Am ales să vă arăt astăzi reţeta de ciorba rădăuţeană, pe care am descoperit-o cu doar câţiva ani în urmă şi care a devenit una din preferatele casei, pentru că este delicioasă. Am făcut-o săptămâna aceasta şi am primit mari reproşuri că a fost prea puţină. Este similară ciorbei de burtă, doar că este mai uşoară fiind cu piept de pui în loc de burtă. 
Şi se face şi mai uşor!
Pentru 6 porţii avem nevoie de:

– 2 piepţi de pui;
– o ceapă;
– un păstârnac;
– o ţelină;
– doi morcovi;
– 100 g smântână;
– 2 ouă;
– oţet, usturoi;
– sare, piper. 

Mod de preparare ciorbă rădăuţeană:

Se curăţă rădăcinoasele şi se pun la fiert în 3 l de apă. Cam după 10 minute se adaugă pieptul de pui. Când este aproape fiert, se scoate şi se taie în cubuleţe mai mari.

Când sunt bine fierte, se scot legumele şi se pasează.

Adăugaţi o legendă

Se pune piureul  şi cubuleţele de piept de pui înapoi în oală, lăsându-se câteva minute la fiert şi împrietenit.
Se ia de pe foc şi se adaugă smântâna bătută cu cele două gălbenuşuri. După gust, ciorba radăţeană se drege la fel ca ciorba de burtă, cu oţet, mujdei de usturoi, sare, piper.

Şi gata!

Nu-i aşa că ciorba rădăuţeană se face uşor?

Poftă bună, dragilor!

Mihaela Dămăceanu