Încep prin a mulţumi Irinei pentru link-party şi a vă spune că meniul săptămânal a devenit o obişnuinţă a casei. Ieri l-am scris în 10 minute. Încă 5 minute pentru listă, şi gata. Nu mai stau mereu să mă întreb ce gătesc şi nu mai pierd aproape zilnic 15 minute la Mega Image, învârtindu-mă printre rafturi, constatând mereu ce scumpe sunt toate şi gândindu-mă ce să cumpăr.
Ca de obicei, am gătit tot de 4 ori, pregătind marţi şi joi, mâncarea pentru zilele de post. Nu reuşesc să reduc zilele de gătit la 3, şi pace! Continuăm să încercăm, cu speranţa că o vom reuşi şi pe aceasta într-o zi. Sau, mai bine zis, într-o săptămână.
Dar să vedem meniul săptămânii în curs.
Dimineaţa vom avea tot sandvişuri cu cremă de brânză, piept de pui fiert cu condimente şi pastă de măsline. Nu lipsesc cerealele cu iaurt, sau lapte. Pentru cereale, tot magazinul Orient Bazar, din Piaţa Obor, îmi pare cea mai bună afacere. Am auzit acolo pe cineva, spunând că sunt mai scumpe decât magazinul de unde cumpără ei, dar eu nu ştiu un magazin mai convenabil. Fulgi de grâu cu 5 lei/kg, de secară 6 lei şi de ovăz şi orz 7 lei, îmi par preţuri foarte bune. Dacă ştiţi un loc mai bun, daţi-mi şi mie de veste, că mi-a părut rău că nu am întrebat-o pe doamna aceea, de unde cumpără dânsa. 
Prânzul şi seara(gătesc seara 6 porţii, pentru atunci şi a doua zi la prânz), vor fi:

     

LUNI
ciorbă de perişoare 
cartofi umpluţi cu cremă de brânză
salată de varză

MARŢI

ciorbă de perişoare

 ficat de porc la grătar
 salată de crudităţi

MIERCURI

pilaf sârbesc
salată verde cu ceapă şi castraveţi

JOI

supă de fasole verde
piept de pui la grătar,
salată verde cu ridichi şi ceapă

VINERI

supă de fasole verde
tartine cu pastă de fasole şi pastă de ardei
salată de crudităţi

SÂMBĂTĂ

dimineaţă
omletă cu caşcaval ras

prânz

cotlet de porc la grătar
 cartofi ţărăneşti şi salată de varză

     

DUMINICĂ
inspiraţie de moment  

      
Desertul va consta în fructe proaspete, nuci, seminţe de dovleac, curmale, smochine şi ar fi momentul unei plăcinte cu mere.

          O săptămână frumoasă, tuturor!

          Mihaela Dămăceanu