De-a lungul timpului am tot auzit pareri conform carora calitatea presei scrise a scazut foarte mult, acesta fiind unul dintre motivele pentru care multa lume isi ia informatiile de pe Internet. Dar mai sunt si altele cum ar fi comoditatea, gratuitatea si interactivitatea pe care le ofera mediul virtual. Ani buni cu mai cumparasem nici eu reviste.

Dar odata am vrut sa mai schimb sursele de informatie si am reinceput sa cumpar. Cam trei ani sunt de atunci si in casa noastra s-au adunat  teancuri peste teancuri de reviste si revistute. Ca nu ma indur sa le arunc. Sotul meu dar si mama inclina ciudat din cap si ridica din sprancene  🙂

Cand m-am repornit pe cumparat, in intersectia de langa casa erau trei chioscuri de ziare. Aproape pe fiecare colt al ei si aproape ca farmaciile. S-au inchis pe rand si rau mi-a parut de oamenii aceia care isi castigau si ei o painisoara din vanzarea presei. Inghetasera prea multi ani acolo si cred ca nici cine stie ce nu castigau.

Mi-am mutat locul de achizitie la o benzinarie din drum. Pe ei nu ii plang deloc, isi castiga destui oameni zilele din munca in benzinarii. Ba nici pe actionari nu ii plang deloc 🙂

Acum cateva saptamani un batranel s-a incumetat sa redeschida unul din chiosculetele ce se intristasera bine de la atata singuratate.

S-a inveselit chiosculetul, cineva are grija de el. Dar si eu, ca mi-am reluat cititul pe jumate din drumul parcurs spre serviciu.

Nu prea stiu cat de vesel este batranelul, am sa il intreb.

Pana ce aflu daca ziarele ii mai pun pe masa un cartof sau doi, trec aici motivele pentru care eu continui sa citesc presa scrisa. Poate mai inspir cativa din muuuultii mei cititori.

De la calitate la inspiratie si portofel, motivele pentru care citesc presa

  • calitatea scrierii. Oricat ar spune unii si altii ca revistele sunt slabe, dati-mi voie sa ii contrazic. Nu toata este asa, presa scrisa se face cu profesionisti. Multi bloggeri nu au studii de specialitate si de aceea scriem cum scriem. Eu invat multe din articolele pe care le citesc. Ce-i drept ca le si studiez bine!
  • calitatea informatiei. Aici difera de la om la om, de cata educatie si pregatire vrea fiecare. Dar textele publicate in reviste si ziare aduc informatie utila si la zi. Ca tot spuneam recent ca voi citi pana imi va iesi fum pe nas si urechi, tot oi gasi eu solutii la starile astea de toamna amestecata cu perioada dificila.
  • sursa de inspiratie pentru blog. Ziaristii scriu de ani de zile, stiu mai bine ca noi ce se cauta, ce se citeste, ce e nou, ce e de utilitate, cum sa atraga prin titluri. Uitati aici un articol inspirat din ce am citit. Sau acesta.
  • sursa de buna dispozitie. Pentru mine lectura, informatia, ideile noi, textele bune si oamenii frumosi sunt motive sa imi incep ziua mai usor si mai cu spor. Mereu dau de un text care sa ma bucure, sa imi dea o speranta, o solutie, o cale de inceput. Azi am admirat cateva tinute colorate ca si toamna…
  • posibilitatea de a scrie si tu. Multe dintre ele au concursuri in care publica articole ale cititorilor, premiindu-le in bani sau produse. Si va spun din proprie experienta.

Acestea sunt motivele mele principale, sunt curioasa daca si voi ganditi cam la fel.

——————————————————————————

Vă mulţumesc pentru că îmi sunteţi alături!

Dacă vă place ce citiţi, dacă vă e de folos sau vă impresionează cu ceva, vă puteţi abona la blog (în casuţa de abonare din dreapta sus) sau puteţi da un like paginii de Facebook a Blogului de familie.

Iar dacă v-a placut articolul, cu un share pe Facebook il puteţi arăta şi prietenilor.