mult meniul in ton cu primavara! 🙂 Super sugestii! 🙂 Ioana
Multumesc, Ioana, multumeeeeesc
O primavara plina de muguri si flori iti doresc!
Eu oricat as vrea nu reusesc sa fiu atat de organizata 🙂
Asa ca nu pot decat sa te felicit pentru ca reusesti sa faci si sa te tii de acest meniu saptamanal 🙂
Multumesc, Claudia! Nici eu nu reusesc perfect si mereu, dar tot este o imbunatatire care se reflecta in pret si timp.
Mancarica de urzici cu usturoi si presarat cu hrean am mancat si eu azi facuta de bunica sotului. Trebuie sa fac o ciorba cu loboda si o salata cu leurda, da, ar fi pacat sa nu folosim verdeturile de sezon.
Spor in toate! xoxo
idei de la mine, pt post:
-gatesc 3 in 1, adica un aliment si il folosesc la cateva mese. De genul am fiert 1kg de fasole, o parte a devenit supa, o parte a devenit ingredient in salate alaturi de salate verzi.
-fierb cartofi (in coaja mi se pare ca au gust mai fain – si folosesc cartofi mici, si ieftini) – o parte sunt piure, 2-3 ii adaug la supa crema, si 3-4 toc si adaug la salate.
-mers la cules urzici si leurda si papadie – iese mancare ieftina, dar si miscare in natura
Eu in post mananc mai putin (cantitativ) deci ies mai ieftin.
Ai un m eniu foarte verde, felicitari! Am sa pun si eu hrean in mancarica de urzici, multumesc de idee!
Sa stii ca si eu am gandit o asemenea strategie, dar din pacate nu orea o aplic! Iti multumesc pentru reamintirea ei, este foarte eficienta dpdv al timpului de preparare. Esti foarte bine organizata, stiu eu, ca doar iti citesc comentariile la Iulia.
Si eu mananc ceva mai putin, dar ceilalti doi membri ai familiei, nu prea!