Am curăţat urzici zilele trecute, în încercarea de a profita la maximum de farmacia naturii. Mi-am pus mănuşi şi tot m-am urzicat puţin pe degete. Dar acelea au trecut. Ce nu trece sunt urzicăturile din creier, că în timp ce stăteam cuminte pe scaun, răsucind cu elan tulpiniţe de urzici, săgeţile din cap mergeau doar în două direcţii. Prima are legătură cu dorul de ducă şi a doua cu blogul.
Poate că este firesc ca primăvara să te apuce furnicăturile prin tălpi şi să simţi că nu mai poţi să stai în Bucureşti, dar nu ştiu cât o fi de firesc să te bată iarăşi gânduri de mutare. Dar fiţi liniştiţi, că nu mă mai mut. Cel puţin deocamdată, nu! Casă la ţară nu am, iar cea de la Botoşani este închiriată, deci Bucureşti scrie pe noi încă destui ani de-acum încolo. De fapt, dacă stau bine să mă gândesc, nu oraşul în sine mă deranjează, ci aglomeraţia lui, ritmul acesta nebunesc de viaţă şi faptul că deşi sunt aici, nu apuc să fac mai nimic din ce este interesant de făcut. Dacă tot ne este locuinţă, mi-ar plăcea să merg să văd spectacole, să văd muzeele pe care nu le-am văzut şi să particip la evenimente, că sunt cu duiumul. Sau pur şi simplu să bat străzi nebătute, să cutreier aiurea, cu ochii după case şi grădini, să fac o luuungă plimbare Pe strada Mântuleasa
Legat de blog, am un sentiment greu de descris. Simt o oboseală, un nechef, o lipsă de idei şi de inspiraţie. Şi mă tot apasă gândul că petrec prea mult timp în online, în loc să bat străzile oraşului sau dealurile satelor moldave şi transilvane, făcând fotografii din vârf de deal, văilor cu verde punctat de brânduşe. Dar vedeţi voi cum se învârt toate, tot spre blog? De ce credeţi că vroiam fotografii? Şi ca să vi le arăt vouă, că am ajuns să judec aproape totul în subiecte bune de pus pe blog. Dar nu-i bai, că aparatul foto nu mai merge, şi nu am să vă arăt nimic că nu voi merge nicăieri.
Şi uite aşa, v-am spus ce mă urzica şi vă mai spun că mă tot bate gândul să-mi mai diminuez prezenţa prin online şi să mai îmi scot puţin blogul din cap. 
Mihaela Dămăceanu
P.S. Dar urzicile sunt bune aşa-i că ştiţi?