Săptămâna ce tocmai se încheie, am făcut pentru a doua oară un meniu săptămânal care a fost de fapt, primul publicat şi am participat la un link-party organizat de Irina. Participăm şi săptămâna aceasta şi vreau să-i mulţumesc frumos Irinei, pentru această idee şi sprijinul pe care ni-l oferă. A fost bine că am avut această planificare, pentru că nu am mai stat să mă gândesc aproape zilnic, ce mai gătesc. Dar a fost greu cu gătitul în fiecare zi. Marţi seară, am realizat că pentru a avea ce mânca a doua zi la prânz, trebuie să gătesc atunci şi mâncarea pentru miercuri, când era ziua de post. Deci, miercuri nu am mai gătit şi joi s-a repetat situaţia de marţi. Aseară, am început să pregătesc piftia de curcan, pe care nu am reuşit să o termin. Cum şi astăzi este zi de lucru şi am adunat destula oboseală în săptămână curentă, voi termina piftia când revin de la serviciu şi mâine PAUZĂ de la mâncare. Glumesc.!

           În concluzie, în săptămâna următoare voi planifica ceva zilnic, pentru că a fost util, dar îmi propun de la început să gătesc doar de 4 ori, adică luni, marţi, joi şi sâmbătă. Voi face două feluri de ciorbe/supe, din care vom mânca două zile, iar marţi şi joi, pregătesc câte două feluri principale, unul pentru ziua respectivă şi al doilea pentru următoare, care este de post. 
        De luni reîncepe şcoala, şi pentru dimineaţă voi pregăti aproape zilnic tartine, ca să îi punem şi la pachet, completând pe fugă, cu cereale, iaurt, lapte/ceai, ouă fierte.
           Să vedem deci, care va fi următorul meniu şi ce învăţături mai desprindem din săptămâna următoare.

     

LUNI
prânz
 salată de vinete
piept de curcan la tavă, salată de varză roşie

MARŢI

prânz
supă de roşii cu paste
peşte prăjit cu mămăliguţă

MIERCURI

prânz
supă de roşii cu paste
mâncare de fasole verde

JOI

prânz
supă cremă de legume
pulpe de pui cu legume la cuptor
salată de varză cu mărar

VINERI

prânz
supă cremă de legume
mâncărică de cartofi cu măsline

SÂMBĂTĂ

dimineaţă
omletă cu caşcaval

prânz

cotlet de porc la grătar cu cartofi la cuptor(cu ceapă şi usturoi)
salată de ardei copţi(din congelator)

     

DUMINICĂ
inspiraţie de moment  

      
          Desertul va consta în fructe şi cel mult un orez cu lapte, căci Mihnea nu mai are voie să mănânce dulciuri. 

          Mihaela Dămăceanu