‘Neaţa şi bine v-am regăsit!
 
Dacă vă întrebaţi pe unde-am fost şi ce-am făcut, vă voi lămuri un picuţ. Mi-era dor de orăşelul acela unde se agaţă harta-n cui, aveam ceva treabă pe-acolo şi chef de ducă. Şi Mihnea vacanţă! Aşa că, după ce făcusem tot felul de planuri de treburi cu blogul, HALT. Ne trebuia o ieşire, deci plecarăm scurt până la Botoşani. Scurt, da lung, că niciodată nu mi-a părut acest drum de 8 ore, mai obositor ca acum. Şi la dus şi la întors. Se vede treaba că eram deja obosită din plecare. Dar tot a meritat. Nu-i drum la mine să nu merite! Doar să nu conduc, că nu-mi place de loc.
 
Ş-am ajuns sâmbătă dis-dimineaţă, admirând din fuga taxiului locurile pe care le bătusem vreo opt luni. Erau la fel. Cu un farmec de târg molcom, unde se amestecă eleganţa cu snobismul, cu educaţia, credinţa şi cultura. Da, să nu zâmbiţi! V-am mai spus de târguşorul acesta, cum are el teatru, filarmonică, teatru de păpuşi, 2 galerii de artă şi o bibliotecă impresionantă?  Şi ce oameni a dat? Eminescu, Iorga, Enescu, Ştefan Luchian, .. Şi cum există şi acum un nucleu impresionant de suflete mari, oameni care luptă să întreţină arta şi cultura? Mereu sunt evenimente, mereu sunt expoziţii sau vernisaje, lansări de carte şi bineînţeles spectacole.
 
Trecând puţin oraşul în revistă, ajungem şi la curtea şi casa noastră, unde strălucea iarba şi lipsea nucul mare, de care v-am mai spus. Nu mai erau covoare nesfârşite de frunze pe jos şi un şir lung de crăiţe galben-portocalii luaseră locul crinilor, mărginind aleea. Am avut bucuria să găsesc lucrurile ceva mai bine decât le lăsasem, şi, după inspecţia de rigoare, am socializat cu noii chiriaşi, mari iubitori de animale.
 
Cinci căţeluşi i-au făcut lui Mihnea zilele frumoase, trecând cu rândul prin braţele lui. După două zile de casă-curte, luni am ieşit puţin şi am luat pulsul oraşului, am revăzut două dragi prietene şi mi-am amintit câte lucruri nepovestite mi-au rămas de scris, de-aici.  
 
Să vă urez de pe-acuma, week-end plăcut?
 
Că aveam o colegă, ce spunea că dacă a trecut miercuri, gata-i săptămâna de lucru!
 
Mihaela Dămăceanu  

P.S. Nu am făcut poze dar vă pot arăta aici.