ciorba radauteana

Am avut un sfârşit de săptămână plin de plimbări prin oraş şi parcuri, motiv pentru care ieri dimineaţă nu m-am putut trezi să scriu meniul. Dar astăzi mi-s hărnicuţă şi organizată şi îmi fac planificarea meniului  Acesta va fi în mare destul de lejer, căci Mihnea va pleca la părinţii mei şi voi profita pentru a face ceva mai simplu şi mai uşor.
Singurele feluri un pic mai laborioase vor fi o ciorbă rădăuţeană şi o prăjitură cu vişine.

Prima săptămână:

 
 Prânz şi seara
ciorbă rădăuţeană, pulpe de pui cu cartofi la cuptor/salată bulgărească – luni şi marţi
– pilaf cu legume şi salată de roşii/castraveţi – miercuri şi vineri
– peşte prăjit cu mămăliguţă – joi
– pizza capriciosa, salată de vinete, prăjitura cu vişine – sâmbătă.
A doua săptămână:
Prânz şi seara
– ciorbă de perişoare, friptură de porc cu ciuperci la cuptor/salată de vară cu brânză şi şuncă – luni şi marţi
– paste cu sos de roşii şi măsline/mâncare de fasole verde şi salată de roşii şi castraveţi/varză – miercuri şi vineri
– cartofi franţuzeşti cu salată asortată – joi
– dovlecei umpluţi – sâmbătă
Duminica rămâne pentru inspiraţia de moment, iar pentru dimineaţă vom avea ouă, brânză, caşcaval, unt, gem, lapte, iaurt, roşii, castraveţi, măsline, cereale, nuci, stafide.
Ca desert vor predomina caisele şi nectarinele proaspete şi prajitura cu vişine, cum am mai spus. Poate reuşesc şi câteva borcane cu gem de caise.
Mihaela Dămăceanu