Am idei. Multe idei. Şi mi-ar prinde tare bine o armată de oameni pe lângă mine. Dar nu-i am, că ideile nu au dat aşa de multe roade până acum :)). Pe de altă parte, ştiţi voi cum se cheamă oamenii cu idei, nu?

Săptămâna trecută, m-am bucurat şi m-am întristat. M-am bucurat pentru blogul acesta şi pentru noi, căci a fost prima oară când am depăşit 200 de vizitatori unici, într-o zi. Pentru unii, nu înseamnă foarte mult. Pentru alţii, printre care şi eu, acolo mititică, da. Înseamnă mult, când ştii câte ai mai putea să faci şi câte ar mai trebui să faci. Şi revin iarăşi cu mulţumiri, pentru că vă rupeţi din timpul vostru ca să treceţi pe la noi şi chiar să-mi lăsaţi un semn, scriindu-mi ceea ce gândiţi şi simţiţi. Aş vrea să găsesc cuvinte mai multe, mai adânci şi mai inteligente, să exprim ce simt în legătură cu aceasta, dar nu prea ştiu mai mult decât a vă spune:mulţumiri din toată inima mea. Şi mai trebuie să mulţumesc Irinei şi tuturor colegilor mei bloggeri, care m-au ajutat foarte mult, în drumul până aici.
Întristarea săptămânii, ne este neapărat doar a ei. E ceva mai veche, dar s-a acutizat puţin, acum. Dacă răsfoiţi blogul, o să găsiţi motivul. Acel motiv a fost declanşatorul hotărârii mele de a face ceva. Mă gândeam demult, că trebuie să transform cumva acest blog, într-un loc virtual, mai de ajutor decât am reuşit până azi. Mă gândeam că sunt tare multe probleme-n lume, şi că aş face bine să caut, atât cât îmi permite mintea asta limitată, să ajut ceva mai mult, la o mică rezolvare a unora dintre ele. Ştiu că am zis că voi face o categorie de articole despre teme, teste, exerciţii… şi nu am reuşit. Fuge timpul acesta, şi te fură problemele cotidiene, de nu-ţi mai vezi capul. Mi-aş dori să izbutesc să introduc o astfel de rubrică.
Dar nu despre acest ajutor vroiam să scriu astăzi, ci despre altceva. M-am tot gândit că una din cele mai mari probleme ale noastre, românilor(şi nu numai), este lipsa banilor. Nu, bineînţeles că nu pentru toţi. Dar din păcate, pentru o prea mare parte, este. Am abordat, pe alocuri, idei de economisire a banilor şi o voi mai face. Dar nu este suficient doar să economisim. La un moment dat, economiseşti până la maximum şi constaţi că nu mai ai unde să mai faci economii şi că banii… tot nu ajung. De-aici încolo, trebuie să cauţi alte soluţii. De fapt, acestea trebuiesc căutate mereu, nu doar când ajungi la fundul economisirii.
Şi iar m-am întins cu vorba, aşa că trec la idei. Deocamdată, primele ce mi-au venit, au legătură cu perioada pe care o traversăm şi o să vi le prezint în ordinea apariţiei lor, şi nu a importanţei.
Prima idee, am descoperit-o pe un blog american, pe care-l ştiu tot de la Irina(mulţumiri, draga mea, din nou). Şi a fost bine că nu a fost ideea mea, deoarece în acest caz, aş fi aplicat-o mai greu, lipsindu-mi din dotare, încrederea în mine. Este vorba de un fel de târg al bloggerilor, o idee pe care eu nu am văzut-o până acum, la noi. Şi mi s-a părut excelentă, şi mi-am zis că am putea face şi noi asta. O să mă întrebaţi poate, care este ajutorul? Păi, este o modalitate pentru fiecare blogger şi cititor de a-şi prezenta undeva, ofertele de cadouri pentru sărbători. Şi dacă reuşim să ne adunăm mai mulţi şi să polarizăm puţin atenţia, atunci este posibil să apară şi cumpărători.
