Tot citind eu la prietenele mele Iulia şi Iuliana aveam această idee în cap, dar nu eram foarte hotărâtă. Pe la începutul lui decembrie, când am descoperit frumosul blog al Irinei, îmi vine brusc hotărârea de a încerca şi eu un meniu săptămânal. Zis şi făcut! Treabă multă şi scotoceală prin reţete. Merg şi mai departe, şi fac lista cumpărăturilor şi mai calculez costul săptămânal al ingredientelor. Pentru că era în post, chiar a ieşit foarte economic. Era o încercare doar pentru noi. Bine că nu mi-a trecut prin cap să îl public, pentru că atunci când au postat fetele, am constatat o foarte mare scăpare. Era o săptămână cu cinci dezlegări la peşte şi eu făcusem meniul de post fără a consulta calendarul, dacă este posibil aşa ceva. Dar uite că a fost, şi aşa învaţă omul! Din greşeli.
      Aproape am izbutit să ţinem post, toţi trei. Cu o mică excepţie de Sfântul Nicolae, când mititelul nostru nu a rezistat la atâtea dulciuri primite. Oricum, lui nu îi impusesem post. A vrut singurel să participe.
      Cu toate greşelile oricărui început, mi-a plăcut organizarea aceasta şi vrem să reluăm experienţa.
      Mă duc, deci, să iau calendarul şi purced la treabă. Nu este harţi, nici miercuri, nici vineri.
LUNI
dimineaţă 
 pâine, unt, brânză, ceai
prânz
 salată orientală
piept de pui la grătar, salată de varză cu mărar

MARŢI

dimineaţă 
omletă, salată de varză

prânz
ciorbiţă de legume 
pilaf cu pui

MIERCURI

dimineaţă
zacuscă cu pâine, ceai

prânz
ciorbiţă de legume
paste cu ciuperci

JOI

dimineaţă
cereale cu iaurt

prânz
grătar de peşte cu cartofi natur
salată de crudităţi(morcovi, ţelină, mere)

VINERI

dimineaţă
fulgi de cereale cu măr ras şi stafide

prânz
mâncare de mazăre
salată de ardei copţi

SÂMBĂTĂ

dimineaţă
ouă ochiuri cu pâine şi caşcaval

prânz
piftie de curcan
friptură de porc cu cartofi la cuptor
salată de sfeclă

      Pentru ziua de duminică nu planific nimic, ca să fie şi ceva pentru cheful de moment. Am scris prânz, dar de fapt, aceasta este masa principală a zilei, care se serveşte pe la 17,30-18,00 când revin de la serviciu. Voi încerca să fac 6 porţii, trei la masa principală şi trei pentru a două zi la adevăratul prânz. Eu voi lua în casoletă, băieţii mănâncă acasă.
      De data aceasta, nu mai fac şi lista, ca să o luăm treptat, să vedem greşelile de pe parcurs. O parte din cele necesare sunt deja în casă şi restul voi cumpăra marţi.
      
      Mihaela Dămăceanu