Iubim cartea! Toţi cei care frunzărim cu patimă Internetul, suntem iubitori de lectură. Toţi cei care stăm cu orele pe net, suntem oameni care iubim cuvântul, povestea şi informaţia. Ştiu că acum, o mare parte dintre noi, petrece mai mult timp în faţa monitorului decât în faţa paginilor tipărite. Pentru că în minunăţia aceasta a lumii Internetului, informaţia este gratuită. Sau aproape gratuită, pentru că de fapt, plătim un abonament. Dar tot la fel de bine ştiu, că indiferent de numărul orelor petrecute în lumea virtuală, întotdeauna cartea va avea locul ei. Locul ei bine pus deoparte, locul ei unic. Pentru că plăcerea lecturii pe carte este incomparabilă cu cea a lecturii pe Internet. Pentru că toţi cei care citim acum pe net, suntem cei care, pe vremuri, stăteam cu orele şi cu zilele, cu cărţi în braţe. Şi pentru că nu putem nicicând uita, sau renunţa la acea plăcere. Pentru că bucuria, euforia şi meditaţia, create de lectura pe carte tipărită, nu se regăsesc niciodată pe Internet. Aici citeşti rapid şi fugi mai departe. Pentru că sursa este interminabilă, teai tot duce în alt loc. Pe altă pagină…
Dar un roman? Cum poţi să citeşti un roman pe net? Ştiu că au apărut, şi poate, în timp, vom ajunge şi noi să citim aşa, dar eu personal nu prea cred.
Pentru că prefer cartea. Pentru starea aceea de deconectare şi reverie, asociată cu paginile tipărite ale cărţii, cu mirosul cernelii tiparului sau al foii vechi, îngălbenite de timp.
De aceea, urmărim mereu librăriile. Şi pentru că vremurile sunt grele(au tot fost, dar parcă acum e şi mai şi), anticariatele sunt o bună idee. Şi mai sunt o bună idee, pentru cine caută cărţi pe care nu mai are cum să le găsească în librării: autori mai rari sau cărţi ce nu s-au reeditat.
Şi pentru că tot vine frigul şi avem mai mult timp de citit(cu excepţia vâltorii sărbătorilor) poate nu ar fi o idee rea să treceţi pe la www.colţulcolecţionarului.ro, pentru a vă face nişte provizii de lectură, pentru serile lungi de iarnă. Colţul colecţionarului este un anticariat online, cu 20.000 de volume de carte veche pe stoc. După cum era de aşteptat, am găsit la ei, câteva cărţi pe care mi le-aş dori. Probabil la fel vi sar întâmpla şi vouă, căci paleta este vastă şi organizată pe domenii şi colecţii.
Cum acesta este blogul lui Mihnea şi v-ar putea interesa cărţile pentru copii, am căutat să văd ce găsesc. Literatura pentru copii este în cadrul categoriei “Literatura şi critică” din meniul afişat în stânga paginii. Adică aici.
Pentru a face cumpărături vă puteţi înregistra aici. La comenzi a căror valoare este mai mare de 65 lei, taxele poştale sunt suportate de anticariat.Pentru valori mai mici de 65 lei, cumpărătorul achită 8 lei, pentru transport. 
Spor la citit!
Mihaela DĂMĂCEANU