Am aflat destul de târziu despre un concurs foarte important organizat de Google România. Până pe data de 15 octombrie 2012, părinţii, învăţătorii sau profesorii pot înscrie un singur desen pentru fiecare copil, pe siteul www.google.ro/doodle4google.
Pot participa toţi elevii claselor IVIII, împărţiţi pe două grupe de vârstă, corespunzătoare celor două cicluri. Nu am înţeles dacă va câştiga un copil din fiecare grupă de vârstă sau doar unul din ambele. Se menţionează permanent un singur câştigător şi nu cred că un elev din clasa I are aceleaşi şanse ca unul din clasa a VIII-a. 
Premiile sunt foarte serioase:
   marele câştigător va primi un premiu în bani, în valoare de 15.000 RON şi desenul acestuia va fi publicat pe pagina de start a Google România, în data de 1 decembrie 2012;
   şcolile la care învaţă primii 5 candidaţi cu cel mai mare punctaj din concurs vor primi câte un grant IT, în valoare de 20.000 RON;
   primii 10 finalişti ai concursului vor primi câte o tableta Android şi un set de premii Doodle4Google.
Pentru mai multe detalii accesaţi www.google.ro/doodle4google.
“Doodles – reprezentări ocazionale ale logo-ului afişat pe prima pagină Google (www.google.ro) ce au acompaniat de-a lungul anilor toate căutările online făcute de utilizatorii noştri din întreaga lume.” 
Tema desenului este România.
A încercat şi Mihnea unul, însă nu este mulţumit. Mai avem două zile la dispoziţie pentru a ne decide. Ştiu că este timpul scurt, dar fiind zile libere poate sunt copii interesaţi.
Cu spor la desenat
Un week-end minunat!
Mihaela Dămăceanu