Să fim serioşi, cui nu-i place sa facă cumpărături la reduceri? Ne place multora, dar nu întotdeauna reuşim să le prindem. Sau nu ne organizăm sau parcurgem perioade în care nu ne interesează.

În ultimii doi ani, bugetul de cumpărături de îmbrăcăminte a fost în mare parte consumat de nevoile copilului. Nu-i bai pentru parinţi, căci noi avem suficiente haine şi nici nu creştem ca Făt-Frumos.

Aşa că în perioada reducerilor anilor trecuţi, eu am avut treabă cu Zara home .

Din dorinţa de a cheltui mai eficienț, anul acesta am programat din timp cumpărături de îmbrăcăminte pentru băiat. Fusesem la o mica sesiune de shopping şi aflasem de la una din vânzătoarele de la C&A că pe 3 august vor avea reducerile finale. Erau şi înainte produse reduse, chiar am cumpărat una alta, dar in ziua anunţată intra la reducere tot ce mai aveau din colecţia primăvară-vară.

Aşa că ne-am spus: merită o zi de plimbare printre umeraşe. Chiar aveam chef de shopping şi pentru adulţii casei, mai ales că şi-au modificat dimensiunile pe lateral. Unul s-a cam subțiat şi alta s-a cam rotunjit 😅.

Zis şi făcut!

A fost o zi plăcută, exceptând faptul că am anticipat greşit răbdarea lui Mihnea. La el nu a dat pe dinafara plăcerea scotocitului printre umeraşe. Nici nu prea i-a plăcut ce a găsit, că e o vârstă cu multe idei de neclintit. În mod special legate de culori…

Nu la fel au stat lucrurile în ceea ce mă priveşte. Scotoceala a dat roade bune în cazul meu, am plecat acasă cu nişte ţinute complet noi şi bine potrivite.

Şi soţul meu a fost mulţumit de ce şi-a luat. Iar Mihnea a fost cel mai fericit când l-am lăsat să plece acasă ☺

Detaliez coşul de cumpărături:

  • trei perechi de jeanşi, dintre care două lungi. Preţul lor total a fost 95 de lei, fiecare produs fiind redus cu 66 sau 70%. Cei scurţi şi o pereche dintre cei lungi sunt bleu-gri, iar cealaltă pereche lungă este roz prăfuit.
  • 4 bluze-bluzişoare: un tricou subţire roz pal, două bluze albe, cu manecă scurtă şi imprimeu bogat, una gri din tricot, cu manecă trei sferturi. Toate 4 au costat 120 de lei.
  • am găsit şi un costum de baie frumos şi bine redus. Tot 66% aplicat la preţul iniţial de 180 lei şi alte incă câteva chestii. Acestea au fost bonusul, nu le includem in combinaţiile de azi. Am vrut doar sa va zic 😉

De unde 10 combinaţii?

Vă explic imediat.

Cele două perechi de jeanşi merg cu fiecare din cele 4 bluze-bluzişoare. De aici obţinem un total de 8 combinaţii. Nu am apucat să le port şi combin pe toate, dar am câteva fotografii din care vedeţi toate piesele.

Acesti pantaloni scurti pot fi combinati si cu tricoul roz, dar si cu bluza alba cu imprimeu cu elefant. Deci inca doua combinatii, in afara de cele 8 formate din pantalonii lungi cu fiecare din cele 4 bluze.

TOTAL: 10 COMBINATII

 

 

Ce mi-a placut:

  • am găsit produse bunicele, reduse cu 66-70%. Să dai 35 de lei pe o pereche de jeanşi lungi e o treaba buna!
  • datorită faptului că reducerile se fac în iulie şi începutul lui august, este suficient timp să le porţi în aceeaşi vară. Dar am avut grijă să caut în mod special lucruri pentru toamna. Recunoaşteţi că mi-a ieşit!. În iarnă intenţionez să caut o pereche de cizme mai bune ca sa-mi inlocuiesc una din perechi. Daca le iau la sfârşitul lui ianuarie, tot le voi purta puţin şi în prima iarna.
  • posibilitatea de a le returna în 30 de zile. Trebuie doar să nu rupi etichetele şi să păstrezi bonul. Aceasta va fi următoarea strategie pentru Mihnea. Nu îl mai plimbăm după noi, că se  plictisește. Ținând cont de preferințele lui, vom alege mai multe haine şi le vom duce acasă. Astfel nu mai vede doar colecţia noua (că se ducea doar la ea) şi sper că tot va opri ceva. Restul restituim în următoarele zile.
  • am format combinaţiile chiar din magazin. Nu o dată mi s-a întâmplat să cumpăr lucruri frumoase şi să le ţin apoi în dulap pentru că nu aveam cu ce să le combin. Până reuşeam să cumpăr altceva cu care să se potrivească dura mult timp. Alteori nici nu reuşeam să mai găsesc. Am încercat să aplic ce am scris mai demult despre organizarea garderobei.
  • fiecare din cele 7 articole poate fi combinat si cu altele din cele existente. Cum ar fi in fotografia de mai jos, care imi place cel mai mult dintre toate. Poate si pentru ca a facut-o Mihnea?

Ce nu mi-a plăcut:

  • am stat cam mult timp prin magazine. Dar aveam chef, chiar şi dor, aşa că timpul nu m-a supărat prea tare.
  • manechinul. E tânăr, tras prin inel şi foarte fotogenic 🙂 . Dar este de neînlocuit, nu aveam cum să folosesc pe altcineva. Din cele trei caracteristici deranjante, doar asupra uneia am posibilitate de intervenţie. Să dau jos urgent cele 7-8 kg acumulate în doar doi ani. Ruşinică!

Una peste alta, ziua a fost plăcută, garderoba s-a îmbogăţit cu câteva articole simpatice, chiar dacă nu sunt de marca (nu că până acum m-aş fi preocupat prea tare de mărci, am tot felul de haine). Dar jeanşii sunt buni. Dacă dă Domnul să reuşesc să slăbesc, nu îmi pare rău de ele. La cât au costat…

Dar parca sunt drăguţe, nu?

Fotografiile făcute cu acest telefon.

——————————————————————————

Va multumesc pentru ca imi sunteti alaturi!

Dacă vă place ce citiţi, dacă vă e de folos sau vă impresionează cu ceva, vă puteţi abona la blog (în casuţa de abonare din dreapta sus) sau puteţi da un like paginii de Facebook a Blogului de familie.

Iar daca v-a placut articolul, cu un share pe Facebook il puteti arata prietenilor si imi transmiteti mesajul de a continua sa muncesc pe-aici.  😉 Cu multumiri!