meniu saptamanal de post

Incep prin a va spune ca am pregatit un al doilea  meniu saptamanal de post, varianta de toamna de data aceasta.

Prima varianta de meniu saptamanal de post am facut-o in primavara anului trecut si se baza pe verdeturi.

Imi doresc sa reusesc si eu sa tin macar o parte din post. Niciodata nu am putut sa il duc pana la sfarsit, dar eu ma straduiesc…

In alta ordine de idei, tin sa va spun ca dupa o pauza atat de mare de alcatuire a meniului, lucrurile nu au iesit perfect, dar perseverez si imbunatatesc. De aceea nici nu am scris saptamana trecuta, pentru ca l-am repetat pe ultimul. A doua oara a fost ceva mai bine.

Apoi am ramas datoare Luizei cu un raspuns. Ma intreba cum ma descurc cu gatitul zilnic si raspunsul este ca nu prea 🙂

In prima perioada in care am inceput sa alcatuiesc aceste meniuri, am incercat sa pregatesc zilnic mancarea. Desigur ca este cea mai gustoasa asa si nici nu mananci foarte mult. Dar eu sunt genul care prefera sa faca mai putine treburi ca numar, dar mai mult timp la aceeasi treaba pentru ca trec greu de la una la alta. De aceea am schimbat destul de repede – am si scris pe blog la momentul acela – si incerc sa gatesc de 3-4 ori pe saptamana. De fapt de 4, ca de trei nu prea ne ajunge. De aceea, de cele mai multe ori inceput sa pregatesc doua feluri doi odata si chiar si o supa/ciorba, in incercarea de a avea mancare doua-trei zile. Mi se potriveste mult mai bine acest fel de a gati. Dar nici asa nu imi este prea usor, caci de la ora 18,00 jonglez cu gatitul si cu temele lui Mihnea -care incep sa fie cam exagerat de multe si trebuie inca verificate.

Si acum…
varianta 1 de meniu de post pentru toamna:,
Luni
un fel de post din cartofii la cuptor, poate cei acordeon(cu margarina)
conopida cu tofu la cuptor
Marti
orez cu legume
salata de varza
Miercuri
salata de paste cu sos de conopida
placinta cu dovleac si mere
Joi
supa rosie de conopida
  legume la cuptor (dovlecei, vinete, ciuperci, cartofi)
Vineri
supa rosie de conopida
salata a la russe cu maioneza de post
Sambata
supa crema de dovleac
pui la punga (pentru baiat)/cartofi la cuptor pentru noi
rulou cu ciuperci

Pentru Mihnea voi mai face cate o friptura, la cerere 🙂 La scoala ii dau sandvisuri trei zile, placinta o zi si in ultima bani sa isi cumpere ce vrea.

Pentru dimineata voi pregati arpacas cu fructe si in rest, cereale cu fructe uscate si piure din banane, la greu. In week-end omleta pentru baiat si noi vom servi tofu sau pate de soia cu rosii.

O saptamana frumoasa!

Mihaela Damaceanu