În urmă cu mai mulţi ani, ajungând prima oară în Istanbul, am descoperit acest fel de mancare, pe care ulterior nu l-am văzut nicăieri.
Pe străduţele pietruite, printre moschei cu minarete şi case înalte cu magazine la parter-ce etalau pe tarabele din faţa toate minunăţiile lumii,  vânzători ambulanţi treceau cu niste cărucioare. Purtau pe ele o cutie cubică, cu fundul din inox lucitor şi cu ceilalţi cinci pereţi din sticlă.
În  cutiile plimbătoare, unii aveau covrigi, alţii aveau o tavă rotundă plină cu mâncare. Cel mai des am văzut în ele acest fel de pilaf cu pui şi alune.
Pentru că totul părea foarte curat, am îndrăznit la vremea aceea să încerc mancarea. Mi-a plăcut şi am încercat acasă reţeta.
 
Ingrediente pentru 4 porţii de pilaf cu piept de pui şi alune
 OLYMPUS DIGITAL CAMERA
         2 căni de orez
         o ceapă mare(sau cateva fire de ceapa verde)
         500 g piept de pui
         150 g alune
         sucul unei lămâi
         o lingură de ulei
         sare, piper.

Mod de preparare pilaf cu pui si alune:

 1. Se spală orezul în mai multe ape, până când apa rămâne limpede. Se lasă în apă să se umfle, în timp ce pregătim celelalte ingrediente.
2. Se taie pieptul de pui în fâşii şi se pune pe foc cu uleiul, într-o cratiţă cu fundul mai gros.
3. Se curaţă ceapa si se taie solzişori, după care se adaugă peste pieptul de pui. Se lasă pe foc până scade tot sucul şi se rumeneşte puţin. Se adaugă sucul de lămâie şi se mai lasă câteva minute.
4. Se pune şi orezul bine scurs, se amestecă puţin şi după două-trei minute se pun 8 căni de apă. Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă la foc mic, fără să se amestece, aproximativ 20 de minute.
5. Se pun alunele, se sărează şi se piperează după gust. Este de preferat să folosim alune nesărate, în caz contrar aveţi grijă câtă sare adăugaţi. Se mai lasă 5 minute şi se închide focul. Bobul de orez nu trebuie sa fie complet fiert, el se mai înmoaie şi după ce se opreşte focul. Reţeta se poate face şi cu turmeric sau curry, dacă vă place gustul acestora.
Sper sa va placa!
——————————————————————-

VA MULTUMESC că treceţi pe aici, citiţi şi îmi sunteţi alături!

Daca v-a placut acest articol, daca il considerati util, daca vreti sa il pastrati undeva sau sa il citeasca si altii, va rog sa il distribuiti. Acest lucru ajuta blogul sa creasca, iar mie imi trimiteti un semnal ca nu muncesc degeaba aici 🙂

Si daca va abonati la blog (casuta din dreapta-sus) sau dati un like paginii de Facebook a Blogului de familie, ma ajutati sa scriu mai des si mai bine. In felul acesta pastram legatura si aprindeti o scanteioara care pastreaza un vis!