Meniu de toamna

Mi-am aruncat eu asa un ochi prin blog si am constatat ca lipseste un meniu de toamna. Avem si de vara si de iarna, deci sa completam anotimpurile, zic  😛

Si cum in aceasta perioada nu ne-ar strica un pic de economie( nu strica ea niciodata, dar mi se intampla sa mai si obosesc). Acuma chiar nu ne-ar strica, dupa vacante, inceput de an scolar si altele despre care o sa va mai povestesc eu. O sa scriu aici ce intentionez, dar nu fac calcule de data aceasta pentru ca nu am cumparat decat o parte din lista de ingrediente. Las socotelile pe alta data 🙂

Variantele de economisire la care voi apela sunt aceleasi ca si cele din iarna:

  • alimente mai ieftine: cartofi, orez, paste, fasole boabe
  • alimente de sezon: varza, dovleac, sfecla, praz, nuci, mere, pere, struguri, ceva prune cat mai sunt
  • oferte si promotii din magazinele pe care le frecventez
  • mers la piata pentru fructe si legume proaspete. Si nu numai, ca mai sunt si altele la pret bun in piata, cum ar fi lactatele noastre si carnea.

Mi-ar placea sa folosesc si lista de alimente sanatoase, dar sa aleg din ea ce este si  convenabil la pret, adica legumele si fructele de sezon. Am impresia ca deja am pus prea multe criterii, deci cu lista de alimente sanatoase, mai domol de data asta, ca ma incurc deja.

Asadar, pentru incalzire, un meniu simplu de toamna:

LUNI
  ciorba de perisoare
piept de pui la gratar cu salata de crudităţi
MARŢI
ciorba de perisoare
pilaf cu piept de pui si alune
salata de sfecla

MIERCURI

paste cu sos de rosii si ciuperci

salată de varză

JOI

ciorba de sfecla
macrou prajit cu mamaliga

VINERI
ciorba de sfecla

salată de cartofi cu masline, castraveti murati si ceapa

SAMBATA

pulpe de pui la cuptor

salata de varza, telina si morcovi

tarta cu struguri

Pentru dimineaţă voi lua brânză, caşcaval, smântână, iaurt, cereale, ouă, castraveti.
 O săptămână frumoasă să aveţi!

Comentarii

9 răspunsuri la „Meniu de toamna”

  1. Avatar Schfan Ileana
    Schfan Ileana

    Buna dimineata, spor la treaba , o saptamana usoara, frumoasa si calduroasa! Pilaf cu alune ? Pui alune in pilaf ?

    1. Avatar Mihaela
      Mihaela

      Multumesc asemenea, Ileana! O saptamana frumoasa si mai ales calduroasa iti doresc si eu!
      Da, este o reteta pe care am testat-o la ‘Stanbul. O sa o postez pe blog, some day!

  2. Avatar Zina

    Aaa! Duminica nu mâncăm?! ☺ Multumesc pentru meniu! E o bună sursă de inspiratie.

    1. Avatar Mihaela
      Mihaela

      Ei, cum sa nu? Doar ca intotdeauna am facut meniurile asa, lasand ziua de duminica pentru inspiratia momentului, intrucat imi pare prea multa planificare 🙂 E drept ca de data aceasta am uitat sa scriu ca duminica este cu inspiratia de moment :)Ma bucur ca gasesti inspiratie si aici, tu esti as in ale gatitului!

  3. Avatar o femeie

    si eu ramas la replica: dar duminica unde plecati sa mancati? :))
    Meniul tau e inspirational: divers si complex.

    Sunt curioasa cum bagi in mancaruri dovleacul – am 2 in gradina ce ma asteapta 🙂

    1. Avatar Mihaela
      Mihaela

      Hihi, nu chiar plecam, desi uneori se mai intampla si asta. Cu dovleacul am o problema ca nu le place deloc. Asa s-a intamplat si cu spanacul si dupa niste incercari am gasit un fel-placinta cu spanac- ce a fost adoptat cu entuziasm in casa. Intentionez sa fac acelasi lucru si sa il introduc treptat in ceva feluri combinate, ca altfel nu a mers. Si placinta, si supa, si copt simplu, a fost refuzat cu hotarare. Dar nu prea stiu combinatii cu alte alimente. Stai, ca uitasem. Am facut un sus cu mere, acela a fost bine primit. Ptiu, si eu am uitat de el. Ma mai gandesc. Ma duc sa caut linkul de la suc.

  4. Avatar Dani

    Ce se vede in prima poza imi seamana foarte mult cu risi e bisi, care se face cu mazare, ceapa si cateva bucatele de sunca sau slanina.
    Supa de sfecla … trebuie sa o pun si eu in program. Bine ca mi-ai amintit !
    Si prazul mi-a facut cu ochiul la piata. E pe lista de cumparaturi de saptamana asta.
    Eu nu ma pot mobiliza sa scriu un meniu de genul asta, fiindca de multe ori imi propun ceva si pe parcurs planurile se schimba … Dar imi place sa trag cu ochiul in bucatatariile altora 🙂

    1. Avatar Mihaela
      Mihaela

      De risi e bisi acesta am auzit pe undeva, dar nu mai stiu pe unde. Sunt bucati de piept si alune. Supa de sfecla este preferata sotului meu. Sa stii ca nici eu nu ul fac mereu si nici nu il respect ad literam. Dar atunci cand reusesc imi este mai usor decat cand nu il am. In 10 minute il scriu si ma si gandesc la toate ingredientele necesare fiecarui fel. Apoi fac lista si avand in casa cele necesare, tot pe astea le fac. Daca mai schimb zilele intre ele, nu-i problema. La fel si daca mai sar cate ceva. Dar nu mai stau in fiecare zi cu intrebarea: ăăăăă, oare ce sa mai gatesc si azi 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.