A venit şi mult aşteptata şi iubita primăvară, pe care o vom simţi şi prin bucătărie.
Săptămâna aceasta voi incerca să reduc carnea la patru zile ( pentru mine şi Mihai) şi am cumpărat primele urzici. Pentru Mihnea voi face un grătar de pui, dacă va dori carne în ziua în care nu o vom avea noi.
Mai este puţin până începe postul Paştelui şi va trebui să mă gândesc bine, dacă să încerc să îl ţin pe tot. Este cel mai greu şi mai lung post şi nu am reuşit niciodată, până acum.
Mai am puţin timp de gândire şi, în aceasta săptămână, programez următorul meniu:
ouă ochiuri cu mâncare de urzici
MARŢI
prânz
ciorbiţă de curcan
MIERCURI
prânz
mâncărică de fasole verde
salată de vinete, salată de crudităţi
JOI
prânz
ciorbiţă de curcan
peşte prăjit cu mămăliguţă
prânz
ciorbă de fasole boabe
ciulama de ciuperci cu mămăligă
SÂMBĂTĂ
dimineaţă
omletă din ouă de prepeliţă
prânz
ciorbă de fasole boabe
chifteluţe cu piure
salată de sfeclă
Desertul va consta în fructe proaspete, nuci, seminţe de floarea soarelui, smochine, curmale.
O săptămână frumoasă, tuturor!
Mihaela Dămăceanu
Trackback 8