Sursa: Google

In urma cu doua saptamani imi propusesem sa reiau meniul saptamanal. Rezultatul nu este un  motiv de mandrie, intrucat cele propuse a fi facute intr-o saptamana, au fost facute in doua… Dar nu este nici motiv de a renunta, caci la inceput lucrurile nu merg snur. Continui, sperand ca cele pe care mi le propun acum, sa le fac macar intr-o saptamana jumate. Glumesc, nu asta imi doresc, dar nici nu ma stresez inutil. Vreau sa subliniez faptul ca unul din primele imbolduri ce apar este cel de a renunta.

Dar nu vreau sa renunt la meniul saptamanal!

Din experientele trecute stiu si pasii necesari pentru a reusi sa te tii de el:

– programezi mancaruri usoare;

– faci lista de cumparaturi;

– mergi la piata si nu cumperi decat cele de pe lista.

Va voi tine la curent cu rezultatele, sper ca de data aceasta sa fiu mult mai aproape de reusita!

Luni
pilaf cu urzici
salata de varza rosie 
Marti
mancare de cartofi cu masline
salată verde cu ceapa si ridichi
Miercuri
ciorba de loboda
salata cu paste, ridichi, ceapa si salata verde 
Joi
ciorba de loboda
mancare de linte rosie
salata de cruditati: morcovi, telina, sfecla rosie, ceapa
Vineri
salată verde cu ridichi, ceapa, spanac si leurda
Sambata
ardei umpluti cu orez si ciuperci
placinta cu mere
Pentru duminica folosesc inspiratia de moment, iar desertul va fi din fructe proaspete si uscate, nuci, alune si stafide. Dimineata voi mai face micul dejun din arpacas si fructe, ca aproape am uitat de el. In rest, cereale de secara, orz si ovaz, combinate cu nuci, stafide, curmale, seminte de dovleac si floarea soarelui. Toate aromate cu scortisoara si inmuiate în piure de banane, suc proaspat de portocale/compot de prune. Pentru Mihnea voi face si cate o omleta sau oua fierte la micul dejun, iar pentru noi voi lua tofu. Tot pentru Mihnea voi mai completa cu peste si pui fript.
Update: Intre timp am alcatuit si acest meniu saptamanal de post pentru toamna-iarna.
Mihaela Dămăceanu