Dacă tot ne petrecem o părticică din timp citind bloguri, de ce nu am fi şi cumpărători de cadouri, pe aceleaşi bloguri. Este imposibil să nu găsim ceva util la un târg al bloggerilor. Ceva interesant, ceva mai convenabil decât pe piaţă. Căci vin repede sărbătorile, şi eu una, mi-aş dori să-mi fac toată aprovizionarea posibilă, de la acest târg. Aş vrea să-mi cumpăr tot ce nu pot face singură, pentru mesele de sărbători, pentru ornamente, pentru casă, cadouri şi pentru mine, de aici.
Şi m-aş bucura mult, dacă şi alţii ar dori acelaşi lucru. Am o uşoară emoţie şi chiar teamă, să nu supăr pe cineva. Dar luând-o pe firul logicii, nu văd de ce. Atâţia cititori din lume, fac aceste lucruri, nu văd de ce noi ne-am supăra. Dimpotrivă, am putea fi mai câştigaţi la târgul bloggerilor.
Cam acestea mi-au trecut prin căpşorul meu delicat :)), când am văzut blogul american. Doar că nu era pentru sărbători, ci avea o altă tematică.
Aşadar, voi organiza începând de săptămâna viitoare, un link-party, în care fiecare blogger sau cititor va putea fi ofertant la târg, postând un link către micile magazine, organizate pe bloguri, pe Breslo, pe alte magazine ce le ştiţi, sau chiar pe Picassa printr-un album. Adică, albumul poate fi oriunde consideraţi voi. Trebuie doar să conţină oferta voastră cu produsele de sărbători şi preţurile lor.
A doua idee îmi aparţine. Că am început să prind curaj. Adică nu deţin vreun monopol pe ea, dar nu am văzut-o până acum ca şi colecţie. Va fi o a doua colecţie de linkuri, cuprinzând de asemenea, orice gen de produse doriţi, oferite de data aceasta, ca donaţie. Sunt sărbători, suntem oameni cu suflet, ştim bine câţi necăjiţi există… şi putem face câte o mică donaţie. M-am gândit să se deruleze prin colecţie de linkuri, pentru a fi văzută de cât mai mulţi oameni. Eu voi pune pe blog ceea ce am de oferit, iar destinatarul va fi ales dintre cei ce lasă un comentariu, prin tragere la sorţi. Îmi pare cea mai simplă modalitate. Poate participa oricine, fie blogger, fie nu. Fiecare, alege cum doreşte, modalitatea de a stabili cui donează.
Cam acestea mi-au fost ideile de azi şi aştept cu nerăbdare să-mi spuneţi ce păreri aveţi.
În această săptămână, voi hotărî ce aleg pentru donaţii şi ce aleg pentru târg, în prima etapă.

Voi posta lunea viitoare, oferta de donaţii şi marţea viitoare, pe cea de la târg. În funcţie de programul ales pentru organizarea colecţiilor, le voi lăsa deschise până spre sfârşitul săptămânii. Lunea şi marţea următoare reluăm cu aceeaşi procedură şi o ţinem aşa până la sfârşitul anului. Puteţi participa săptămânal, cu aceleaşi produse sau cu altele, cum doriţi voi. Donaţiile vor pleca aproape sigur, deci acolo se impune schimbarea lor.  Mă voi documenta cum să fac acele colecţii de linkuri şi sper să aflu. Va fi o mică problemă, având în vedere cât sunt de atehnică. Dar e musai să reuşesc, poate-mi trimiteţi şi mie sfaturi pe mail, cele care ştiţi cum se face. Mulţumesc anticipat!
Aşa cum spuneam mai sus, aştept cu drag părerile voastre despre ideile de azi şi vă mai rog ceva:
Nu ştiu acum ce impresie vă fac aceste idei, dar ar fi în beneficiul tuturora, ca ele să ajungă la cât mai mulţi destinatari posibili. De aceea, dacă vi se par bune, fie că veţi participa la colecţie, fie nu, v-aş ruga să distribuiţi acest articol, pe ce căi ştiţi voi: Facebook, Google plus, e-mail sau altceva, ca să fie văzut de cât mai multă lume. Mulţumesc frumos, dacă o veţi face!
Apoi, v-aş ruga mult să vă gândiţi bine şi să participaţi şi voi. V-aş ruga să îndrăzniţi să participaţi şi să vă apucaţi de selectarea produselor.
O săptămână minunată, dragele mele!   
Mihaela Dămăceanu