Cum spuneam în articolul anterior, ne-am dus la Everest să vedem despre ce este vorba. Nu ne facem iluzii despre o asemenea carieră. Dar am văzut încă o dată, că avem un copil comunicativ şi fotogenic. Un asemenea curs îl poate ajuta să devină mai sociabil şi în primul rând să îşi controleze emoţiile. Iată de ce, după ce am plecat din Bucureşti, a urmat un curs de modeling. O agenţie din Suceava, care a făcut publicitate în şcoli, fiind cât se poate de transparentă în ceea ce priveşte preţul şi perspectivele copiilor, după absolvire. “Nu vindem vise” au spus la preselecţie şi au fost corecţi până la sfârşitul cursului. Sa desfăşurat timp de patru luni, cuprinzând o şedinţă de două ore săptămânal şi a costat 400 lei, plătiţi în tranşe lunare de 100 lei. La această sumă se adaugă opţional pretul unor fotografii finale, sau calendar sau book şi taxa de examen, reprezentat de  un spectacol. Noi am ales bookul, care a costat 230 lei şi taxa pentru spectacol de 50 lei. Preţuri cât se poate de rezonabile, care devin şi mai rezonabile prin comparaţie cu aberaţiile pe care leam întâlnit noi, în Bucureşti.

Toată perioada, Mihnea a mers cu plăcere. Atmosfera era relaxată şi pe doamnele profesoare le-a iubit(şi continuă). Au studiat poziţiile de modeling, exerciţii de dicţie, machiaj, reguli de comportament în societate, cum să îşi controleze emoţiile şi au avut prima şedinţă foto a vieţii lor. Cam atât am izbutit să aflu de la copilaş.
La dicţie, ne-am  încurcat şi amuzat acasă, cu următorul paragraf:
“Rege Paragarafaramus când te vei desoriginaliza? Mă voi desoriginaliza, când cel mai original dintre originali se va desoriginaliza. Şi cum cel mai original dintre originali nu se va desoriginaliza niciodată, nici eu, rege Paragarafaramus, nu mă voi desoriginaliza.
Sper că nu am greşit nimic!
Au încheiat frumos cu un spectacol organizat la Carrefour, unde au avut un public destul de numeros.
            Şcoala este înfiinţată de actorul Lucian Dragotă, care a interpretat rolul preotului în serialul Vacanţa Mare şi se numeşte Compania de Radio şi Televiziune New Talents. Mai organizează şi cursuri de actorie precum şi tabere de creaţie pentru copii. Şedinţa foto s-a desfăşurat pe parcursul a câteva ore bune, în trei ţinute pregătite de copii: sport, casual şi elegantă. Deşi au început cu multe emoţii, pe parcurs copiii au reuşit să le depăşească datorită umorului şi modului relaxat în care Lucian a făcut fotografiile. Destul de obositoare prin durată, au izbutit totuşi să facă multe fotografii reuşite şi a fost distractiv. Ca o părere personală, la unele dintre ele aş fi ales fundalul în alte culori, dar depinde de gusturi. Foarte frumoase au fost fotografiile sepia. Am asistat şi eu la şedinţa foto şi am învăţat câte ceva despre pozele de modeling.
              Aşa cum am spus, cursul s-a încheiat cu un mic spectacol, în care copiii au defilat în cele trei ţinute, au fost foarte frumos prezentaţi de doamna Alina Dragota, care a susţinut acest curs şi a inclus şi câteva momente artistice ale copiilor. În final, am descoperit că Lucian nu este doar actor, interpretând şi compunând muzică rock. A fost un spectacol real, cu public atent, care reacţiona de minune la favoriţii lui. Mihnea a avut emoţii, fiind şi printre cei mai mici dintre participanţi. Paşii lui erau o proprie invenţie şi ca de obicei, nu prea putea să stea locului. Dar nu asta este important acum, ci faptul că au reuşit să îi convingă să participe la spectacol, faptul că aceşti copii şi-au putut depăşi şi controla emoţiile, ceea ce nu este puţin lucru în ziua de astăzi, pentru formarea unui copil. Chiar şi atât şi este suficient pentru a fi mulţumiţi.  
     
Plini de emoţii, micuţii au încă multe de învăţat. Dar doamna Alina, le-a spus fericită:
Aţi strălucit! Sunt mândră de voi!
Şi chiar aşa este! Pentru că, indiferent de cât mai au ei de învăţat, efortul şi munca  unor copilaşi, nu poate fi decât strălucitoare. Pentru că, aţi controla emoţiile şi a apărea pe o scenă la o vârstă atât de fragedă, nu poate fi decât strălucitor. Pentru că a avea vise măreţe la câţiva anişori, şi a face un pas ca să le îndeplineşti, nu poate fi decât strălucitor.
Pentru că, a defila, a cânta şi a dansa, în faţa atâtor oameni, iarăşi, nu poate fi decât strălucitor.
Iar noi, ca părinţi nu putem şi nu trebuie să spunem altceva, decât că au fost STRĂLUCITORI!
Mihaela
P.S. Am fost încântaţi, şi el şi noi, astfel încât urmează şi cursul de actorie, susţinut de actorul Lucian Dragotă. Şcoala are sediul în Suceava dar organizează cursuri în multe din oraşele apropiate şi îi recomand cu foarte, foarte multă căldură.