A fost o săptămână ceva mai grea, obositoare şi pentru că a început şcoala, dar şi pentru că a venit după două weekenduri  în care sâmbăta s-a lucrat. Am izbutit sa respectăm planificarea, cu două mici abateri: am inversat un fel de mâncare între două zile şi am renunţat să gatesc ceva deoarece făcusem o cantitate prea mare în ziua precedentă.Continuăm să planificăm meniul, întrucât am simţit din nou că ne ajută.

  Să vedem deci, care va fi următorul meniu:
     

LUNI
dimineaţă
pâine, brânză, unt, ceai

prânz

 mămăliguţă cu brânză şi smântână
pizza cu ciuperci

MARŢI

dimineaţă
tartine cu muşchi fiert cu condimente

prânz
ciorbiţă de viţel
salată de crudităţi cu peşte

MIERCURI

dimineaţă
cereale înmuiate în compot de ananas, cu bucăţi de fructe proaspete
 
prânz
pilaf cu ciuperci şi murături

JOI

dimineaţă
cereale cu iaurt

prânz
ciorbiţă de viţel(de marţi)
cârnăciori de casă cu piure de cartofi
salată de varză cu mărar

VINERI

dimineaţă
arpacaş fiert, combinat cu fructe, miere, stafide şi nuci

prânz
placintă cu spanac si ciuperci
chifteluţe de cartofi cu salată de varză roşie

SÂMBĂTĂ

dimineaţă
omletă cu caşcaval, pate de ficat făcut în casă

prânz

şniţel de pui cu piure de cartofi
salată verde

     

DUMINICĂ
inspiraţie de moment  

      
          Sâmbăta am făcut şi cumpărăturile în Piaţa Obor, de unde am luat carnea(viţel, piept de pui, ficăţei de pui), lactatele(brânză telemea, brânză de vaci, smântână, unt), legumele, măsline, borş, ciuperci şi fructe. Am plătit în total 170 lei. Pentru supermarket(mălai, orez, spanac congelat, foi de plăcintă, iaurt, compot de ananas, pastă de tomate, am planificat 50 lei. Cârnăciorii de casă îi aveam în congelator. Rezultă un total săptămânal pentru alimente, de 220 lei, în care am izbutit să ne încadrăm de câteva luni încoace.

          O săptămână mai uşoară, tuturor!

          Mihaela Dămăceanu