A trecut perioada celor două săptămâni şi prima mea încercare de a face un meniu pentru două săptămâni.
Faţă de meniurile săptămânale, observaţiile sunt următoarele:
– am redus la jumătate timpul acordat planificării. Nu pot spune că este o realizare extrem de importantă, dar orice mic pas înainte, este de dorit şi de încurajat. Sunt genul de om care preferă să facă mai mult, o dată ce s-a pornit pe o treabă, căci pornirea este cea mai grea, la mine.
– nu am reuşit să reduc la jumătate timpul alocat cumpărăturilor, dar nu-i bai, că nici nu mă aşteptam din prima. În loc de patru drumuri la cumpărături, am făcut trei. Deci şi aici am obţinut un mic progres şi e de bine, zic eu.
– în ceea ce priveşte suma destinată cumpărăturilor alimentare, nu am obţinut nicio diminuare. Nici nu îmi propusesem şi nici nu o voi face, deocamdată. Mai important acum, este să creez rutina alcătuirii meniurilor, îmbunătăţirile şi performanţele le urmăresc mai târziu.
Nu datorită programării pe perioadă dublă, ci datorită lipsei mele de organizare din ultima vreme, nu am respectat prea bine, ceea ce am planificat. Am făcut salata inventată şi nu am făcut cam trei feluri din ce am programat, înlocuind cu altceva. Pentru următoarele două săptămâni voi relua unele feluri, voi introduce şi ce nu am făcut data trecută, deci meniul va fi următorul: 
Prima ptămână
Prânz şi seara
– ciorbă de legume cu carne de porc, paste cu sos şi carne de porc/fasole păstăi cu usturoi – luni şi marţi
– ardei umpluţi cu orez şi ciuperci cu salată asortată – miercuri şi vineri
– tochitură moldovenească cu mămăliguţă- joi
– ciuperci umplute cu brânză, şniţele de pui şi salată de roşii şi castraveţi – sâmbătă.
A doua săptămână:
Prânz şi seara
– supă de roşii cu tăieţei, piept de pui la grătar cu salată de vară/mâncare de mazăre cu pui – luni şi marţi
– salată inventată dar fără peşte – miercuri şi vineri
– peşte prăjit cu mămăliguţă – joi
– cotlete de porc picante cu piure de cartofi şi tzaţiki – sâmbătă
Duminica rămâne pentru inspiraţia de moment, iar pentru dimineaţă vom avea ouă, brânză, caşcaval, unt, gem, lapte, iaurt, roşii, castraveţi, măsline, cereale, nuci, stafide.
Ca desert vor predomina căpşunele proaspete cât mai sunt şi apoi cireşele. Poate fac şi o îngheţată.
Mihaela Dămăceanu

Image courtesy of  John Kasawa / FreeDigitalPhotos.net