Această postare participă la rubrica Miercurea fără cuvinte, iniţiată de Carmen pe blogul ei.
Să aveţi un zbor plăcut într-un vis de miercuri!
Mihaela Dămăceanu
Această postare participă la rubrica Miercurea fără cuvinte, iniţiată de Carmen pe blogul ei.
Să aveţi un zbor plăcut într-un vis de miercuri!
Mihaela Dămăceanu
„Sigur că este profund întristător că lumea a fost astfel construită, că nu există tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte, că anotimpurile anului şi ale omului curg aşa cum s-a hotărât atunci demult, că după primăvară vine vara şi după vară încep să se coacă gutuile şi nucile şi rugineşte frunza-n vii, iar într-o bună dimineaţă ne trezim acoperiţi de nămeţi. Sigur că nu putem spune, aşa cum vrea poetul, <clipă, stai!>, că legea firii este ca totul să curgă fără oprire, iar noi să curgem o dată cu râurile, să udăm malurile şi să rodim câmpiile, să ne vărsăm apoi în mări şi oceane, să ne prefacem în abur şi ceaţă, iar într-un târziu să trecem din nou pe deasupra pământului, pe umbra norilor, pe mireasma florilor.
Această postare participă la rubrica Miercurea fără cuvinte inaugurată de Carmen pe blogul ei.
Mihaela Dămăceanu
Ingredientele necesare:
– 700 g vişine – 4, 2lei
– 250 g făină – 1 leu
– 5 ouă – 2,5 lei
– 150 g zahăr – aproximativ 0,5 lei
– coaja rasă de la o lămâie
– 2 linguriţe de zeamă de lămâie – aproximativ 1 leu
– 2 pacheţele de praf de copt – 0,6 lei
– esenţă de vanilie – 0,5 lei
– un praf de sare
TOTAL: 10,30 lei pentru 6-8 porţii
Modalitatea de preparare:
1. Spălăm vişinele, îndepărtăm codiţele şi le scoatem sâmburii. În această etapă am avut şi ajutoare.
2. Transferăm vişinele în strecurătoare pentru a se scurge zeama.
3. Răzuim coaja de lămâie şi stoarcem jumătate din ea. Iese o cantitate mai mare de două linguriţe de zeamă. Din restul am făcut limonadă în care am pus şi sucul de la vişine, care nu este foarte mult.
4. Separăm albuşurile de gălbenuşuri şi batem spumă albuşurile. Avem grijă să nu pice gălbenuş în albuş, că nu mai iese spuma prea bine, aşa cum am păţit eu acum. Dar prăjitura tot a fost delicioasă şi aşa, deci nu vă descurajaţi :))
7. Amestecăm făina cu praful de copt.
8. Adăugăm făina în spuma de albuş, amestecând încet cu lingura de jos în sus.
9. Punem compoziţia în tava tapetată cu ulei şi făină, apoi nivelăm frumos.
10. Pudrăm vişinele cu puţină făină.
11. Adăugăm uşor vişinele peste aluatul din tavă.
13. Pudrăm cu zahăr.
14. Tăiem în bucăţi şi servim cu drag. Mi-au ieşit 12 bucăţi nu foarte mari, din care am pus două la o porţie. Deci 6 porţii, dar cred că foarte bine puteau fi tăiate şi în 8 bucăţi ceva mai mari ca ale mele, rezultând deci, 8 porţii.
Mihaela Dămăceanu
Revenim astăzi cu ofertele de vineri:
– la Piaţa Obor am fost ieri şi am făcut cumpărăturile. Preţurile produselor pe care le-am cumpărat sau doar le-am cercetat sunt:
– pulpă de vită la 17 lei/kg
– pulpă de porc la 16 lei/kg
– piept de pui dezosat la 17 lei/kg
– păstrăv la 20 lei/kg
– macrou Norvegia la 11 lei/kg
– telemea proaspătă de vacă între 17 şi 20 lei/kg
– vişine la 5-6 lei/kg
– caise 3,5-4 lei/kg
– roşii 3-3,5 lei, castaveţi 1,5 lei, varză 1 leu, fasole 4 lei, vinete 3 lei/kg
– ciuperci mari 8 lei/kg.
Astăzi vreau să mă gândesc şi la cum arătăm noi, aşa că trecem la capitolul modă şi cosmetică:
– Elefant.ro nu se poate să nu aibă reduceri şi oferte speciale. I-am inclus aici pentru că deja nu mai sunt doar o librărie, ci au devenit un adevărat mall online. Asta nu s-a întâmplat de ieri, dar la cum se mişcă am senzaţia că vor deveni la fel de importanţi ca emag, pe segmentele lor de piaţă. Găsim oferte interesante la parfumuri, genţi şi ceasuri, obiecte home&deco, etc.
– la cosmetice, mi-a atras atenţia la Bio-Cosmetics, un ruj de buze natural, redus la 23,95 de lei de la 55 lei:
Cu speranţa că vă sunt de ajutor, precizez că unele linkuri sunt afiliate şi vă urez să aveţi un week-end plăcut!
Mihaela Dămăceanu