A venit şi mult aşteptata şi iubita primăvară, pe care o vom simţi şi prin bucătărie.

Săptămâna aceasta voi incerca să reduc carnea la patru zile ( pentru mine şi Mihai) şi am cumpărat primele urzici.  Pentru Mihnea voi face un grătar de pui, dacă va dori carne în ziua în care nu o vom avea noi.

Mai este puţin până începe postul Paştelui şi va trebui să mă gândesc bine, dacă să încerc să îl ţin pe tot. Este cel mai greu şi mai lung post şi nu am reuşit niciodată, până acum.

Mai am puţin timp de gândire şi, în aceasta săptămână, programez următorul meniu:

     

LUNI
prânz
tartă de brânză cu ciuperci
ouă ochiuri cu mâncare de urzici 

MARŢI

prânz
ciorbiţă de curcan

 piept de pui la grătar cu legume gratinate

MIERCURI

prânz
mâncărică de fasole verde
salată de vinete, salată de crudităţi

JOI

prânz
ciorbiţă de curcan
peşte prăjit cu mămăliguţă

VINERI

prânz
ciorbă de fasole boabe
ciulama de ciuperci cu mămăligă

SÂMBĂTĂ

dimineaţă
omletă din ouă de prepeliţă

prânz

ciorbă de fasole boabe
chifteluţe cu piure
salată de sfeclă

     

DUMINICĂ
inspiraţie de moment  

      
Dimineaţă vom avea sandvişuri cu cremă de brânză, cereale cu iaurt, lapte/ceai, ouă fierte, micul dejun din arpacas si fructe.

Desertul va consta în fructe proaspete, nuci, seminţe de floarea soarelui, smochine, curmale.

          O săptămână frumoasă, tuturor!

          Mihaela Dămăceanu