Update 30.11.2013 Am uitat să vă spun de spanac şi salată verde. Spanacul era 3 lei/kg şi salata la 2,5 lei bucata.
Ce merită să cumpărăm in noiembrie
Comentarii
8 răspunsuri la „Ce merită să cumpărăm in noiembrie”
-
Eu imi cumpar morcovi si ardei in toamna si ii bag la congelator gata curatati si aranjati, numai buni de aruncat in cratita pe timpul iernii. Singurul meu regret este ca nu am unde sa tin peste iarna varza murata. Suntem nevoiti sa cumparam din piata, ca nu avem unde tine un butoias. 🙁
-
Toate merită să fie luate la vremea lor, că pe iarnă le plătim mult mai mult. Dar aici, fac nunaţarea că ardeii merită cava mai mult decât altele. Dacă morcovii şi cartofii, să spun, cresc cu 1, 2 3 lei, ardeii ajung de la 3 lei în vară, la 10-12 în iarnă.
Nici eu nu pun varză, din păcate! -
Mihaela, anul trecut noi şi părinţii am luat împreună un porc de la ţară ce a valorat 12 mil.lei.Şi încă nu era prea mare. Nu merită! NU MERITĂ! Serios, câtă muncă e la el….Plus că nu îţi ajunge ce ai luat.Ca să facă toată lumea din acel porc carnaţi şi tobă şi caltaboş, tot trebuie să mai cumperi maţe şi alte cele.Norocul meu că m-am ambiţionat şi l-am lăsat doar pe EL să muncească la porc. Păi care mănâncă mai mult, acela să muncească. Drept pentru care EL a declarat că nu îi mai trebuie, nu vrea să se mai chinuie, aşa că anul acesta am decis să cumpărăm din măcelării. Avem două, cu preţuri foarte bune şi carne gustoasă şi de calitate. Dacă îţi iei tu porc (fie şi împărţit) nu ieşi cine ştie ce ieftin, plus munca enormă. Am hotărât să cumpărăm din măcelării, fiindcă la bani cam tot acolo ieşim.Plus că nu avem dexteritatea şi cuţitele şi priceperea măcelarilor. Şi aglomerezi şi congelatorul de parcă peste 10 zile sau 2 luni, nu găseşti carne în galantar. Dacă îl ajutam pe soţ, i s-ar fi părut atât de uşor şi profitabilă treaba cu porcul că ar fi luat în fiecare iarnă. Aşa nu numai că s-a lăsat păgubaş dar a şi construit afumătoarea să îşi facă el după poftă, diverse produse. După mine, nu!
-
Ghindaa, ştii că în timp ce scriam afirmaţia cu porcul, o parte din ce ai scris tu aici, mi-a trecut prin cap? Partea că s-ar putea să nu ajungă ceea ce trebuie fiecărei familii şi partea cu munca imensă. Dar nu ştiam cât costă şi credeam a fi mai convenabil, plus că speram să fie mai de calitate. Bunica lui Mihai, a crescut într-un an porc, şi carnea aceea a fost poate cea mai gustoasă carne de porc, pe care am mâncat-o.
Însă, m-ai convins să ştii! Nici pricepuţi nu prea suntem la tranşat şi alte alea. -
Mihaela, ma bag si eu in discutie tot legat de porc.
Eu stii ca stau la casa. Ani de zile am crescut porc, apoi fiindca nici a avea grija mereu de un porc nu-i cel mai simplu lucru, mai ales pe vremea asta rece deci cam o luna pana la Craciun), am renuntat sa mai crestem. Oricum, mancarea pentru el ne costa destul. Apoi am luat de la cate cineva si-l taiam noi, Pana acum patru ani cand pur si simplu am renuntat si la asta pentru ca ne-am facut toate calculele si am constatat ca ne costa destul iar munca este foarte multa. Am la activ multi porci taiati si preparati de la A la Z deci chiar are dreptate Ghindaa. Mai ales cand e foarte frig (ger)…nu-ti imaginezi cat e de grea ziua in care se taie, transeaza… 🙁
Acum cumparam exact ce ne trebuie, din toate cate ceva si am constatat ca cheltuiala e totusi mai mica si munca infinit mai putina. Bine, pana acum cativa ani nici nu erau atatea macelarii, de aceea mai rentabil era cum procedam pe atunci.
Sper ca am fost si eu de ajutor 🙂 -
Ai fost, Elly! Mihai-soţul meu, iubeşte mult obiceiurile acestea. Dar ei nu prea sunt cu treaba. Ai întărit bine ideea Ghindei, deci îţi dai seama că renunţ de tot la idee. Pup!
-
Buna. Unde ai vazut stiuca si salau? Eu caut pentru cineva bolnav si nici urma …
-
În hala de peşte din Piaţa Obor, adică hala veche-cea în care este carnea şi brînza. În spate de tot este peştele. În decembrie nu am mai ajuns, dar în noiembrie era.
Lasă un răspuns