Imi place teribil de tare luna mai. Imi place stralucirea si explozia de verde, imi place ca totul vibreaza si transmite energie si optimism.

Nu ca nu mi-ar placea si aprilie, anul trecut am batut orasul si am umplut hardul calculatorului cu lalele, magnolii si copaci infloritil. Dar in mai infloresc trandafirii si este si ziua baiatului, asa ca imi place si mai si 🙂

De aceea cea mai placuta activitate din mai este batutul strazilor si al parcurilor, cu aparatul dupa mine. Mai fac o poza, mai arunc un ochi la cate o casa. Ma bucur cand le vad ingrijite si imi pare rau de cele lasate in paragina. Mai culeg ceva crengi parfumate sau stau pe o banca si privesc lung unduirea linistitoare a apei sau a frunzelor, plutirea pufului de nori pe cel mai frumos albastru.

Cateodata nici nu trebuie sa iesi din casa, caci de la orice fereastra poti sa admiri un apus de soare. Norii si lumina calda a inserarii compun un tablou reusit pana si deasupra unui cartier obisnuit, care are putina verdeata si putin mai multe blocuri din epoca de aur.

Prin casa am pus crengute de salcie parfumata, ceva flori de maces si de soc.

buchet de mai

 

Pe langa acest parfum natural, am citit ca poti elimina mirosul de mancare din bucatarie, daca fierbi cateva minute coaja de portocala si un baton de scortisoara.

Am taiat coaja portocalei in fasiute, am pus o cana de apa peste ea si cand sa pun scortisoara… ia-o de unde nu-i. Asa ca am presarat niscaiva flori de levantica dintr-o punga de ceai si le-am lasat la foc mic pana ce a scazut apa. A functionat chiar bine, o sa mai repet figura aceasta.

Toata saptamana m-am bucurat de crengutele acelea, mai ales dupa ce s-au deschis si bobocii macesului.

zile de mai

Nu prea am citit luna aceasta, doar reviste si bloguri, dar am vazut cam doua filme la sfarsit de saptamana. Dintre toate, cel mai mult mi-a placut Trumbo, un film din 2015 despre viata unui celebru scenarist de la Holywood.

Cam asa au trecut zilele si serile noastre de mai, plus doua mici petreceri. Si am inteles ca se incalzeste si vremea, astfel incat sa colindam si mai mult prin oras.

O saptamana frumoasa sa aveti!