Miercurea fără cuvinte-Păstrăv de nuc(bureţi)
Comentarii
16 răspunsuri la „Miercurea fără cuvinte-Păstrăv de nuc(bureţi)”
-
Nu stiam ca asa se numeste ciuperca asta din copac. E comestibila?
-
Este! Cine ne-a arătat-o, ne-a povestit că este chiar o delicatesă şi ne-a pregătit şi masă. Cu smântână şi mămăligă, dar mie mai mult mi-a plăcut cum arată. Nu se poate observa în poze că era foarte mare. Cam 40 de cm. Ne-a spus că apare pe copacii bolnavi şi a avut dreptate, că nucul din curte a trebuit tăiat ulterior, după ce s-a rupt o creangă sănătoasă. Noroc că nu a căzut peste casă!
-
Mie mi-e cam frica sa mananc ciuperci care nu sunt cumparate din Supermarket, nu de alta, dar parca prea am auzit povesti de groaza cu pataniile curajosilor.
-
Crezi că mie nu mi-a fost???? Dar atâtea garanţii am primit, că m-am încumetat. S-a întâmplat în mai şi sunt încă O.K. Pericolul a trecut!
-
Foarte frumoase fotografiile tale.
Să ai o zi liniștită. -
Mulţumesc frumos! O zi bună şi ţie!
-
Foarte interesant acest burete,nu am avut ocazia sa gust niciodata!
Foarte frumoase pozele!
O zi frumoasa! -
Mulţumesc! Nici eu până-n primăvara asta. Nici măcar nu-i acordasem atenţie, cu un an în urmă, când într-o zi pe fugă, mi-a atras atenţia pentru câteva secunde, buretele uriaş din nuc.
-
O noutate si pentru mine 🙂 Desi in gradina parinteasca avem destui nuci, n-am mai vazut asa ceva, stiam doar de buretii de fag, pe care ii adunam din padure.
Din cate-mi amintesc de la tata, ciupercile ce cresc pe lemn nu-s otravitoare, pot avea gust prost sau sa-ti spargi capul cu ele, dar cam atat 🙂
O sa ma uit cu atentie deacum incolo la nucii batrani. Ma bucur, ca am mai invatat ceva !
O zi frumoasa, Mihaela ! -
Am înţeles că nu face bine copacilor, ori îi îmbolnăveşte ea, ori apare pe copacii deja bolnavi, nu am înţeles foarte exact! Deci ar fi bine să nici nu-i vezi pe nucii din curte. A fost puţin cam tare, de-asta nici nu mi-a plăcut prea mult. Se pare că era prea mare, de-aceea. O zi frumoasă şi ţie şi mulţumesc de vizită şi comment!
-
Super faine omaginile! Si… zici ca ati mancat asa ceva? 🙂 spune-ne te rugam si daca au fost gustosi.
Am mai invatat astazi ceva , multumim!
Happy ww!
☆★☆★☆★☆★☆★☆ -
Eu, cu toată teama legată de ciuperci, am gustat că am fost superasigurată. Altfel, nu am probleme de a încerca gusturi noi. Nu m-am dat în vânt, mi s-a părut cam tare şi avea un gust amărui, ca de coaja, sau frunză de nuc(nu că aş fi încercat să mănânc şi de-alea), dar aşa mi le-am imaginat. Am rezistat şi am terminat toată porţia. Pentru prima dată, cred că e bine. Am citit undeva că te obişnuieşti cu un gust nou, după 10 încercări, şi de aceea nu am forţat niciodată copilul să mănânce produse noi, ci doar am perseverat în a le face, şi l-am lăsat să mănânce cât vrea. Cu el mi-a mers, dar cu tati al lui mai puţin. Concluzia este că nu mi s-a părut prea grozav. Gurmanzii o consideră un fel de regină a ciupercilor! Happy WW, şi ţie, dragă Carmen!
-
Yes, those mushrooms are awesome! Nice pictures!
-
Thank you! Not as much as your paintings!
-
Vroiam să vă mai spun că este de la noi din curtea din Botoşani! Şi nucul a fost tăiat!
-
Mah copii..mananc pastrav de cand ma stiu..cel mai bun burete ever…proaspat are o aroma pe care o simti de la sute de metrii…atentie…cand e recoltat sau taiat…nu se pune mana pe el..nici cu manusi nici fara…deaia se intareste instantaneu…daca se toaca pentru tocanitza
nu tocati cu metal…folositi un "cutit " de lemn sau plastic…o sa va chinuiti dar merita…altfel se intareste ca iasca si devine amarui…aceeasi problema si daca buretele e batran…cand il recoltati..folositi o tepusa din lemn..infigeti in el..apoi il rupeti…nu taiati cu metal!!! imi amintesc cand imi gatea bunica asa ceva…delicios…respecta tot ritualul..no metal..no hand
Lasă un răspuns