decorarea casei de craciun

„Anul acesta am observat un trend foarte puternic impotriva taierii brazilor pentru Craciun”, zic aseara baietilor. Unul sare de doi metri in sus, protestand ca dintodeauna s-au taiat brazi mici si ca fata de cate paduri s-au defrisat in tara asta, puietul acesta nu inseamna foarte mult. Pana sa apuc sa mai obiectez ceva, sare si celalalt de cinci metri in sus, ca in casa trebuie sa miroasa a brad, ca bradul trebuie sa fie inalt pana in tavan, ca aceasta este traditia….

Ii las in pace si nu mai le spun ca exista si brazi artificiali, nu o scoteam la capat. Nu le-am mai spus cum sta bradul artificial din imaginea alaturata, inchis in cutie si nebagat in seama de vreo cativa ani. De ce l-om fi luat? A, da, era o vreme cand vroiau doi, unul in living si unul la Mihnea (acesta), dar in fotografia in cauza si-a gasit si un locsor in living, nici nu mai stiu cum de i-am convins atunci.

Schimb abordarea, ca nu as fi avut niciun succes si nu aveam energie de prea multe explicatii si contraziceri 🙂 Am mai zis una-alta, dar nimic nu tinea la ei, asa ca trec la inaltimea bradului.

„Colegul meu iar brazi ieftini pentru Craciun, micuti si foarte desi. Si au acelasi pret….ca anul trecut.” „Dar brazii straini nu miros ca ai nostri”, sar amandoi de vreo trei metri, de data asta. Eeeei, iaca, mai bine ma duc eu in treaba mea, sa caut fotografii din anii trecuti, ca nu imi amintesc sa va fi aratat vreodata, cum am mai decorat si eu casuta, de Craciun  si Revelion. Iar vor lua un brad pana in tavan si iar vor cara din greu la el si parca vad ca pana ajung acasa, va fi gata impodobit.

Deci sa caut intai brazii, aproape mereu cu globuri rosii si aurii :
decorarea casei de craciun 10 JPG

decorarea casei de craciun 11 JPG

Mosii acestia sunt nelipsiti…nu-i Craciun in casa, daca nu vin Mosii..

decorarea casei de craciun 3 JPG
decorarea casei de craciun 4 JPG

decorarea casei de craciun 5 JPG

decorarea casei de craciun 6 JPG

Prin casa pun beteala pe unde pot, sa nu fie nici putina, nici prea multa. Mai erau cateva fotografii frumoase, cu beteala asezata asimetric pe o pendula, dar nu le-am mai gasit. Si coronite pun pe unde gasesc loc, peretele din bucatarie are mereu o coronita si beteala aurie.

decorarea casei de craciun 7 JPG

decorarea casei de craciun
decorarea casei de craciun 9 JPG

Dar cel mai mult imi plac globurile aceste atarnate de lustra. Scot abujururile, trec globurile prin panglica (tot rosie si aurie – evident), taiata cu lungimi diferite si agat de lustra sau de ce mai ramane din ea 🙂
decorarea casei de craciun 12 JPG

decorarea casei de craciun
La masa aceleasi culori. Si mai am un strop de albastru de la farfurii. Pun lumanarele cate pot, pe unde pot, in pahare, langa pahare, in farfurioare…stiti voi 🙂 Si o coronita, desigur 🙂

decorarea casei de craciun

decorarea casei de craciun

decorarea casei de craciun
decorarea casei de craciun
Si ceva globulete in ce vase mai doresc.
decorarea casei de craciun 18 JPG
Iata si stropul de albastru.
Covorul este tot albastru, asta nu v-am spus!
decorarea casei de craciun 19 JPG

decorarea casei de craciun 20 JPG

decorarea casei de craciun 21 JPG
 decorarea casei de craciun 22 JPG

decorarea casei de craciun

decorarea casei de craciun 24 JPG
Cam acestea sunt ideile mari. Se adauga si felicitari si bineinteles, cadourile.
Pe ele nu apuc sa le prea fotografiez.
Poate anul acesta mai fac si altceva.
Mihaela Damaceanu