sursa

Săptămâna trecută s-a încheiat cu o mică surpriză, pe care mi-au făcut-o băieţii, venind acasă cu câteva zile mai repede. Fiind acum toţi trei, intenţionez să testez ce şi cât vom consuma. Am un sentiment că nu mă pot încadra în 55 lei x 3, dar vreau să văd cum va fi şi să vă povestesc. Deja lucrurile s-au schimbat, şi după cum vedeţi, nu am fost gata la timp cu această postare. Am reuşit să mergem ieri la Piaţa Obor, unde de asemenea, nu am mai putut să fiu atât de atentă la preţuri ca de obicei. Am plecat cu doar 100 de lei, acesta fiind un reper clar că nu am cum să depăşesc suma respectivă. Spre surprinderea mea, nu i-am cheltuit pe toţi, dar nici nu mai ştiu atât de bine preţurile fiecărui produs în parte şi cantităţile din fiecare. Clar este, că ne-am întors acasă cu 16 lei, de nu îmi venea să cred. Şi dacă mai spun că am cumpărat şi carne de vreo 30 lei, nu o să vă vină nici vouă să credeţi. Dar m-am prins pe drum de ce! Cât eram doar eu acasă. am cumpărat în medie, cam 5 kg de legume combinate, pentru o săptămână. Mă gândisem de pe drum, că Mihai va dori un pepene roşu, mare-mare, că este hrana lui preferată pe timp de vară. Doar legumele ar fi fost în principiu cam 15 kg, la care adăugând vreo 8-9 kg pepenele roşu (plus alte fructe), cantitatea rezultată depăşea puterile noastre de a căra. Deşi s-au adunat foarte multe kg la fructe şi legume, având în vedere preţurile lor minime în această perioadă, suma totală a ieşit mică. Unde îmi amintesc preţurile, le scriu.
De la Piaţa Obor:
legume (cartofi 4 kg x 1,5 lei, 5 kg de roşii x 1,5 lei, 2 kg de vinete x 1,5 lei, 2 kg  de ardei x 2 lei, 3 kg castraveţi x 2 lei/kg), în valoare totală de 26,5 lei
pepene roşu (9 kg la 0,8 lei/kg)
– pepene galben (3 kg la 1,5 lei/kg)
– piersici (2 kg la 3 lei/kg)
– măsline de 12 lei ( aici chiar nu mai ştiu ce am luat decît că 200 g au fost cam cu 11 lei şi ceva per kg şi 100 g cu 10 şi ceva/kg). Am luat de la acelaşi magazin din hala nouă, de care vă spuneam data trecută
– carne de 30 lei (1 kg şi ceva, tocată amestec cu aprox. 13 lei/kg şi 2 piepţi de pui cu os, mari, cu 13 lei/kg- la ofertă tot în hala nouă)
Am vrut să mai iau cereale, linte sau fasole uscată, dar era prea mare coada la Orient Bazar, aşa că am renunţat. S-ar putea să mai cumpărăm.

total: 84 lei

Am fost sâmbătă la Mega Image şi am luat:
 10 ouă, iaurturi, smântână, lapte, vreo 6 pâini(stau foarte bine în congelator) borş, verdeaţă, ţelină, unt, în valoare totală de vreo 40 de lei.
total: 40 lei


Mai avem câte una alta, din categoria paste, făină, ulei, mălai, orez, zahăr. Mihai a adus brânză uscată de oaie, că cea din zona lui îi place cel mai mult, şi cred că voi scoate ştiuca pentru Mihnea. S-ar putea să ajungă, nu-mi dau seama foarte bine acum, însă sigur pepenele roşu nu va ajunge.

Încerc să monitorizez şi vă spun ce am mai cumpărat, şi mai ales valoarea totală.

TOTAL PRODUSE: 124 lei

Nu mai programez nimic de pus la congelator, că mintea ne este la concediu.
Meniul 
Dimineaţa
lapte cu pâine prăjită, unt şi gem (de la Botoşani)
– ouă fierte cu roşii şi ardei
măsline cu roşii şi pâine prăjită
iaurt
– castraveţi, roşii, măsline şi pâine prăjită
– omletă cu legume(cred că va trebui să mai iau câteva ouă)
– salată de vinete cu pâine 

 Prânz şi seara
ciorbă cu perişoare a la grec/chifteluţe cu piure şi salată de roşii cu ardei
ciorbă cu perişoare a la grec/ ştiucă prăjită cu legume la cuptor
ştiucă prăjită cu legume la cuptor; seara: salată grecească
piept de pui la grătar cu salată asortată; seara:mămăliguţă cu brânză şi smântână
– salată de vinete, salată orientală fără ou, paste cu sos de roşii şi legume pentru seară
– supă de legume, ardei umpluţi cu carne- prânzul pentru 2 zile. Seara dacă a mai rămas ceva din zilele trecute, dacă nu mai fac o salată grecească sau mămăliguţă cu brânză şi smântână(preferata lui Mihnea)
Desertul va fi pepenele roşu şi galben, piersicile şi gemul de la soacra mea. Pentru week-end m-aş gândi şi la o îngheţată, pentru care ar trebui probabil, să mai cumpăr ingrediente.

Mihaela Dămăceanu

Cu o mică întârziere, vă urez o săptămână plăcută!