Am scris în postarea Subiectul tabu: copiii si dragostea îndemnul de a discuta cu copiii noştri acest subiect, pornind de la afirmaţia doamnei Aurora Liiceanu că vor vorbi între ei în spatele blocului. Scriam despre aceasta, convingândumă şi pe mine în acelaşi timp, că este cazul să încep să discut cu Mihnea.
Şi iată că discuţia a avut loc, mult mai repede decât mă aşteptam.
Într-o seară în care le arătam băieţilor fotografia unei frumoase prietene, Mihnea spune:
        E sexi, mami!
        Da puiule, este! răspund eu aprobator.
        Mami, dar eu credeam că acesta este un cuvânt urât, pe care nu am voie să îl spun.
        Nu puiule, nu este aşa.
        Da nu înseamnă chestia aia?
      Care chestie? întreb după o lunguţă pauză în care am încercat să depăşesc surpriza şi să mconving că a venit momentul  să-mi pun sfaturile în aplicare.
        Ei, ştii tu…Când se fac copiii…
Şi iar fac o pauză, apoi răspund:
        Nu înseamnă chestia aia. Înseamnă că cineva îţi place şi te duce cu gândul la a face chestia aia. Adică ai vrea să o faci.
De data aceasta, este rândul lui să facă o pauză, probabil şi el surprins de discuţia cu mine pe această temă. Mai aruncă o privire pe ecranul monitorului, priveşte luuung fotografia şi îmi spune cu ochi galeşi şi sclipitori:
“E sexi!!!”
Credeam că vom încheia aici discuţia, gândindu-mă că este de ajuns, dar nu a fost aşa. Copilul era curios şi a profitat în continuare de moment, pentru a-şi mai lămuri unele necunoscute. M-a întrebat dacă şi noi l-am făcut pe el, tot aşa. Am aflat că toate aceste lucruri le ştia din discuţiile cu un prieten mai mare ca el şi chiar a văzut şi un filmuleţ. Treaba cu filmuleţul m-a speriat şi am întrebat ce era în el.  “O femeie întinsă pe spate şi un bărbat deasupra ei!”. I-am explicat că nu este bine să vadă astfel de filme, pentru că unele arată şi lucruri care nu se fac în realitate. Ştia că “se face când te căsătoreşti”. Chestia aia!”. Nu am fost eu foarte sigură că ştia doar atât, dar am preferat să las informaţia aşa. Nici prea mult dintr-o dată! I-am mai explicat că trebuie să iubeşti fata cu care te căsătoreşti şi a fost foarte de acord. Ehe, le ştie băiatul de acuma. Şi nu am scăpat ocazia de a-ispune că învăţătura este prima lui prioritate. 
Am încheiat, deşi el ar fi tot întrebat, spunând că este timpul de culcare.
Peste câteva minute, mă strigă din pat:
“ Maaaamiiii, abia aştept să mă căsătoresc!   
 
           Mihaela Dămăceanu