Meniu economic cu verdeturi

Este chiar pacat sa nu profitam de aceste adevarate laboratoare verzi ale naturii, pline de  minerale si vitamine.

Ultimele saptamani am cumparat frunza verzi, cat de mult am putut si vreau sa fiu sigura ca nici in aceasta nu le ocolesc :))

Leurda o voi mai folosi doar acum, am gasit vreo doua floricele in ultima legatura si cred ca deja nu mai este prea buna de consumat.

Meniul acestei saptamani, cu mai multa verdeata decat de obicei, chiar maxima as putea spune:

Luni: supa crema cu leurda, copane de pui la cuptor cu salata de primavara ( leurda,  salata verde, ceapa, ridichi)

Marti: supa crema cu leurda, macrou in sos de verdeturi cu cartofi natur

Miercuri: fasole batuta, pilaf de orez cu spanac si turmeric

Joi: bors de stevie, piept de pui cu boboda

Vineri: bors de stevie, mancare de linte cu ceapa verde, salata de primavara

Sambata: placinta cu spanac si branza, friptura de vitel la cuptor, cu piure de cartofi si salata de varza noua

Duminica este a inspiratiei de moment, iar dimineata avem omleta sau oua fierte, ridichi, salata verde, cascaval/crema de branza, cereale, lapte, ceai, unt, gem.

Pentru desert, saptamana aceasta doar fructe proaspete si uscate, gem de caise, nuci. Nu m-am invrednicit ieri sa fac clatitele anuntate, caci era prea frumos afara si dusi am fost.

Sursa foto: „5aday salad”. Licensed under Public Domain via Wikimedia Commons – http://commons.wikimedia.org/wiki/File:5aday_salad.jpg#/media/File:5aday_salad.jpg

Mihaela Damaceanu

Comentarii

13 răspunsuri la „Meniu economic cu verdeturi”

  1. Avatar CARMEN

    hmmmm… deja mi-e foame :)) Buna dimineata, draga mea!
    Noi am hotarât ca începând de astazi sa facem o dieta, pentru ca dupa Paste am cam luat-o razna cu meniurile sofisticate si am capatat cateva kilograme prea mult… Astazi este zi de legume: morcovi, rosii, castraveciori, ridichi, ardei, patrunjel… deocamdata sunt la cafeluta 🙂
    pup draga mea. Sa ai o saptamâna minunata! ♥

  2. Avatar Mihaela Damaceanu

    Sa-ti tihneasca cafeluta, draga mea si sa ai o saptamana minunata!
    Sa stii ca si eu m-am gandit sa introduc o saptamana-doua de meniu de regim de slabit. Am o mica lupta de dus cu vreo trei-patru kilograme si ar fi cazul sa apuc taurul de coarne. Am citit trei variante de regim si nu ma hotarasc la care sa raman. Nu prea am testat un regim anume de slabit, pana mai acu' niste ani reuseam sa dau jos kg. in plus si fara regimuri elaborate. Dar s-a cam dus vremea aceea :))

  3. Avatar Dani P.

    Te admir ca reusesti sa te tii de program. Bravo ! Ma motivezi sa inverzesc meniul 🙂 Mazarea va fi protagonista maine, desi copii nu se dau in vant dupa ea, dar o sa le promit clatite la cina si sper sa scap basma curata 🙂 Te imbratisez, Mihaela !

  4. Avatar Mihaela Damaceanu

    La mine mazarea are trecere mare. Cu lintea este mai greu si sa vedem cum va fi supa-crema cu leurda, ca este prima incercare. Cu clatitele avem succes intotdeuna, sper ca este o motivatie puternica sa "savureze" si mazarea, hihi
    Si eu te imbratisez si iti doresc o saptamana frumoasa. Acus vin sa vad Creta!

  5. Avatar Zinaida Strinu

    Un meniu verde este binevenit oricând, dar mai cu seamă primăvara, când organismul e mai sărăcit în vitamine și substanțe minerale.

  6. Avatar Mihaela Damaceanu

    Asa este, suntem tare saraciti dupa iarna si verdeturile sunt una din cele mai usoare cai de a reenergiza.

  7. Avatar Loredana

    Mult spor la preparat toate salatele tale delicioase!

  8. Avatar Mihaela Damaceanu

    Multumesc frumos, Loredana !

  9. Avatar coco

    trebuie sa trec neaparat la salate!
    gata cu ciocolata!!!

  10. Avatar Floarea bunica

    Am mancat eu cateva zile verdeata,dar azi am aruncat destule,pentru ca nu am cum sa cumpar cantitati mai mici.Leurda nu o pot consuma,am incercat,dar….Am facut ciorba de loboda rosie,stevie ,mancare si mai rar spanac,urzici.Tu esti o gospodina cu multa inspiratie si sarguinta.O seara placuta!

  11. Avatar Mihaela Damaceanu

    Mie chiar imi place leurda, cel mai mult o folosesc in salatele acestea verzi, unde pe langa slata verde, ceapa, ridichi, introduc si ce alte frunza mai am prin casa.

  12. Avatar Mihaela Damaceanu

    Eu mai pastrez si putina ciocolata, dar neagra si doar unul sau doua cubulete. Este foarte sanatoasa si mai ales, antistres.

  13. Avatar Jurnal cu flori

    cat de mult imi plac postarile tale cu idei de meniu!!!!! Sunt mereu o inspiratie pentu mine, mai ales ca regasesc in ele si zilele de post! Tkssssssssssss! 🙂 Ioana

Răspunde-i lui Floarea bunica Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.