casa din garaje

Am citit recent despre o tanara designer din Marea Britanie care si-a facut o casa din garaje. Mi-a placut foarte mult interiorul, caldura si luminozitatea pe care a reusit sa le aduca in casa, motiv pentru care va voi arata fotografiile in postarea urmatoare.

Am o deosebita admiratie pentru oamenii cu idei aparte si mai ales pentru cei care le si aplica. Ideea casutei din garaje nu am vazut-o acum prima oara. In urma cu vreo doi ani am descoperit la Irina , articolul despre casuta de criza din garaje de beton, dar ea o scrisese cu mult timp inainte.

Si la noi tot un tanar a fost cel care si-a facut in apropiere de Bucuresti o casuta din doua garaje de beton. Andrei a facut o camera, baie si bucatarie, plus posibilitatea unei camere la mansarda, cu un cost de aproximativ 3.500 – 4.000 euro, in conditiile in care avea terenul  si a luat gratuit garajele de la bloc. Mai multe detalii si fotografii, vedeti in articolul Irinei, eu mai preiau doar poza „punctului de pornire”.
casa din garaje
Cu un proiect de locuinta construita din cinci garaje, arhitectii Cristina Constantin si Cosmin Pavel au fost premiati in 2012 in cadrul Bienalei Nationale de Arhitectura. Prin alaturarea artistica a celor cinci garaje, a rezultat o casa cu o suprafata de 80 mp. Unele surse indica un pret de 20.000 euro, fara teren, bransamente si gard, in timp ce altele afirma 60.000 euro (cred ca totalul).

Casa din garaje se afla in Bragadiru si este locuinta personala a celor doi arhitecti. Am selectat cateva fotografii de pe site-ul bnab.ro.

casa din garaje

casa din garaje 13

casa din garaje 15

casa din garaje 17

casa din garaje 16

casa din garaje 14

Inchei acum prezentarea acestei idei interesante, cu speranta ca nu o veti lua ca pe o invitatie la o asemenea constructie, daca nu va place ideea 🙂 Pe mine ma luasera un noian de ganduri, acum sunt calma si imi dau seama ca astfel de decizii se iau cu multa analiza. Nu mai vorbesc de resurse 🙂

Dar ideea este foarte inedita si atractiva.

Un sfarsit de saptamana cu soare in suflet si afara, cu vise calduroase si idei de rumegat!

Mihaela Damaceanu