Am aflat de unde putem cumpăra brazi ieftini pentru Crăciunul anului 2014.
Un coleg mi-a spus că a fost duminică la Hornbach şi a văzut brazi frumoşi la un preţ bun.

La o înălţime de 1,50 m, brăduţul costă 59 lei, iar de la 1,80 m până la 2,10 m, preţul este de 89 lei.

 

Nu este vorba de brazi româneşti, ci de cei importaţi. Dar aceştia au avantajul că sunt mult mai deşi decât ai noştri.

Dacă tot m-am pornit să scriu, am dat şi o căutare pe Google să văd dacă găsesc preţuri mai bune. La viteza pe care de nevoie trebuie să mi-o impun, am deschis primele pagini de rezultate şi am nimerit doar peste articole vechi. De aceea am considerat că este bine să scriu în titlu şi anul căutării, să vadă oamenii ce citesc.

M-am dus şi la Hornbach să caut oferta şi nu am găsit brazii. Erau doar articole de Crăciun, reduse cu 75 %, începând cu 27 decembrie. Şi iar am stat să mă întreb, care decembrie? Dar garantez că nu am colegi mincinoşi :))
Dacă ajungeţi voi înaintea mea, să-mi scrieţi şi mie cum sunt brăduţii. Sau dacă aflaţi alte preţuri mai bune, nu uitaţi să ne anunţaţi şi pe noi, printr-un comentariu lung sau scurt.
Avantajaţi par a fi braşovenii, că ei vor putea cumpăra brazi la preţuri ce încep de la 10 lei, zice Adevărul în data de 04.12.2014.
În rest, ce să vă mai spun eu? În afară de nenumăratele treburi care nu ştiu de unde au năvălit aşa, deodată, peste mine, omul are şi avantaje când vine la serviciu, hihi. Obţine informaţii utile pentru blog, chiar dacă nu mai apucă decât să scrie telegrafic şi din an în Paşte!
Vă salut din mers, zic! Şi sper să mai trec pe-aici şi pe la voi!
Cu drag,
Mihaela Dămăceanu
P.S. Am trimis şi un email la brazidecrăciun.ro să cer preţurile, căci nu sunt afişate pe site. Cum aflu ceva, revin şi completez.

Update 16.12.2014: Am primit răspunsul de la brazidecrăciun.ro şi au următoarele preţuri:
brad de 1 m – 169 lei; brad de 1,5 m – 229 lei; brad de 2 m – 279 lei, redus de la 349 lei.

Între timp am văzut şi în Piaţa Obor, brazi începând de la 59 lei. Dar la preţul de 59 lei nu mai aveau niciun brăduţ. Cel mai ieftin era unul de 69 lei, să fi avut cam 1,6 m şi era foarte bogat în partea de jos şi cam prea golaş spre vârf. Anunţau că pe măsură ce se apropie Crăciunul, preţurile vor fi mai mari.

Update 22.12.2014: Am luat ;i noi bradul! Astăzi, băieţii mei au fost în Piaţa Obor şi au cumpărat brad românesc, nu la fel de des ca aceia din import, dar foarte frumos şi cu miros puternic. Fiul nostru, Mihnea, şi-a ales un „brăduţ” de doar 2,5 m. A fost nevoie să îi scurteze puţin vârful pentru a încăpea în casă. Preţul? După o mică negociere, 80 de lei, de la 100 lei. Good job!
Până am ajuns eu de la serviciu, era deja gata împodobit :))
Tot livingul miroase a verde, a brad, a iarnă, a Crăciun!

Crăciun fericit, dragilor!