Expozitie de pictura Mihaela Cocheci

Cu Mihaela Cocheci am onoarea şi bucuria de a mă vedea zilnic, la serviciu. Dacă ar trebui să-mi exprim părerea despre ea, în doar câteva cuvinte, acestea ar fi: căldură, iubire, bunătate, credinţă, înţelepciune şi forţă. Aceasta este Mihaela şi, desigur, la fel este şi pictura ei.

Creatoare a unui nou curent artistic intitulat ondulism, Mihaela a participat şi a obţinut numeroase premii la saloane naţionale şi internaţionale. Din câte ştiu, şi-a dorit din copilărie să fie artist. Şi s-a oprit la pictură, unde crează într-un ritm uimitor. De mulţi ani încoace, ne adună pe toţi la unul sau două vernisaje. De câte ori îmi permite timpul, mă străduiesc să fiu alături de ea, pentru a aduna în suflet imagini, trăiri şi momente de încântare. Ultima dată am participat la vernisajul expoziţiei ” SAKURA-misterul florii de cires, dedicată Japoniei.
Aţi dedus deja, că este o călătoare ce-şi umple sufletul de frumuseţea lumii. Încearcă să o cunoască şi îi cercetează misterele, pentru ca apoi să ne prezinte viziunea personală asupra locurilor de basm. Viziune izvorâtă din înţelegerea ei, din vibraţia unui suflet plin de iubire şi pozitivism, din vibraţia culorii şi a luminii.
Este şi o mare iubitoare de flori, veţi vedea din tablourile expuse.
Am scris cu întârziere despre acest minunat eveniment, de teamă că-mi sunt prea sărace cuvintele şi prea palide fotografiile. Vernisajul s-a desfăşurat la Institutul Cultural Român, în prezenţa Excelenţei Sale, ambasadoarea Indiei la Bucureşti, a criticului de artă Marius Tiţa şi a unui public cald şi numeros. Toate acestea, dar în primul rând pictura şi sufletul artistei, m-au făcut să plec acasă plutind într-o armonie pe care mereu o caut, dar nu întotdeauna o şi găsesc.
Mulţumesc, draga mea Mihaela!

Vă las în compania câtorva imagini, cu speranţa că reuşesc să transmit macar un strop din energia benefică oferită cu atâta generozitate de un minunat om şi artist. Un strop de splendoare, un strop de India.

„INDIA – mister şi culoare”
  
Expozitie de pictura Mihaela Cocheci
Expozitie de pictura Mihaela Cocheci
Expozitie de pictura Mihaela Cocheci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Expozitie de pictura Mihaela Cocheci

 

expozitie de pictura Mihaela Cocheci

 

"India-mister şi culoare"

Mihaela Dămăceanu