Nu pot să spun că am avut un mare succes în respectarea meniul de săptămâna trecută, dar ştiţi cum stă treaba cu greşeala care este omenească. Eu însă, perseverez, sperând că nu în greşeală.
Azi începe o nouă săptămână, printr-o sărbătoare şi printr-o zi liberă. Tot azi, să ne gândim puţin şi la marele Mircea Eliade. Nu are nicio legătură cu postarea unui meniu şi îmi cer scuze pentru o alăturare atât de nepotrivită, ca să mă exprim elegant. Dar, pentru că nu prea sunt în stare să scriu două postări în aceeaşi zi, am zis ca măcar să vă amintesc şi vouă de romanul care poartă în titlu sărbătoarea de azi.
Cu tot respectul pentru marele scriitor, filozof şi istoric al religiilor, trec la lucruri mai practice şi prezint meniul de post, pentru că am intrat în Postul Sf. Ap. Petru şi Pavel. Fiind unul mult mai scurt, mi-aş dori ca de aceasta dată, să reuşesc să îl ţin.
LUNI
prânz
mâncărică de cartofi cu măsline 
salată de castraveţi

MARŢI

prânz
ciorbiţă de legume
salată a la russe cu maioneza din pufuleti
MIERCURI
 
prânz
ciorbiţă de legume
JOI
prânz
chifteluţe de legume 
salată verde, cu roşii, ardei şi castraveţi

VINERI
prânz
borş de fasole boabe
cartofi la cuptor cu ceapă şi usturoi
salată de varză cu mărar
SÂMBĂTĂ
prânz
borş de fasole boabe
dovlecei umpluţi cu orez şi ciuperci
plăcintă cu mere
     
DUMINICĂ
inspiraţie de moment  
Pentru dimineaţă vom folosi aceleaşi cereale combinate cu lapte de soia şi nuci, migdale, seminţe de dovleac şi floarea soarelui, dulceaţă de vişine. Sau  cereale înmuiate în compot de ananas, cu bucăţi de fructe proaspte. Sau
       

          O săptămână uşoară!

          Mihaela Dămăceanu