Acum e luni…acum e vineri, parcă ieri vă scriam despre Septembrie şi uite acum scriu despre octombrie, care s-a dus şi ea. Mai puţin spectaculoasă decât precedenta lună, dar a trecut la fel de repede.

      Ocupaţiile şi preocupările principale ale acestei luni, în această casă, au fost serviciul, şcoala, temele, blogul, desenele şi ultimele detalii ale aranjării casei. Activitatea comună, de bază pentru toţi trei, a fost efectuarea temelor, ca oriunde există un şcolărel.

      Ne-am străduit să menţinem blogul în centrul preocupărilor noastre, o dată pentru că ne face mare plăcere şi a doua oară pentru că este proiectul nostru de suflet. Ne propusesem să izbutim să postăm de trei ori pe săptămână şi suntem bucuroşi să vă spunem că ne-a ieşit. Şi chiar am depăşit. Mi-aş dori să continuăm în acest ritm şi să putem ajunge la 5 săptămânal, de luni până vineri şi ne vom gândi şi cum am putea structura un pic materialul existent. Vom vedea dacă vom reuşi.

     Am mai promis să mă documentez şi să scriu ceva despre organizare, dar nu am izbutit. Nu am studiat problema şi toată organizarea noastră a fost una  spontană, făcută din mers, cu excepţia unui plan de treburi casnice, unde am cristalizat o mică strategie. Nu este foarte bine şi continui să am acest proiect în cap, până voi reuşi să îl pun la punct.

     Dar am reuşit una alta, în luna aceasta de toamnă mijlocie. În primul rând, am reglat puţin problema importantă a relaţiei cu doamna învăţătoare. A vorbit Mihai cu dânsa şi uite că, de-acuma băiatul nostru este foarte bun. Ieri a primit nenumărate laude şi vorbe de apreciere. Ce să zic?

     Apoi, a simţit şi el că face un progres la limba engleză, ceea ce m-a bucurat mult. A luat primul FB pe anul acesta şi în ziua aceea a realizat brusc, că a început să îi placă şi să scrie şi să vorbească. Asta, firesc că a fost şi urmarea laudei venite de la doamna profesoară, că tot vă spuneam eu că vorba dulce mult aduce, în Pledoarie pentru cuvântul bun.  

     În ceea ce ne priveşte pe noi, părinţii nu sunt prea multe noutăţi. Am reuşit câteva articole bune. Cel mai mare succes la public l-a avut Septembrie.

     Cel mai mult, mie îmi plac 10 modalitati de a le dezvolta copiilor încrederea de sine şi articolul despre Raluca .

     Închei şi vă las cu toamna.

     Cu mulţumiri tuturor celor care ne ajută şi ne citesc,

     Mihaela, Mihnea şi Mihai Dămăceanu