Meniul săptămânii 28 ian.-3 feb.

Săptămâna trecută nu am reuşit să mai fac chifteluţele de cartofi, pentru că atunci când au auzit că vreau să fac  plăcintă de spanac(foarte bună, Iuliana!) au sărit pe mine cu gura şi cu rugăminţile, să fac şi una cu mere. Aşa că şi eu am fost puţin şmecheră şi am renunţat la ceva. Inutil să vă povestesc, că două tăvi de plăcintă, nu au rezistat o zi întreagă.

Mulţumim Irinei pentru link-party şi am dat o tură prin reţetele ei pentru a ne inspira puţin.

Am gătit tot de 4 ori, pregătind marţi şi joi, mâncarea pentru zilele de post. Parcă, parcă aş încerca să gătesc doar trei zile pe săptămână, deşi nu cred că iese. Vom vedea.

Pentru dimineaţă, reluam tartinele cu tot felul de combinaţii şi amestecuri, plus cereale cu iaurt, lapte/ceai, ouă fierte.
În rest, pentru prânz şi seară(adică fac seara 6 porţii, care se mănâncă atunci, şi a doua zi la prânz), programăm următoarele:

     

LUNI
prânz
  musaca de cartofi şi dovlecei
salată de sfeclă roşie

MARŢI

prânz
ciorbă de legume a la grec
pui cu sos de lămâie

MIERCURI

prânz
pizza vegetariană cu ciuperci
tartine cu salată de vinete

JOI

prânz
ciorbă de legume a la grec
rasol de peşte oceanic cu legume

VINERI

prânz
salată a la russe cu maioneza din pufuleti
paste cu ciuperci şi sos tomat

SÂMBĂTĂ

dimineaţă
omletă din ouă de prepeliţă cu caşcaval ras

prânz

cordon bleu din piept de pui cu cartofi ţărăneşti şi salată verde

     

DUMINICĂ
inspiraţie de moment  

      
 Desertul va consta în fructe proaspete, nuci, seminţe de dovleac, curmale, griş cu lapte şi dulceaţă de vişine. 

          O săptămână frumoasă, tuturor!

          Mihaela Dămăceanu

 


Comentarii

2 răspunsuri la „Meniul săptămânii 28 ian.-3 feb.”

  1. Avatar Iuliana Miu

    Mihaela, ma bucur ca v-a placut placinta cu spanac.
    Imi place foarte tare meniul de sambata 🙂 Eu nu am mancat niciodata oua de prepelita. Cate oua pui la o omleta pentru o persoana?

  2. Avatar Mihaela Damaceanu

    Delicioasă, a fost plăcinta! Ouă de prepeliţă, am mâncat şi noi pentru prima oară, destul de recent. Am socotit două ouşoare mici, ca fiind echivalente cu unul de găină, deci patru de persoană. La gust, nu am observat mare diferenţă de cele de găină, dar par mai apropiate de cele de casă. Sunt foarte sănătoase şi mi le aduce un producător, la un preţ mai bun. Am profitat şi vreau să iau în continuare. Au coaja subţirică dar pieliţa este mai tare şi trebuie sparte şi puse într-un alt vas, înainte de a pune tigaia pe foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.