În ultimele săptămâni am tot poposit cu drag, pe un blog descoperit tot la Iulia. Posibil să îl ştiţi, caz în care vi-l reamintesc. Dacă nu îl cunoaşteţi deja, vă invit să îl descoperiţi. Se numeşte dulce casa şi ne învaţă cum să ne organizăm viaţa şi casa, cu credinţă şi iubire. Autoarea se numeşte Irina şi are trei fetiţe. Cu documentare, organizare şi reguli, izbuteşte să menţină ordine, într-o frumoasă casă şi viaţă. Textele sunt foarte bine scrise, documentate şi inspirate dintr-o vastă şi valoroasă bibliografie pe tematică creştin-ortodoxă.

          În postarea despre bugetul casei am găsit acest excelent citat: „Prin înţelepciune se ridică o casă, prin buna chibzuială se întareste, şi prin ştiinţă se umplu cămările ei de tot felul de avuţie scumpă şi plăcută.-Pilde 24: 3,4” şi cel mai cuprinzător proiect posibil, pentru un buget.

 

          Mai sunt şi alte articole despre administrarea banilor, şi multe altele interesante pe tema organizării, a rutinei zilnice, a educaţiei copiilor, amenajării căminului, bibliotecii celor mari şi mici şi alte frumoase şi utile categorii. Şi pentru că suntem în Postul Crăciunului, nu pot să nu amintesc rubrica de reţete, cu o colecţie serioasă de idei de post, dar nu numai.
           Remarcabil pentru tot blogul, este designul. Cred că este cel mai frumos blog în limba  română, din ceea ce am descoperit eu. Cu un simţ estetic deosebit, Irina alege pentru fiecare postare, câteva fotografii, una mai frumoasă ca alta. Toată admiraţia şi felicitările, pentru un blog cu totul deosebit. Citiţi-l acum, în luna Crăciunului, pentru că acesta este spiritul întregului blog.
           Dacă aş face un exerciţiu de definire pe scurt a unei enorme şi lăudabile munci, patru cuvinte îmi vin în minte: înţelepciune, armonie, organizare, frumos. 
          Vă invit cu mult drag să îl descoperiţi, nu înainte de a mai extrage un citat luat de la ea, care mi-a plăcut foarte mult:

„Marea greseala din partea noastra este ca nu vrem sa ne supunem voii Atotbunului Dumnezeu care ne arata dupa imprejurari drumul folositor pentru suflet.Toti cautam un drum linistit, care exista numai in visele noastre , iar nu in realitate pe pamant. Nu tuturor, ci doar catorva le e dat sa se linisteasca atunci cand se canta: Cu sfintii odihneste!

Vietuirea omului pe pamant inseamna mahnire, munca, boli, nevointe, tristete, nedumerire, stramtorare, pierderea cuiva sau a altuia, necazuri, tulburari, revolta patimilor, lupta cu ele, epuizare sau biruinta, deznadejde si altele asemanatoare cu acestea.Nu degeaba a spus proorocul David : Nu exista pace in oasele mele de la fata pacatelor mele. Iar dreptul Iov cerea ajutor : Sa nu fie ispita omului viata aceasta.”-

Patericul de la Optina
ed. Bunavestire 2002