10511555_669675979814157_8896393931447556297_oAm gasit fotografiile acestea printre altele si mi-a venit ideea ca poate mai sunt oameni ce nu stiu cum se fac merele coapte 🙂 sau poate au uitat de ele. Indiferent de motiv, pana la urma nu am rezistat ispitei de  a va arata niscaiva poze si de a va invita sa parfumati casa cu aroma de mere si scortisoara. Foarte potrivit sezonului, nu-i asa?  Un desert simplu, sanatos si parfumat.

Ingredientele sunt dupa chef, adica fie nuci, fie dulceata, fie alte fructe din compot, fie combinatii din ele. Musai garnisite cu ceva coaja de lamaie sau  scortisoara! Daca umplutura depinde de continutul camarii sau al frigiderului, merele sunt un must, vorba englezului 🙂

Mod de preparare a merelor coapte

1. Obligatoriu ne straduim sa facem o poza frumoasa  cu mere insiruite 🙂
_B070012

2. Taiem capacele si le punem deoparte…
_B070013

3. Scobim merele cu grija sa nu le gaurim chiar de tot.
_B070017

4. Le umplem cu ce ne place. Spre exemplu bucati de gutui din compot, nuci si coaja rasa de lamaie. Plus un praf de scortisoara…plus un strop de zahar..cu sau fara capacele:
_B070018

_B070023

Sau cu fructe din dulceata, sau cu visine congelate.
DSC01954

5. Le tinem in cuptor pana se inmoaie complet, in functie de marimea merelor si puterea cuptorului. Cam 30 de minute la antichitatea mea. Rezultatele pot arata asa:
_B070039

_B070050

Nu stiu cat va plac voua merele coapte, dar mie imi par delicioase, usor de facut si mai ales de mancat!
Si in plus, mi-a facut placere si sa fac fotografiile si sa scriu acest articol!
Mihaela Damaceanu