După 42 de ani de predat copiilor, Antonio La Cava a decis că ceea ce mai putea face la pensie, era să răspândească dragostea pentru cărţi şi lectură. Şi-a cumpărat în 2003 o motocicletă second-hand, pe care a transformat-o într-un mod foarte simpatic într-o bibliotecă ambulantă.

Cu acest vehicol, călătoreşte săptămânal în diferite sate din Basilicata, o zonă din sudul Italiei pentru a împrumuta cărţi copiilor ce nu au acces la ele. Astfel, „plimbă” 700 de cărţi.. Intră în sate cântând iar copiii se adună entuziaşti în jurul lui, pentru a împrumuta următoarea carte.

Nu câştigă nimic din această activitate, o face doar pentru a aduce un zâmbet pe feţele copiilor.
Extraordinar exemplu, bravo Antonio!

Şi ştiţi ceva?

Dacă v-a impresionat acest om, şi sunt sigură că este aşa, vreau să vă spun că şi noi avem oamenii noştri extraordinari. Diferenţa este că ei nu prea sunt nici apreciaţi cum ar merita, nici mediatizaţi, nici susţinuţi.

Un astfel de om special este Sonia Spătariu, cea care a iniţiat proiectul „Semn SPRE carte” prin care se urmăreşte ca anul acesta să fie donate 500 de cărţi copiilor nevoiaşi.

semn2

Şi dacă sunteţi de acord cu mine, că astfel de iniţiative şi de oameni merită sprijinul, admiraţia şi suportul nostru, atunci vă rog să mergeţi aici şi să-i acordaţi un vot.

Durează foarte puţin şi MERITĂ DIN PLIN!!! 

Cu mulţumiri,

Mihaela Dămăceanu

sursa foto şi articol